Työnantajan eläkevakuutus eli TyEL

Työnantajana tarvitset työeläkevakuutuksen, jos työllistät jatkuvasi vähintään yhden työntekijän ja maksat palkkoja vähintään 8 790 euroa puolen vuoden aikana (8 676 euroa vuonna 2020). Jos olet tilapäinen työnantaja, riittää, että maksat työeläkemaksun.

TyEL-vakuutus on työntekijöittesi eläketurva

Kun palkkaat työntekijän, ota TyEL-vakuutus ja ilmoita palkkatiedot tulorekisteriin riippumatta siitä, oletko työnantajana pitkäaikainen vai tilapäinen. Myös kotitaloustyönantajan tulee eläkevakuuttaa työntekijänsä. TyEL-vakuutuksella huolehdit työntekijäsi eläketurvasta. Siksi TyEL-vakuutus onkin lakisääteinen eli pakollinen. 

Työntekijöille maksetut palkat ilmoitetaan aina tulorekisteriin riippumatta palkan suuruudesta.

Lue lisää palkkatietojen ilmoittamisesta tulorekisteriin

Arvioi laskurilla TyEL-maksun suuruutta ja katso, miten eräpäivän siirto vaikuttaa maksuun.

Siirry TyEL-maksulaskuriin

Sopimus- vai tilapäinen työnantaja?

Eläkeasioissa työnantaja on aina joko sopimustyönantaja tai tilapäinen työnantaja. Voit olla myös kotitaloustyönantaja, jos palkkaat kotiisi esimerkiksi siivoojan, au pairin tai muun työntekijän.

Lue oletko sopimustyönantaja vai tilapäinen työnantaja

Asiakkuus Ilmarisessa kannattaa

Kun otat työeläkevakuutuksen, valitse kumppani, jonka kanssa sinun on mukava asioida ja jolta saat sen, mitä tarvitset. Maksamme suurimmat asiakashyvitykset, joka tarkoittaa asiakkaillemme pienempiä vakuutusmaksuja. Siksi vakuuttaminen Ilmarisessa kannattaa.

Työnantaja, tule Ilmarisen asiakkaaksi

Jäikö jokin asia mietityttämään vakuutuksen hankkimisessa? Soita vakuutusmyyntiin ma-pe klo 8-16.

Ota yhteyttä