Hae maksuaikaa YEL-laskulle tai muuta maksueriä

Jos YEL-maksun maksaminen ajallaan ei ole mahdollista, voit saada maksuaikaa laskullesi. Yrittäjän verkkopalvelussa haet maksuaikaa parilla napin painalluksella. Palvelussa voit myös muuttaa eräkuukausia ja maksuerien määrää.

Hae maksuaikaa verkossa

Yrittäjän verkkopalvelusta voit tarkistaa helposti, onko maksuajan hakeminen laskulle mahdollista. Tarkista tilanne ja tee muutos Laskut-kohdassa. Näet Lisää maksuaikaa-painikkeen aina silloin, kun maksuajan lisääminen laskulle on mahdollista. 

Jos siirrät maksua myöhemmäksi, lasketaan YEL-maksuun viivästyskorkoa alkuperäisestä eräpäivästä siirrettyyn maksupäivään saakka. Viivästyskorko on korkolain mukaisesti 10,5 prosenttia vuonna 2023 (8,0 prosenttia vuonna 2022). 

Käytäthän maksaessasi aina laskullasi olevaa viitenumeroa.

Muuta maksueriä  

Muuta tarvittaessa YEL-maksujesi maksueriä sinulle parhaiten sopivaksi. Voit maksaa YEL-maksusi 1, 2, 3, 4, 6 tai 12 kertaa vuodessa. Vähintään puolet maksuista pitää kuitenkin erääntyä ennen elokuuta.

Eräkuukausien valinta vaikuttaa myös erääntyvän YEL-maksusi määrään. Edullisin vaihtoehto on maksaa maksut yhdessä erässä tammikuussa. Maksulle lasketaan joko korkohyvitystä tai -veloitusta sen mukaan, maksatko alku- vai loppuvuodesta.

YEL-laskurimme avulla voit kokeilla, miten eräkuukaudet ja maksuerien määrä vaikuttavat YEL-maksuusi. Maksuerien muutoksen voit tehdä kirjautumalla yrittäjän verkkopalveluun. Mene kohtaan Vakuutuksen tiedot ja valitse haluamasi eräkuukaudet.

Siirry YEL-laskuriin laskemaan YEL-maksusi >

Yrittäjän verkkopalvelussa voit

  • tulostaa YEL-todistuksen
  • tarkistaa maksamiesi ja avoinna olevien YEL-maksujesi tiedot – ne löydät Laskut-kohdasta
  • ottaa laskukopion (pdf)
  • muuttaa maksueriesi määrää
  • hakea maksuaikaa
  • muuttaa osoite-, sähköposti- ja puhelinnumerotietojasi
  • lisätä erillisen laskutusosoitteen
  • lähettää meille viestin – viestitoimintoon pääset, kun napautat oikeassa reunassa olevaa kirjekuorikuvaketta.

Tutustu verkkopalveluun >