Rahoitusta Ilmarisesta

Osana eläkevarojen sijoittamista myönnämme yrityksille lainoja. Lue lisää rahoituksesta tältä sivulta.

Myönnämme yrityksille lainoja osana eläkevarojen sijoittamista

Voimme myöntää yrityksille sijoituslainoja ja asiakasyrityksillemme TyEL-vakuutusmaksujen takaisinlainoja. 

Sijoituslaina

Voimme osallistua yritysten rahoitukseen yhdessä pankin kanssa tai osana suurempaa rahoittajaryhmää. Sijoituslainan antajana olemme aina osarahoittajana.

Sovimme lainan ehdoista erillisillä neuvotteluilla. Ehtoihin kuuluvat muun muassa laina-aika ja vakuudet.

Voimme myöntää myös heikommalla saamisetuoikeudella olevia lainoja. Näitä kutsutaan juniori- tai mezzanine -lainoiksi. Tällaiset lainat soveltuvat ensisijaisesti yritysjärjestelyiden tai kasvun rahoittamiseen.

Takaisinlaina

llmarisen TyEL- vakuutusenottajalla on oikeus saada lainaa rahastosta, joka kertyy vakuutusmaksuista. Lainan suuruus riippuu maksettujen vakuutusmaksujen määrästä.

Lainausoikeus on käytettävissä, kun TyEL-vakuutus on voimassa Ilmarisessa ja lainattavaa rahasto-osuutta on kertynyt vähintään 10.000 €. 

Takaisinlaina on kiinteä- tai vaihtuvakorkoinen. Viitekorkona käytetään TyEL- lainakorkoa. Korkoon lisätään marginaali, joka määräytyy vakuuden ja laina-ajan perusteella.

Laina-aika on 1-5 vuotta. Pääsääntöisesti laina maksetaan takaisin tasalyhenteisesti, kaksi kertaa vuodessa. Laina-ajan alussa on mahdollisuus yhteen lyhennysvapaavuoteen. 

Takaisinlaina on aina vakuudellinen laina.Yleisimmin käytettyjä vakuuksia ovat pankin, Garantian tai Finnveran takaukset.

TyEL-korot ovat vakuutusosakeyhtiö Garantian julkisesti noteeraamia markkinakorkoja. Ne voi tarkistaa muun muassa Garantian verkkosivuilta

Mikäli olet kiinnostunut takaisinlainasta, voit olla yhteydessä Ilmarisen yhteyshenkilöösi tai lähettää sähköpostia osoitteeseen rahoitus@ilmarinen.fi.

Yhteystiedot

Kaikki sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi@ilmarinen.fi.

Lainaneuvottelut ja rahoitustarjoukset

Matti Leppänen, salkunhoitaja/velkarahoitus, p. 010 284 3847, 050 539 8588.

Niina Valtonen, salkunhoitaja/velkarahoitus, p. 010 284 3395, 050 528 2353.

Lainahallinnon asiakaspalvelu

Lainahallinnon asiakaspalvelu palvelee sähköpostitse osoitteessa rahoitus@ilmarinen.fi.