
TyökykyAreena sinua varten
Haastamme sinut rakentamaan kanssamme huomisen työkykyä. Saat meiltä uusia ideoita, tutkittua tietoa ja arjen työkaluja työkykyriskin hallintaan.
Uutta TyökykyAreenassa
-
Työtä voi muokata mielenterveyden häiriöissä
Työn muokkaus tukee työntekijän työssä jaksamista. Työtä voi muokata monella tapaa. Myös voimavarojen tukeminen on työn muokkausta.
Lue lisää -
Vähennä työkykyriskejä strategisella työkykyjohtamisella
Strategisella työkykyjohtamisella voit tehostaa työkykytoimintaa ja parantaa työkyvyttömyyden ehkäisyä.
Tutustu strategiseen työkykyjohtamiseen -
Rakenna toimiva työkyvyn varhaisen tuen malli
Kokoa yksiin kansiin työpaikkasi käytännöt esimerkiksi sairauspoissolojen seurannasta ja työhön paluun tuesta. Myös päihdeohjelma on osa mallia.
Lue lisää
Lue ajankohtaiset blogit ja artikkelit

Miksi masennus vie eläkkeelle?
Masennus vie Suomessa työkyvyttömyyseläkkeelle yhdeksän ihmistä päivässä. Masennuksen ennuste on kuitenkin hyvä: hoidot vaikuttavat ja ihmiset toipuvat. Miten mielenterveyden haasteisiin kannattaa työpaikalla tarttua?

”Maailma on kaunis ja hyvä elää sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille”
Takana on jälleen kaikilla tavoin mielenkiintoinen ja opettavainen, mutta samalla työn täyteinen vuosi sitten viime kesäloman. Me Ilmarisessa olemme panostaneet vahvasti asiakkaidemme työkykyriskien hallintaa tukevien palvelujen kehitykseen, kehittäneet samalla omaa toimintaamme jatkuvan parantamisen hengessä sekä haastaneet itseämme ja osaamistamme viedä näitä asioita eteenpäin poikkeusajan vallitessa. Vaikka olemme olleet todella innostavien ja mielenkiintoisten asioiden äärellä, on ihan hyvä katsoa peiliin. Miksi näin kesälomien kynnyksellä ”vähän puhalluttaa”, missä asioissa olisi pitänyt ymmärtää toimia fiksummin?

Depressio aiheuttaa yhä enemmän työkyvyttömyyttä – onko syyllinen muuttunut työelämä?
Depressio eli masennusoireyhtymä on muuttuvan työelämän keskeisiä haasteita. Depression aiheuttama työkyvyttömyys on lisääntynyt, ja taustalla on useita mahdollisia syitä. Toimiva työelämä voi kuitenkin ehkäistä mielenterveyden ongelmia.
Tutustu TyökykyAreenan teemoihin
Työkykyjohtaminen
Työkykyjohtamisella vaikutetaan työkykyyn sekä ennakoidaan, hallitaan ja pienennetään työkykyriskiä suunnitelmallisesti. Se hyödyttää työnantajaa, esihenkilöitä ja työntekijöitä. Saat meiltä asiantuntevaa tietoa ja tukea työkykyjohtamiseen.
Lue työkykyjohtamisesta
-
Tiedolla johtaminen
Tee valveutuneita päätöksiä työkykyriskin hallitsemiseksi ajantasaisen tiedon avulla. Se näkyy yrityksessäsi parempana työkykynä, pienempinä kustannuksina ja parantuneena tuottavuutena.
Lue tiedolla johtamisesta -
Työterveysyhteistyö
Aktiivisella yhteistyöllä voit vaikuttaa siihen, miten työterveyden palvelut vastaavat tarpeisiinne. Saat meiltä tietoa ja tukea työterveysyhteistyön rakentamiseen ja syventämiseen.
Lue työterveysyhteistyöstä -
Varhainen tuki
Tee varhaisen tuen toiminnasta sellaista, että siitä on mahdollisimman suuri hyöty työpaikan arjessa. Saat sivuiltamme työkaluja, jotka auttavat sinua.
Lue varhaisen tuen toiminnasta -
Mielenterveys
Mielenterveyttä voi edistää työpaikalla ihan arkisin keinoin, kun ymmärtää mistä on kyse. Sivuiltamme löydät käytännön neuvoja ja ohjeita.
Lue lisää mielenterveydestä -
TULE-terveys
Kun kehitätte työpaikallanne osaamista, työtapoja, -tiloja, -laitteita ja välineitä, voitte samalla edistää tuki- ja liikuntaelinten (TULE) terveyttä.
Lue TULE-terveydestä
Keskustelua työkyvystä
Miten tulevaisuuden työkykyä johdetaan?
Millaisia ovat työkykyjohtamisen parhaat käytännöt ja miten ne saa osaksi arjen johtamista? Uusimmassa Ajankohtainen huominen -lähetyksessä aiheesta keskustelevat Solitan HR-johtaja Terhi Jaakonsaari ja Ilmarisen asiantuntijapsykologi Simo Levanto.
Mitä kannattaa huomioida työterveyspalveluiden kilpailutuksessa?
Mistä lähteä liikkeelle, kun työterveyspalveluiden kilpailuttaminen on ajankohtaista? Mitä on hyvä huomioida ja miten edetä? Koskisen henkilöstö- ja viestintäjohtaja Minna Luomalahti ja Ilmarisen johtaja Kari-Pekka Martimo keskustelevat siitä, mitä työterveyspalveluiden kilpailutuksessa kannattaa huomioida.
Mitä tehdä, jos työntekijän mieli haastaa työkykyä?
Lujabetonin henkilöstöjohtaja Mikko Satuli ja Ilmarisen asiantuntijalääkäri, psykiatri Veera Pohjolainen keskustelevat videolla siitä, miten mielenterveyden haasteisiin kannattaa työpaikalla tarttua. Voit saada ajatuksia mm. henkilöstön tukemiseen matalalla kynnyksellä.
Asiakkaanamme voit hyödyntää monipuolisia palveluitamme
-
Kyselytyökalut
Asiakkaanamme saat käyttöösi kyselytyökalut, joilla voit kartoittaa henkilöstösi työkyvyn ja työvireen.
Tutustu ja kirjaudu kyselytyökaluihin -
Oppimisympäristö
Hyödynnä oppimisympäristömme monipuolista koulutus- ja webinaaritarjontaa.
Tutustu ja kirjaudu oppimisympäristöön -
Työnantajan tietopalvelu
Asiakkaanamme voit hyödyntää työnantajan tietopalvelu Ohjaamoa ja seurata henkilöstösi eläkemenoa.
Tutustu ja kirjaudu työnantajan tietopalveluun
Ammatillinen kuntoutus
Työntekijäsi työkyky voi heikentyä sairauden vuoksi niin, ettei hän pysty enää tekemään työtään. Ammatillista kuntoutusta voi hakea, kun muut työssä jatkamista tai työhön paluuta edistävät keinot eivät riitä. Ottakaa erilaiset työhön palaamisen vaihtoehdot keskusteluun yhdessä työterveyshuollon ja työntekijän kanssa.
Lue lisää ammatillisesta kuntoutuksesta