
TyökykyAreena sinua varten
Haastamme sinut rakentamaan kanssamme huomisen työkykyä. Saat meiltä uusia ideoita, tutkittua tietoa ja arjen työkaluja työkykyriskin hallintaan.
Uutta TyökykyAreenassa
-
Muokkaa tulevaisuutta
Järjestimme Ilmarisessa hackathon-tulevaisuusprosessin, jossa pohdittiin ratkaisuja siihen, miten työ tukisi mielenterveyttä nykyistä paremmin. Raportissa esittelemme prosessissa syntyneitä visioita ja ratkaisuja.
Tutustu Ilmarisen raporttiin: Miten tulevaisuuden työ tukisi mielenterveyttä? -
Innostu webinaaristamme
Etkö nähnyt suosittua Tulevaisuuden työ ja mielenterveys -webinaariamme? Asiakkaanamme voit katsoa sen Ilmarisen oppimisympäristön Edistä mielenterveyttä -tallenteista.
Kirjaudu oppimisympäristöön ja katso tallenne -
Katso videoita työkykyjohtamisesta
Olemme koonneet työkykyaiheiset videomme yhdelle sivulle! Löydät videoita eri teemoista aina varhaisesta tuesta mielenterveyden edistämiseen ja tulevaisuuden työkyvystä keskustelemiseen.
Tutustu TyökykyAreenan videokirjastoon
Kesä on täällä! Mitä odotat eniten lomalta?
Lue ajankohtaiset blogit ja artikkelit

Täsmätyökykyisenä täsmätöihin?
On kulunut lähes kolme vuotta siitä, kun Ilmarisen johtaja Kari-Pekka Martimo julkaisi blogin Osittain vai riittävän työkykyinen. Ajatus täsmätyökyvystä toi erityisryhmien työllistymisen kentälle uuden ja positiivisen tavan tarkastella osatyökykyisten henkilöiden työ- ja työllistymiskykyä. Idean julkistus sattui juuri koronapandemian alussa. Mitä kuuluu täsmätyökyvylle ja täsmätyöllistymiselle nyt?

Miten työelämän pitäisi muuttua, jotta se olisi inhimillisesti kestävää?
Suurin osa työssä käyvistä ihmisistä kokee säännöllisesti työn imua. Motivoitunutkin työntekijä voi kuitenkin kuormittua työssään liiaksi. Inhimillisesti kestävän työelämän rakentaminen vaatii sitä, että käännämme katseemme työuupumuksen ehkäisystä työn voimavarojen tukemiseen.
Luetuimmat artikkelit
Keskustelua työkyvystä
Työelämä nähdään usein uhkana mielenterveydelle, mutta voisiko asia olla päinvastoin?
Kuinka mieleltään terve ihmisen täytyy olla ollakseen työkykyinen? Entä miten työelämä voisi tukea mielenterveyttä? Sosiaalipsykiatrian professori Sami Pirkola ja Ilmarisen asiantuntijapsykologi Simo Levanto vastaavat kysymyksiin.
Mitä kannattaa huomioida työterveyspalveluiden kilpailutuksessa?
Mistä lähteä liikkeelle, kun työterveyspalveluiden kilpailuttaminen on ajankohtaista? Mitä on hyvä huomioida ja miten edetä? Koskisen henkilöstö- ja viestintäjohtaja Minna Luomalahti ja Ilmarisen johtaja Kari-Pekka Martimo keskustelevat siitä, mitä työterveyspalveluiden kilpailutuksessa kannattaa huomioida.
Asiakkaanamme voit hyödyntää monipuolisia palveluitamme
-
Kyselyt
Asiakkaanamme saat käyttöösi kyselyt, joilla voit kartoittaa henkilöstösi työkyvyn ja työvireen.
Tutustu kyselyihin -
Oppimisympäristö
Hyödynnä oppimisympäristömme monipuolista koulutus- ja webinaaritarjontaa.
Tutustu oppimisympäristöön -
Työkykyriskiprofiili
Johda työkykyä tiedolla. Uudesta palvelustamme näet yrityksesi työkykyriskien historian, nykytilan ja arvion tulevasta.
Tutustu työkykyriskiprofiiliin -
Oma asiantuntija -palvelu
Asiantuntijamme neuvovat sinua mm. varhaiseen tukeen, työn kuormitustekijöihin sekä työhön paluuseen liittyvissä asioissa.
Tutustu Oma asiantuntija -palveluun -
Koulutukset ja webinaarit
Tule oppimaan uutta ja kuulemaan hyvistä työkykyjohtamisen käytännöistä. Tutustu monipuoliseen koulutus- ja webinaaritarjontaamme.
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan -
Työnantajan tietopalvelu Ohjaamo
Asiakkaanamme voit hyödyntää työnantajan tietopalvelu Ohjaamoa ja seurata henkilöstösi eläkemenoa.
Tutustu työnantajan tietopalveluun
Ammatillinen kuntoutus
Työntekijäsi työkyky voi heikentyä sairauden vuoksi niin, ettei hän pysty enää tekemään työtään. Ammatillista kuntoutusta voi hakea, kun muut työssä jatkamista tai työhön paluuta edistävät keinot eivät riitä. Ottakaa erilaiset työhön palaamisen vaihtoehdot keskusteluun yhdessä työterveyshuollon ja työntekijän kanssa.
Lue lisää ammatillisesta kuntoutuksesta