YEL-vakuutuksen päättäminen

Voit päättää YEL-vakuutuksesi, jos yrittäjätoimintasi on kokonaan päättynyt tai yrittäjätoimintasi on muuttunut niin vähäiseksi, että työtulosi jää alle YEL-vakuuttamisen alarajan. Päättämisilmoituksen voit tehdä yrittäjän verkkopalvelussamme. 

Milloin voin päättää YEL-vakuutukseni?

YEL-vakuutuksesi voidaan päättää seuraavissa tilanteissa:

YEL-vakuutuksen päättäminen takautuvasti

Joskus YEL-vakuutuksesi voidaan päättää takautuvasti. Ilmoita päättämisestä Ilmarisen verkkopalvelussa. Päätämme YEL-vakuutuksesi takautuvasti yrittäjätoiminnan todelliseen päättymispäivään tai päivään, jolloin työpanoksesi on muuttunut niin vähäiseksi, että työtulosi jää alle YEL alarajan.

Maksetut vakuutusmaksut vakuutuksen päättyessä

YEL-vakuutusmaksuja maksat vakuutuksesi päättymispäivään saakka. Jos olet maksanut vakuutusmaksuja pidemmälle kuin päättymispäivään, tai vakuutus päätetään takautuvasti, palautamme ylimääräiset maksut vakuutusmaksujen maksajalle. 

Voit päättää vakuutuksesi verkkopalvelussamme. Päättämisilmoituksen yhteydessä kysymme tilinumerosi mahdollisia vakuutusmaksupalautuksia varten.

Voit ilmoittaa tilinumerosi tai yrityksesi tilinumeron kirjautumalla verkkopalveluumme tästä. Verkkopalvelu on käytössäsi 12 kuukautta vakuutuksen päättymispäivästä. 

Päätä YEL-vakuutus verkkopalvelussamme

YEL-vakuutus on henkilökohtainen vakuutus. Siksi YEL-vakuutuksen päättämisestä voit ilmoittaa vain sinä itse tai valtuuttamasi henkilöt.

Kirjaudu yrittäjän
verkkopalveluun >

 
Lue, miten valtuutat jonkun muun hoitamaan vakuutusasioitasi >