TyökykyAreena sinua varten

Haastamme sinut rakentamaan kanssamme huomisen työkykyä. Saat meiltä uusia ideoita, tutkittua tietoa ja arjen työkaluja.

Mitä on työkykyjohtaminen?

Työkykyjohtamisella vaikutetaan työkykyyn sekä ennakoidaan, hallitaan ja pienennetään työkykyriskiä suunnitelmallisesti. Se hyödyttää työnantajaa, esimiehiä ja työntekijöitä. Saat meiltä asiantuntevaa tietoa ja tukea työkykyjohtamiseen.

Lue työkykyjohtamisesta

Tutustu asiakkaillemme suunnattuihin monipuolisiin koulutuksiin ja webinaareihin!

Katso kaikki koulutukset ja webinaarit

Ajankohtaisia teemoja TyökykyAreenassa

Mistä tunnistaa, jos työntekijä ei voi hyvin?

Mistä esimies voi tunnistaa, että alaisella on haasteita mielenterveyden kanssa? Milloin ja miten hän voi auttaa? Ilmarisen asiantuntijapsykologi Simo Levanto ja työkykypalveluiden palvelujohtaja Kati Huoponen keskustelevat aiheesta ja antavat vinkkejä esimiehille.

Katso video (4:50 min. youtube.com)

7 min. tulevaisuuden työkyvystä ja työelämästä

Ilmarisen työkykyjohtaja Kristiina Halonen ja VTT:n henkilöstöjohtaja Kirsi Nuotto keskustelevat tulevaisuuden työelämästä, työkyvystä ja työurien jatkamisesta. Minkälainen työelämä tulee olemaan vuonna 2025? Mitä työn kuormittavuuden lisääntyminen tarkoittaa työurien kannalta ja mitä osaamiselta ja itseohjautuvuudelta vaaditaan?

Katso video (07:10 min. youtube.com)

Ammatillinen kuntoutus

Työntekijäsi työkyky voi heikentyä sairauden vuoksi niin, ettei hän pysty enää tekemään työtään. Ammatillista kuntoutusta voi hakea, kun muut työssä jatkamista tai työhön paluuta edistävät keinot eivät riitä. Ottakaa erilaiset työhön palaamisen vaihtoehdot keskusteluun yhdessä työterveyshuollon ja työntekijän kanssa.

Lue lisää ammatillisesta kuntoutuksesta

Asiakkaanamme voit hyödyntää monipuolisia palveluitamme

Ilmarisen asiakkaana sinulla on käytössäsi monipuoliset ja kattavat työkykyjohtamisen palvelut.

Ajankohtaista

Blogit 22.1.2021

Juha Siltala oli väärässä: Työelämä ei ole vain kurjistumassa

Tutkijat, kuten tunnettuna esimerkkinä Juha Siltala, ovat perinteisesti raportoineet jatkuvaa työelämän kurjistumista. Tutkimus on keskittynyt ongelmien esille nostamiseen ja erilaisten kuormittavien tekijöiden hallintaan, mikä on myös auttanut osaltaan tuki- ja liikuntaelinsairauksien työpaikkatapaturmien sekä ammattitautien saamista paremmin hallintaan. Lisäksi työelämän muutokset voivat myös voimaannuttaa työntekijöitä parempaan menestykseen.

Lue artikkeli

Menestystarinat 13.1.2021

Työkykyjohtaminen on Pinjalla kestävyyslaji – ”Ilman hyvinvoivia ja motivoituneita ihmisiä meillä olisi vain kasa läppäreitä”

Pinja on suomalainen digitalisaatioon ja teollisuuden uudistamiseen erikoistunut yritys. ”Tämä on ihmiskeskeistä liiketoimintaa. Meillä tulos syntyy asiantuntijatyöllä ja siksi jokaisen pinjalaisen osaaminen, motivaatio ja hyvinvointi vaikuttaa suoraan tuottavuuteen”, sanoo Pinjan henkilöstöjohtaja Johannes Nikula. Muutosten koronavuosi on tuonut Pinjalle uusia haasteita ja luonut myös mahdollisuuksia.

Lue artikkeli

Blogit 11.1.2021

Vad har corona lärt oss om sjukfrånvaro?

Sjukdom är bara en av de många faktorer som påverkar sjukfrånvaron. Under coronatiden har rapporterats att antalet sjukledighetsdagar har minskat bland personalen. Vilka är de orsaker som kan ligga bakom denna förändring?

Lue artikkeli
Katso kaikki artikkelit