Hae maksuaikaa YEL-laskulle tai muuta maksueriä

Jos YEL-maksun maksaminen ajallaan ei ole mahdollista, voit saada maksuaikaa laskullesi. Yrittäjän verkkopalvelussa haet maksuaikaa parilla napin painalluksella. Palvelussa voit myös muuttaa eräkuukausia ja maksuerien määrää.

Miten haen YEL-laskulle maksuaikaa verkossa?

Yrittäjän verkkopalvelusta voit tarkistaa helposti, onko maksuajan hakeminen laskulle mahdollista. Tarkista tilanne ja tee muutos kohdassa "Laskut". Aina kun maksuajan lisääminen laskulle on mahdollista, näet painikkeen, jossa lukee "Lisää maksuaikaa".

Jos siirrät maksua myöhemmäksi, lasketaan YEL-maksuun viivästyskorkoa alkuperäisestä eräpäivästä siirrettyyn maksupäivään saakka. Viivästyskorko on korkolain mukaisesti 12,5 prosenttia 1.1.-30.6.2024 (12 prosenttia 1.7.-31.12.2023).  

Käytäthän maksaessasi aina laskullasi olevaa viitenumeroa.

Miten muutan YEL-maksueriä?  

Muuta tarvittaessa YEL-maksujesi maksueriä sinulle parhaiten sopivaksi ilmoittamalla siitä meille yrittävän verkkopalvelussa kohdassa "Muuta eräkuukausia". Voit maksaa YEL-maksusi 1, 2, 3, 4, 6 tai 12 kertaa vuodessa. Vähintään puolet maksuista pitää kuitenkin erääntyä ennen elokuuta.

Eräkuukausien valinta vaikuttaa myös erääntyvän YEL-maksusi määrään. Edullisin vaihtoehto on maksaa maksut yhdessä erässä tammikuussa. Maksulle lasketaan joko korkohyvitystä tai korkoveloitusta sen mukaan, maksatko alkuvuodesta vai loppuvuodesta.