
TyökykyAreena sinua varten
Haastamme sinut rakentamaan kanssamme huomisen työkykyä. Saat meiltä uusia ideoita, tutkittua tietoa ja arjen työkaluja.
Mitä on työkykyjohtaminen?
Työkykyjohtamisella vaikutetaan työkykyyn sekä ennakoidaan, hallitaan ja pienennetään työkykyriskiä suunnitelmallisesti. Se hyödyttää työnantajaa, esimiehiä ja työntekijöitä. Saat meiltä asiantuntevaa tietoa ja tukea työkykyjohtamiseen.
Lue työkykyjohtamisesta
Mistä tietää, että työkaveri ei voi hyvin?
Mielenterveysviikon teemana oli "Mistä tietää?". Työpaikkojen näkökulmasta kysymys kuuluu: Mistä tietää, että työkaveri ei voi hyvin? Mitä työpaikalla voidaan tehdä työntekijän tukemiseksi, kun mieli oireilee?
Lue artikkeliIlmarisen tutkimus: Työnsä tulevaisuudesta innostuu alle puolet suomalaisista – työkyky koetaan melko hyväksi
Miltä näyttää tulevaisuuden työelämä ja työkyky? Kysyimme asiaa tuhannelta työikäiseltä suomalaiselta.
Tutustu tutkimukseenVarhaisen tuen koulutukset asiakkaillemme 2021
Varhainen tuki on esimiestyössä työelämän muuttuessa entistä tärkeämpää. Järjestämme tänä vuonna useita koulutuksia aiheesta. Tule mukaan innostumaan, oppimaan ja verkostoitumaan kanssamme!
Tutustu koulutuksiinAjankohtaisia teemoja TyökykyAreenassa

Mielenterveys
Voit edistää mielenterveyttä työpaikalla ihan arkisin keinoin, kun ymmärrät mistä on kyse. Löydät sivuiltamme käytännön neuvoja ja ohjeita.
Tutustu mielenterveysteemaan
Työterveysyhteistyö
Aktiivisella yhteistyöllä voit vaikuttaa siihen, miten työterveyden palvelut vastaavat tarpeisiinne. Saat meiltä tietoa ja tukea työterveysyhteistyön rakentamiseen ja syventämiseen.
Lue työterveysyhteistyöstä
Varhainen tuki
Tee varhaisen tuen toiminnasta sellaista, että siitä on mahdollisimman suuri hyöty työpaikan arjessa. Saat sivuiltamme työkaluja, jotka auttavat sinua.
Lue varhaisen tuen toiminnastaMistä tunnistaa, jos työntekijä ei voi hyvin?
Mistä esimies voi tunnistaa, että alaisella on haasteita mielenterveyden kanssa? Milloin ja miten hän voi auttaa? Ilmarisen asiantuntijapsykologi Simo Levanto ja työkykypalveluiden palvelujohtaja Kati Huoponen keskustelevat aiheesta ja antavat vinkkejä esimiehille.
Katso keskustelu (4:50 min. Youtube)
7 min. tulevaisuuden työkyvystä ja työelämästä
Ilmarisen työkykyjohtaja Kristiina Halonen ja VTT:n henkilöstöjohtaja Kirsi Nuotto keskustelevat tulevaisuuden työelämästä, työkyvystä ja työurien jatkamisesta. Minkälainen työelämä tulee olemaan vuonna 2025? Mitä työn kuormittavuuden lisääntyminen tarkoittaa työurien kannalta ja mitä osaamiselta ja itseohjautuvuudelta vaaditaan?
Katso video (07:10 min)
Tieto työkykyjohtamisen välineenä
Tee valveutuneita päätöksiä työkykyriskin hallitsemiseksi ajantasaisen tiedon avulla. Se näkyy yrityksessäsi parempana työkykynä, pienempinä kustannuksina ja parantuneena tuottavuutena. Saat meiltä tietoon perustuvia palveluita ja parhaita käytäntöjä eri toimialoilta.
Ammatillinen kuntoutus
Työntekijäsi työkyky voi heikentyä sairauden vuoksi niin, ettei hän pysty enää tekemään työtään. Ammatillista kuntoutusta voi hakea, kun muut työssä jatkamista tai työhön paluuta edistävät keinot eivät riitä. Ottakaa erilaiset työhön palaamisen vaihtoehdot keskusteluun yhdessä työterveyshuollon ja työntekijän kanssa.
Lue lisää ammatillisesta kuntoutuksesta
Asiakkaanamme voit hyödyntää monipuolisia palveluitamme
Ilmarisen asiakkaana sinulla on käytössäsi monipuoliset ja kattavat työkykyjohtamisen palvelut.

Kysely- ja tutkimustyökalut
Asiakkaanamme saat käyttöösi kysely- ja tutkimustyökalut, joilla voit kartoittaa henkilöstösi työkyvyn ja työvireen.
Tutustu ja kirjaudu kysely- ja tutkimustyökaluihin
Verkko-oppimisympäristö
Hyödynnä verkko-oppimisympäristömme monipuolista koulutus- ja webinaaritarjontaa.
Tutustu ja kirjaudu oppimisympäristöön
Työkykyjohtamisen tietopalvelu
Asiakkaanamme voit vertailla, ennakoida ja suunnitella työeläkevakuutusmaksuun ja työkyvyttömyysriskiin liittyviä toimia tietopalvelussamme.
Tutustu ja kirjaudu työkykyjohtamisen tietopalveluihinTyökykyjohtamisen asiantuntijapalvelu tukenasi
Asiantuntijamme neuvovat sinua mm. varhaiseen tukeen, työn kuormitustekijöihin sekä työhön paluuseen liittyvissä asioissa.
Tutustu työkykyjohtamisen asiantuntijapalveluun
Ajankohtaista

Juha Siltala oli väärässä: Työelämä ei ole vain kurjistumassa
Tutkijat, kuten tunnettuna esimerkkinä Juha Siltala, ovat perinteisesti raportoineet jatkuvaa työelämän kurjistumista. Tutkimus on keskittynyt ongelmien esille nostamiseen ja erilaisten kuormittavien tekijöiden hallintaan, mikä on myös auttanut osaltaan tuki- ja liikuntaelinsairauksien työpaikkatapaturmien sekä ammattitautien saamista paremmin hallintaan. Lisäksi työelämän muutokset voivat myös voimaannuttaa työntekijöitä parempaan menestykseen.

Työkykyjohtaminen on Pinjalla kestävyyslaji – ”Ilman hyvinvoivia ja motivoituneita ihmisiä meillä olisi vain kasa läppäreitä”
Pinja on suomalainen digitalisaatioon ja teollisuuden uudistamiseen erikoistunut yritys. ”Tämä on ihmiskeskeistä liiketoimintaa. Meillä tulos syntyy asiantuntijatyöllä ja siksi jokaisen pinjalaisen osaaminen, motivaatio ja hyvinvointi vaikuttaa suoraan tuottavuuteen”, sanoo Pinjan henkilöstöjohtaja Johannes Nikula. Muutosten koronavuosi on tuonut Pinjalle uusia haasteita ja luonut myös mahdollisuuksia.

Vad har corona lärt oss om sjukfrånvaro?
Sjukdom är bara en av de många faktorer som påverkar sjukfrånvaron. Under coronatiden har rapporterats att antalet sjukledighetsdagar har minskat bland personalen. Vilka är de orsaker som kan ligga bakom denna förändring?