Ilmarisen sijoitukset

Sijoittamalla yhteisiä eläkevaroja turvaamme nykyisten ja tulevien eläkkeiden rahoitusta. Tutustu sijoitustoimintamme toimintatapoihin, periaatteisiin ja tuloksiin.

Sijoitamme eläkevarat tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti

Sijoittamalla yhteisiä eläkevaroja turvaamme nykyisten ja tulevien eläkkeiden rahoitusta. Sijoitamme eläkevaroja tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti. Aktiivisena omistajana edistämme sijoituskohteidemme vastuullisuutta. Tavoittelemme eläkevarojen sijoittamista hiilineutraalisti vuoden 2035 loppuun mennessä. 

Sijoitusjakauma

Olemme hajauttaneet sijoitussalkkumme sekä maantieteellisesti että eri omaisuuslajeihin, kuten osakkeisiin, korkosijoituksiin ja kiinteistöihin. Alta löydät tuoreimmat tiedot siitä, millaisiin sijoituksiin sijoituksemme on hajautettu.

Eläkevarojen sijoittamisen teesit

Keskeiset eläkevarojen sijoittamista koskevat yleisperiaatteemme tiivistävät, miten sijoitamme eläkevaroja.

Katso sijoittamisen teesit

Vastuullisen sijoittamisen periaatteet

Otamme kaikissa sijoituspäätöksissä huomioon ympäristön, ihmisoikeudet ja hyvän hallinnon. Vastuullisuus on tärkeä osa sijoittamisen riskienhallintaa.

Lue lisää vastuullisesta sijoittamisesta

Rahoitus

Osana eläkevarojen sijoittamista voimme osallistua myös yritysten rahoittamiseen. Lainat voivat olla sijoituslainoja tai TyEL-maksujen takaisinlainoja.

Lue lisää yritysten rahoittamisesta

Tulostiedot

Raportoimme sijoitustuloksestamme neljästi vuodessa. Tarkimmat tiedot eläkevarojen sijoittamista löydät hallituksen toimintakertomuksesta ja tilinpäätöksestä. Sijoitusten jalanjälkeen ja ESG-riskien (Environmental, Social and Governance) hallintaan liittyvät tiedot löydät vuosi- ja yritysvastuuraportistamme sekä englanninkielisestä PRI-raportistamme (Principles for Responsible Investment).

Kiinteistöt

Olemme yksi Suomen suurimmista kiinteistösijoittajista ja merkittävä rakennuttaja. Lupaamme, että rakennuttamamme kiinteistöt kestävät vähintään sata vuotta. Otamme kiertotalouden näkökulmat huomioon rakennushankkeissamme. Panostamme koko kiinteistökantamme ympäristöystävällisyyteen. Kehittämällä tilojen joustavuutta ja saavutettavuutta varmistamme, että vuokralaiset voivat käyttää niitä läpi elämän kaikissa tilanteissa.