Kokemuksia ammatillisesta kuntoutuksesta

Ammatillinen kuntoutus voi olla sinulle sopiva vaihtoehto, jos työkykysi heikkenee. Se auttaa jatkamaan työssä tai palaamaan työhön sairausloman jälkeen. Reittejä takaisin työelämään on monenlaisia – tutustu asiakkaidemme kokemuksiin ammatillisesta kuntoutuksesta.

Uusi työ uudelta alalta – ammatillinen kuntoutus auttoi palaamaan työelämään

Terveysongelmat eivät kuopiolaista Jouni Räsästä lannistaneet - päinvastoin. Ammatillisen kuntoutuksen avulla hän opiskeli itselleen uuden ammatin, ja nyt työ nuorten parissa on vienyt mennessään.

Lue lisää

Ura metallialalla päättyi työn aiheuttamaan vammaan – uusi ala löytyi pian kuntoutuksen kautta

Kymmenen vuoden ura metallialalla tuli päätökseensä, kun Jukka-Pekka Tervonen sai pysyvän rannevamman. Tilanne synnytti huolen tulevaisuudesta: olisiko enää mahdollista työllistyä alalle, jossa aiempaa ammattitaitoa voisi hyödyntää? Ratkaisuksi löytyi ammatillinen kuntoutus, jonka kautta Tervonen löysi mieleisensä koulutuksen ja lopulta työpaikan.

Lue artikkeli

Pesulayrittäjäksi pystymetsästä – Kuntoutus auttoi uudelle uralle

Terveysongelmat pakottivat oululaisen Jukka-Pekka Sarajärven jäämään pois palkkatöistä. Työkyvyttömyyseläke ei ollut Sarajärvelle vaihtoehto, joten uusi yrittäjäura alkoi entuudestaan täysin oudolla pesula-alalla. Lopulta Ilmarisen ammatillinen kuntoutus auttoi Sarajärveä muokkaamaan työtä paremmin omalle terveydentilalle sopivaksi.

Lue artikkeli

Sairauskohtaus pysäytti kiireisen myyntimiehen – kuntoutus auttoi takaisin työelämään

Eräänä marraskuisena päivänä Timo Rintalan, elämä pysähtyi, kun jalat menivät yllättäen alta ja puhe puuroutui. Aivoinfarkti vei Timon ensin kahdeksi viikoksi sairaalaan ja sen jälkeen kahdeksi vuodeksi pois työelämästä. Kohtaus pakotti Timon pysähtymään ja tarkastelemaan omaa elämäänsä. Ennen pitkään myös uusi työpaikka aukeni maanmittaushommista.

Lue artikkeli

Uusi ura työkokeilun kautta

Elämää ei voi ennustaa. Tämän tietää Stig Ekholm, joka liukastui ja kaatui selälleen omalla pihallaan. Kaatuminen johti yllättävän vakaviin seurauksiin ja pitkään sairauslomaan, mutta työkokeilun avulla Stig Ekholm palasi lopulta takaisin työelämään.

Lue artikkeli