Uutinen 19.12.2023

Otamme käyttöön Suomi.fi-tunnistuksen myös työnantajille

Siirrymme Suomi.fi-tunnistukseen koko verkkopalvelussamme 19.12. Tämä tarkoittaa, että pääset jatkossa kirjautumaan palveluun henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella silloinkin, kun hoidat yrityksen asioita. Tarvitset sitä varten joko rekisteriroolin tai Suomi.fi-valtuuden.

Hyviä uutisia työnantajille! Nyt voit unohtaa verkkopalvelumme käyttäjätunnuksen ja salasanan, sillä pääset palveluun tästä eteenpäin tunnistautumalla vahvasti. Tätä varten tarvitset valtuuden asioida yrityksen puolesta verkossa. Saat sen joko automaattisesti rekisteriroolin perusteella tai pyytämällä Suomi.fi-valtuuden.

Rekisteriroolin perusteella asioit automaattisesti

Jos sinulla on yrityksen edustamiseen oikeuttava rooli kauppa- tai yhdistysrekisterissä, pääset palveluumme automaattisesti henkilökohtaisilla tunnistautumisvälineilläsi. Ohjesivultamme voit tarkistaa, mitä tietoja näet palvelussamme rekisteriroolisi perusteella.

Lue lisää: Näin hoidat yrityksen asioita rekisteriroolilla

Jos tarvitset Suomi.fi-valtuuden

Jos sinulla ei ole asiointiin oikeuttavaa rekisteriroolia, tarvitset Suomi.fi-valtuuden, jotta voit hoitaa yrityksen asioita. Palvelussamme on käytössä kuusi eri valtuutta, joista voit valita työtehtäväsi mukaan sinulle sopivan käyttölaajuuden palveluumme. Saat valtuuden pyytämällä sitä Suomi.fi-palvelussa. Tutustu siis verkkosivuillamme palvelumme valtuusasioihin, valitse työrooliisi sopiva valtuus ja pyydä sitä Suomi.fi-palvelussa.

Lue ohjeet: Näin hankit itsellesi Suomi.fi-valtuuden yrityksen asioiden hoitamiseen

Myös tilitoimisto tarvitsee Suomi.fi-valtuuden

Jos tilitoimisto hoitaa yrityksesi TyEL-asioita, anna sille Suomi.fi-valtuus. Asian voi hoitaa joko niin, että tilitoimistosi lähettää sinulle valtuuspyynnön, jonka sinä hyväksyt, tai voit antaa valtuuden omatoimisesti. Varmista tilitoimistostasi, miten toimia.

Lue ohjeet: Näin annat tilitoimistollesi Suomi.fi-valtuuden

Hoida Suomi.fi-valtuudet kuntoon mahdollisimman pian

Suomi.fi-valtuudet kannattaa hoitaa kuntoon mahdollisimman pian, sillä niiden avulla yrityksen puolesta asiointi on helppoa ja turvallista. Vanhat käyttäjätunnukset ja salasanat toimivat kuitenkin Suomi.fi-tunnistautumisen rinnalla toistaiseksi.

Mikä ihmeen Suomi.fi?

Suomi.fi-tunnistus on julkishallinnon yhteinen tunnistuspalvelu. Sen avulla kaikki asiakkaamme pääsevät palveluihimme helposti ja turvallisesti omilla verkkopankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella. Tunnistauduttuasi palveluumme voit käyttää muitakin julkishallinnon asiointipalveluita puolen tunnin ajan samalla kirjautumisella.

Mitä hyötyä Suomi.fi-tunnistuksesta on?

  • Yrityksen päättäjänä voit helposti hallinnoida Suomi.fi-palvelun avulla sitä, kuka yrityksesi puolesta asioi.
  • Käyttäjänä voit helposti liikkua verkkopalvelun sisällä eri osioiden välillä käyttäjäroolista toiseen. Yhdellä tunnistautumisella voit asioida ensin työnantajayrityksesi puolesta ja siirtyä sitten omiin eläkeasioihisi.
  • Et tarvitse enää erillisiä käyttäjätunnuksia tai salasanoja.

Lue lisää Suomi.fi-palvelusta

Oletko ulkomaisen yrityksen edustaja?

Suomi.fi-tunnistautuminen on mahdollista ulkomaisille yrityksille alkuvuoden 2024 aikana. 

Lue ohjeet Suomi.fi-valtuuksien hankkimiseen >

Ajankohtaista

Tiedote 15.5.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui edelleen

Työntekijämäärä laski huhtikuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -3,2 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus sekä rakentaminen. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski joka puolella Suomea.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui edelleen

Tiedote 26.4.2024

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen

Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitusten tuotto oli tammi–maaliskuussa 3,2 prosenttia. Yhtiön kustannustehokkuus parani edelleen vakuutusmaksutulon kasvaessa ja eläketurvan tuottamiseen tarvittavien hoitokulujen laskiessa. – Olemme jatkaneet menestyksekkäästi Ilmarisen strategian toteuttamista ja kasvattaneet tuottavuuttamme viimeisten kuuden vuoden aikana merkittävästi, toteaa Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen
Lisää uutisia ja tiedotteita