YEL-vakuutuksen päättäminen

Voit päättää YEL-vakuutuksesi, jos yrittäjätoimintasi on kokonaan päättynyt tai yrittäjätoimintasi on muuttunut niin vähäiseksi, että työtulosi jää alle YEL-vakuuttamisen alarajan. Päättämisilmoituksen voit tehdä yrittäjän verkkopalvelussamme. 

Milloin ja miten voin päättää YEL-vakuutukseni?

YEL-vakuutuksesi voidaan päättää seuraavissa tilanteissa:

Voit päättää YEL-vakuutuksesi yrittäjän verkkopalvelussamme. Ilmoita samalla tilinumerosi mahdollisia vakuutusmaksun palautuksia varten.

YEL-vakuutuksen päättäminen takautuvasti

YEL-vakuutuksesi voidaan myös päättää takautuvasti. Suosittelemme kuitenkin, että päätät YEL-vakuutuksen heti, kun et enää tarvitse sitä. Näin et maksa YEL-maksuja turhaan. Päätämme YEL-vakuutuksesi takautuvasti yrittäjätoiminnan todelliseen päättymispäivään tai päivään, jolloin työpanoksesi on muuttunut niin vähäiseksi, että työtulosi jää alle YEL alarajan.

Maksetut YEL-maksut vakuutuksen päättyessä

YEL-maksuja maksat YEL-vakuutuksesi päättymispäivään saakka. Jos olet maksanut maksuja pidemmälle kuin päättymispäivään, tai vakuutus päätetään takautuvasti, palautamme ylimääräiset maksut. Päättämisilmoituksen yhteydessä kysymme tilinumerosi mahdollisia vakuutusmaksun palautuksia varten.

Yrittäjän verkkopalvelu on käytössäsi noin 16 kuukautta vakuutuksen päättymispäivästä.

Jos sinulla on työntekijöitä ja yritystoimintasi päättyy, päätä myös työntekijöittesi TyEL-vakuutus. 

Lue lisää TyEL-vakuutuksen päättämisestä >