Saavutettavuusseloste

Tältä sivulta voit lukea saavutettavuusselosteemme.

Saavutettavuusseloste

Saavutettavuudesta säädetään laissa digitaalisten palveluiden tarjoamisesta ja sitä edeltäneessä EU:n saavutettavuusdirektiivissä. Saavutettavuusvaatimukset koskevat Ilmarisen verkkosivustoa 23.9.2020 alkaen. Tämä saavutettavuusseloste koskee Ilmarisen verkkosivustoa ja sähköisiä palveluita.

Vaatimustenmukaisuus

Ilmarisen verkkosivusto ja sähköiset palvelut vastaavat pääosin osin Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasoja A ja AA.

Osittain saavutettava sisältö

Ilmarisen verkkosivusto sisältää Leadoo Marketing Technologies Oy:n Inpagebot-palvelun, joka täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Lue lisää Leadoon palvelun saavutettavuudesta.

Ei-saavutettava sisältö

Ilmarisen verkkosivusto sisältää liitetiedostoja (pdf, doc), hakemuksia sekä lomakkeita, joista kaikki eivät ole saavutettavia. Ei-saavutettavia liitetiedostoja ovat osa ennen 23.9.2018 laadituista tiedostoista, joita ei tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavuusvaatimusten mukaiseksi.

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Tämä seloste on laadittu 08.09.2020. Seloste perustuu käyttäjätestaukseen ja itsearvioon sekä testausohjelmalla suoritettuun tarkastukseen.

Palaute ja yhteystiedot

Jos tarvitsemasi tiedosto ei ole saavutettava, ota meihin yhteyttä, jotta voimme sopia informaation toimittamisesta sopivassa muodossa.

Parannamme saavutettavuutta Ilmarisen verkkosivustolla ja sähköisissä palveluissa edelleen. Otamme mielellämme vastaan saavutettavuuteen liittyviä kysymyksiä ja ehdotuksia. Liitäthän viestiin oman nimesi ja yhteystietosi. Voit jättää palautetta käyttämällä Anna meille palautetta -lomaketta.

Valvontaviranomainen

Mikäli saat saavutettavuuspalautteeseen epätyydyttävän vastauksen Ilmariselta, voit tehdä sivustosta ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Virastonsivuilla on ohjeet ja osoitteet ilmoituksen tekemiseen.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus@avi.fi

puh. 0295 016 000 (vaihde)