TyökykyAreena sinua varten

Haastamme sinut rakentamaan kanssamme huomisen työkykyä. Saat meiltä uusia ideoita, tutkittua tietoa ja arjen työkaluja työkykyjohtamiseen ja työkykyriskin hallintaan.

Uutta TyökykyAreenassa

Tuki- ja liikuntaelinten terveys

Tuki- ja liikuntaelinten terveydellä (TULE-terveys) tarkoitetaan fyysistä työ- ja toimintakykyä. Se koostuu ominaisuuksista ja valmiuksista selviytyä jokapäiväisen elämän fyysisistä vaatimuksista. Saat meiltä tietoa ja käytännön neuvoja TULE-terveyden edistämiseen työpaikallasi.

Tutustu TULE-terveyteen

Tutustu asiakkaillemme suunnattuihin monipuolisiin koulutuksiin ja webinaareihin!

Siirry tapahtumahakuun

TyökykyAreenan teemat

Työkykyjohtaminen

Työkykyjohtamisella vaikutetaan työkykyyn sekä ennakoidaan, hallitaan ja pienennetään työkykyriskiä suunnitelmallisesti. Se hyödyttää työnantajaa, esihenkilöitä ja työntekijöitä. Saat meiltä asiantuntevaa tietoa ja tukea työkykyjohtamiseen.

Lue työkykyjohtamisesta

Keskustelua työkyvystä

Sairauspoissaoloista koronavuonna

Mitkä ovat olleet sairauspoissaolojen yleisimmät syyt pitkällä aikavälillä ja miten ne ovat kehittyneet? Miltä poikkeuksellinen vuosi 2020 näyttää sairauspäivärahojen näkökulmasta? Ilmarisen Kari-Pekka Martimo ja Kelan tutkimuspäällikkö Jenni Blomgren tutkivat tilastoja ja miettivät mitä tulevaisuudessa voisi tapahtua.

Katso video (10:04 min., youtube.com)

7 min. tulevaisuuden työkyvystä ja työelämästä

Ilmarisen työkykyjohtaja Kristiina Halonen ja VTT:n henkilöstöjohtaja Kirsi Nuotto keskustelevat tulevaisuuden työelämästä, työkyvystä ja työurien jatkamisesta. Minkälainen työelämä tulee olemaan vuonna 2025? Mitä työn kuormittavuuden lisääntyminen tarkoittaa työurien kannalta ja mitä osaamiselta ja itseohjautuvuudelta vaaditaan?

Katso video (7:10 min., youtube.com)

Asiakkaanamme voit hyödyntää monipuolisia palveluitamme

Ilmarisen asiakkaana sinulla on käytössäsi monipuoliset ja kattavat työkykyjohtamisen palvelut.

Tutustu kaikkiin työkykypalveluihimme

Ammatillinen kuntoutus

Työntekijäsi työkyky voi heikentyä sairauden vuoksi niin, ettei hän pysty enää tekemään työtään. Ammatillista kuntoutusta voi hakea, kun muut työssä jatkamista tai työhön paluuta edistävät keinot eivät riitä. Ottakaa erilaiset työhön palaamisen vaihtoehdot keskusteluun yhdessä työterveyshuollon ja työntekijän kanssa.

Lue lisää ammatillisesta kuntoutuksesta

Ajankohtaista

Menestystarinat 8.4.2021

Lindströmillä osataan muokata työtä sopivaksi

Lindström on yksi Euroopan johtavista tekstiilipalveluyrityksistä. 170-vuotias perheyritys on historiansa aikana kasvanut kankaiden värjäämöstä pesulaksi ja siitä tekstiilivuokrauksen ammattilaiseksi. Lindströmin palveluita ovat muun muassa toimitilojen siisteyteen ja sisustamiseen, työpukeutumiseen ja suojautumiseen liittyvät palvelut. Lindström on tehnyt hyvää työtä työkykyjohtamisessa ja erityisesti työn muokkauksessa: tavoitteena on löytää jokaiselle sopiva, omaan työkykyyn sopiva työ.

Lindströmillä osataan muokata työtä sopivaksi

Blogit 31.3.2021

Työterveysneuvottelu tukee lähijohtajaa

Suomalaistutkimuksen mukaan lähijohtajat kokevat työterveysneuvottelujen tukevan esimiestyötään. Johtajat toivovat saavansa neuvotteluissa tietoa, miten huomioida työntekijän terveysrajoitteet työpaikalla. He myös arvostavat työterveysneuvotteluiden avointa keskustelua sekä konkreettisia ratkaisuja. Silti työterveysneuvottelu voi jännittää niin johtajaa kuin työntekijääkin.

Työterveysneuvottelu tukee lähijohtajaa

Menestystarinat 25.3.2021

Destiassa työkykyjohtaminen ja välittäminen toivat hyvät tulokset

Destia on Suomen suurin infra-alaan keskittynyt palveluyhtiö, joka on tehnyt pitkän matkan valtion liikelaitoksesta moderniksi moniosaajaksi. Matkan varrella myös Destian työkykyhaasteet ovat muuttuneet ja niitä taklataan nyt ketterästi yhdessä.

Destiassa työkykyjohtaminen ja välittäminen toivat hyvät tulokset
Katso kaikki artikkelit