Työnantajan eläkevakuutus eli TyEL

Työnantajana tarvitset työeläkevakuutuksen, jos työllistät jatkuvasi vähintään yhden työntekijän ja maksat palkkoja vähintään 8 790 euroa puolen vuoden aikana (8 676 euroa vuonna 2020). Jos olet tilapäinen työnantaja, riittää, että maksat työeläkemaksun.

TyEL-vakuutus on työntekijöittesi eläketurva

Kun palkkaat työntekijän, ota TyEL-vakuutus ja ilmoita palkkatiedot tulorekisteriin riippumatta siitä, oletko työnantajana pitkäaikainen vai tilapäinen. Myös kotitaloustyönantajan tulee eläkevakuuttaa työntekijänsä. TyEL-vakuutuksella huolehdit työntekijäsi eläketurvasta. Siksi TyEL-vakuutus onkin lakisääteinen eli pakollinen. 

Työntekijöille maksetut palkat ilmoitetaan aina tulorekisteriin riippumatta palkan suuruudesta.

Lue lisää palkkatietojen ilmoittamisesta tulorekisteriin

Milloin työntekijä tulee vakuuttaa?

Ota TyEL-vakuutus, kun työntekijäsi täyttää seuraavat kolme ehtoa

  • hän on työsuhteessa,
  • hän on 17–67-vuotias ja
  • maksat hänelle palkkaa vähintään 61,37 euroa kuukaudessa (60,57 euroa v. 2020) . 

Mitä TyEL-vakuutus maksaa?

TyEL-maksu muodostuu tulorekisteriin tehtyjen palkkailmoitusten perusteella. TyEL-maksu on tietty prosentti palkoista, jotka työnantajana maksat työntekijöillesi. Asiakashyvitys pienentää vakuutusmaksuasi. Se perustuu Ilmarisen vakavaraisuuteen ja toimintamme tehokkuuteen. Saat asiakashyvityksen, kun TyEL-vakuutuksesi on voimassa Ilmarisessa ja kun olet niin sanottu sopimustyönantaja. Työnantajana et maksa TyEL-maksua kokonaan, vaan työntekijäsi maksavat siitä osan.

Arvioi laskurilla TyEL-maksun suuruutta ja katso, miten eräpäivän siirto vaikuttaa maksuun.

Siirry TyEL-maksulaskuriin

Sopimus- vai tilapäinen työnantaja?

Eläkeasioissa työnantaja on aina joko sopimustyönantaja tai tilapäinen työnantaja. Voit olla myös kotitaloustyönantaja, jos palkkaat kotiisi esimerkiksi siivoojan, au pairin tai muun työntekijän.

Lue oletko sopimustyönantaja vai tilapäinen työnantaja

Ulkomaantyön vakuuttaminen

Oletko lähettämässä työntekijäsi töihin ulkomaille? Tai onko yritykseesi tulossa työntekijä ulkomailta? Varmista, että työntekijäsi eläketurva on kunnossa.

Lue lisää ulkomaantyön vakuuttamisesta

Työnantajan laskurit

Katso, paljonko TyEL-vakuutus maksaa tai paljonko työntekijän palkkaaminen maksaa sivukuluineen. Kotitaloustyönantajana voit laskea, kuinka saat hyödynnettyä kotitalousvähennyksen parhaalla mahdollisella tavalla.

Siirry työnantajan laskureihin

Asiakkuus Ilmarisessa kannattaa

Kun otat työeläkevakuutuksen, valitse kumppani, jonka kanssa sinun on mukava asioida ja jolta saat sen, mitä tarvitset. Maksamme suurimmat asiakashyvitykset, joka tarkoittaa asiakkaillemme pienempiä vakuutusmaksuja. Siksi vakuuttaminen Ilmarisessa kannattaa.

Työnantaja, tule Ilmarisen asiakkaaksi

Jäikö jokin asia mietityttämään vakuutuksen hankkimisessa? Soita vakuutusmyyntiin ma-pe klo 8-16.

Ota yhteyttä