TyökykyAreena sinua varten

Haastamme sinut rakentamaan kanssamme huomisen työkykyä. Saat meiltä uusia ideoita, tutkittua tietoa ja arjen työkaluja työkykyjohtamiseen ja työkykyriskin hallintaan.

Uutta TyökykyAreenassa

Löydät TyökykyAreenan myös englanniksi ja ruotsiksi

Haluamme tarjota kattavat sisältömme ja käytännön neuvomme eri kielillä kansainvälistyvän ja monikielisen työelämän tarpeisiin. Löydät TyökykyAreenan sisältömme nyt myös englanniksi ja ruotsiksi.

Tutustu asiakkaillemme suunnattuihin monipuolisiin koulutuksiin ja webinaareihin!

Siirry tapahtumahakuun

TyökykyAreenan teemat

Työkykyjohtaminen

Työkykyjohtamisella vaikutetaan työkykyyn sekä ennakoidaan, hallitaan ja pienennetään työkykyriskiä suunnitelmallisesti. Se hyödyttää työnantajaa, esihenkilöitä ja työntekijöitä. Saat meiltä asiantuntevaa tietoa ja tukea työkykyjohtamiseen.

Lue työkykyjohtamisesta

Keskustelua työkyvystä

Miten otetaan tiikerinloikka strategiseen työkykyjohtamiseen?

Ilmarisen osastojohtaja, työterveyshuollon ja työeläketieteen erikoislääkäri Kari-Pekka Martimo ja työkykyjohtamisen asiantuntija Annamari ”Nanna” Mäki-Ullakko keskustelevat minkälaisia vahvuuksia suomalaisessa työkykyjohtamisessa on ja mistä löytyy suurimmat mahdollisuudet parantamiseen.

Katso video (11:10 min., youtube.com)

Sairauspoissaoloista koronavuonna

Mitkä ovat olleet sairauspoissaolojen yleisimmät syyt pitkällä aikavälillä ja miten ne ovat kehittyneet? Miltä poikkeuksellinen vuosi 2020 näyttää sairauspäivärahojen näkökulmasta? Ilmarisen Kari-Pekka Martimo ja Kelan tutkimuspäällikkö Jenni Blomgren tutkivat tilastoja ja miettivät mitä tulevaisuudessa voisi tapahtua.

Katso video (10:04 min., youtube.com)

Asiakkaanamme voit hyödyntää monipuolisia palveluitamme

Ilmarisen asiakkaana sinulla on käytössäsi monipuoliset ja kattavat työkykyjohtamisen palvelut.

Tutustu kaikkiin työkykypalveluihimme

Ammatillinen kuntoutus

Työntekijäsi työkyky voi heikentyä sairauden vuoksi niin, ettei hän pysty enää tekemään työtään. Ammatillista kuntoutusta voi hakea, kun muut työssä jatkamista tai työhön paluuta edistävät keinot eivät riitä. Ottakaa erilaiset työhön palaamisen vaihtoehdot keskusteluun yhdessä työterveyshuollon ja työntekijän kanssa.

Lue lisää ammatillisesta kuntoutuksesta

Ajankohtaista

Blogit 21.7.2021

Hei liikkuja – onko mittalaitteesi renki vai isäntä?

Monelle meistä kunto- ja terveysliikkujista kesä on kestävyysliikunnan kulta-aikaa. Löydämme liikkumisen iloa muun muassa luonnosta nautiskellen kävelylenkin lomassa, lenkkipolkuja pinkoen tai pyörän selässä kiitäen. Monet hurahtavat laskemaan omia kilometrejään ja tähtäävät täysillä kohti omia tavoitteitaan tai kisailevat esimerkiksi pyöräkilometreistä Kilometrikisassa. Ranteeseen puetaan tietenkin suoritusta mittaava älylaite. Eihän sitä muuten tiedä liikkuneensa.

Hei liikkuja – onko mittalaitteesi renki vai isäntä?

Ilmiöt 8.7.2021

Kunnat ja kaupungit tukevat henkilökohtaisen avustajan palkannutta työnantajaa

Vammaisilla ihmisillä on Suomessa oikeus yhdenvertaisuuteen, osallisuuteen ja syrjimättömyyteen sekä tarpeellisiin palveluihin ja tukitoimiin. Moni tarvitsee itselleen henkilökohtaisen avustajan ja toimii tällöin työnantajana avustajalleen. Työnantajana toimimisen hallinnollista taakkaa helpottavat sijaismaksajat. Heitä ovat kunnat, kuntayhtymät ja kaupungit. Niin kuntien ja kaupunkien kuin työnantajienkin tukena puolestaan on Oiman tarjoama järjestelmä, jolla voi hallinnoida sijaismaksajuutta.

Kunnat ja kaupungit tukevat henkilökohtaisen avustajan palkannutta työnantajaa

Ilmiöt 22.6.2021

Koronavuoden jälkeen on tärkeää ladata akkuja

Ajankohtainen huominen keskittyy tässä jaksossa akkujen lataamisen tärkeyteen lomalla. Ilmarisen asiantuntijalääkäri, psykiatri Veera Pohjolainen on Ilmarisen yritysvastuupäällikkö Heidi Lehmuskummun haastateltavana.

Koronavuoden jälkeen on tärkeää ladata akkuja
Katso kaikki artikkelit