TyökykyAreena sinua varten

Haastamme sinut rakentamaan kanssamme huomisen työkykyä. Saat meiltä uusia ideoita, tutkittua tietoa ja arjen työkaluja.

Mitä on työkykyjohtaminen?

Työkykyjohtamisella vaikutetaan työkykyyn sekä ennakoidaan, hallitaan ja pienennetään työkykyriskiä suunnitelmallisesti. Se hyödyttää työnantajaa, esimiehiä ja työntekijöitä. Saat meiltä asiantuntevaa tietoa ja tukea työkykyjohtamiseen.

Lue työkykyjohtamisesta

Mistä tietää, että työkaveri ei voi hyvin?

Mielenterveysviikon teemana oli "Mistä tietää?". Työpaikkojen näkökulmasta kysymys kuuluu: Mistä tietää, että työkaveri ei voi hyvin? Mitä työpaikalla voidaan tehdä työntekijän tukemiseksi, kun mieli oireilee?

Lue artikkeli

Ilmarisen tutkimus: Työnsä tulevaisuudesta innostuu alle puolet suomalaisista – työkyky koetaan melko hyväksi

Miltä näyttää tulevaisuuden työelämä ja työkyky? Kysyimme asiaa tuhannelta työikäiseltä suomalaiselta. 

Tutustu tutkimukseen

Varhaisen tuen koulutukset asiakkaillemme 2021

Varhainen tuki on esimiestyössä työelämän muuttuessa entistä tärkeämpää. Järjestämme ensi vuonna useita koulutuksia aiheesta. Tule mukaan innostumaan, oppimaan ja verkostoitumaan kanssamme!

Tutustu ensi vuoden koulutuksiin

Tutustu asiakkaillemme suunnattuihin monipuolisiin koulutuksiin ja webinaareihin!

Katso kaikki koulutukset ja webinaarit

Ajankohtaisia teemoja TyökykyAreenassa

Mielenterveys

Voit edistää mielenterveyttä työpaikalla ihan arkisin keinoin, kun ymmärrät mistä on kyse. Löydät sivuiltamme käytännön neuvoja ja ohjeita.

Tutustu mielenterveysteemaan

Työterveysyhteistyö

Aktiivisella yhteistyöllä voit vaikuttaa siihen, miten työterveyden palvelut vastaavat tarpeisiinne. Saat meiltä tietoa ja tukea työterveysyhteistyön rakentamiseen ja syventämiseen.

Lue työterveysyhteistyöstä

Varhainen tuki

Tee varhaisen tuen toiminnasta sellaista, että siitä on mahdollisimman suuri hyöty työpaikan arjessa. Saat sivuiltamme työkaluja, jotka auttavat sinua.

Lue varhaisen tuen toiminnasta

Tieto työkykyjohtamisen välineenä

Tee valveutuneita päätöksiä työkykyriskin hallitsemiseksi ajantasaisen tiedon avulla. Se näkyy yrityksessäsi parempana työkykynä, pienempinä kustannuksina ja parantuneena tuottavuutena. Saat meiltä tietoon perustuvia palveluita ja parhaita käytäntöjä eri toimialoilta.

Ammatillinen kuntoutus

Työntekijäsi työkyky voi heikentyä sairauden vuoksi niin, ettei hän pysty enää tekemään työtään. Ammatillista kuntoutusta voi hakea, kun muut työssä jatkamista tai työhön paluuta edistävät keinot eivät riitä. Ottakaa erilaiset työhön palaamisen vaihtoehdot keskusteluun yhdessä työterveyshuollon ja työntekijän kanssa.

Lue lisää ammatillisesta kuntoutuksesta

Asiakkaanamme voit hyödyntää monipuolisia palveluitamme

Ilmarisen asiakkaana sinulla on käytössäsi monipuoliset ja kattavat työkykyjohtamisen palvelut.

Ajankohtaista

Muuttuva työelämä 26.11.2020

Kuormitus kohtuulliseksi ja työn muokkaus tavaksi – edistä mielenterveyttä työpaikalla

Mielenterveyden haasteet ovat arkea yhä useammalla työpaikalla. Mielenterveyden häiriöt ovat yleisin syy sekä sairauspoissaoloihin että työkyvyttömyyseläkkeisiin. Mitä pitäisi tehdä? Miten mielenterveyttä voi tukea työpaikalla?

Lue artikkeli

Muuttuva työelämä 18.11.2020

Mistä tietää, että työkaveri on avun tarpeessa?

Tämän vuoden Mielenterveysviikon teemana on "Mistä tietää?". Teemalla pyritään herättelemään oman voinnin ja jaksamisen pohtimista. Työpaikkojen näkökulmasta kysymys kuuluu myös: Mistä tietää, että työkaveri ei voi hyvin? Mitä työpaikalla voidaan tehdä työntekijän tukemiseksi, kun mieli oireilee? Milloin voi ja kannattaa hakea ammattiapua?

Lue artikkeli

Blogit 15.10.2020

Työeläkekuntoutus on ottanut monta askelta eteenpäin – vaikutusten jatkotutkimusta tarvitaan vaikutusten parantamiseksi

Työeläkekuntoutuksen tavoitteena on tukea työssä pysymistä, kun työkyky heikkenee. Järjestelmän kehittäminen on tärkeää, koska onnistuessaan työeläkekuntoutus pienentää työkyvyttömyyden kustannuksia sekä yksilölle että yhteiskunnalle.

Lue artikkeli
Katso kaikki artikkelit