Työnantajan verkkopalvelu käytössäsi

Verkkopalvelussa hoidat kaikki vakuutusasiasi silloin, kun sinulle sopii. Saat verkkopalvelun käyttöösi tilaamalla meiltä verkkopalvelun käyttäjätunnuksen.

Työnantajan verkkopalvelu

Verkkopalvelussa hoidat kaikki vakuutusasiasi silloin, kun sinulle sopii. Verkkopalvelusta näet esimerkiksi tulevien laskujesi tiedot. TyEL-todistuksen ja vakuutuksesi tiliotteen saat vain verkkopalvelustamme. Näet verkkopalvelusta tulorekisteriin ilmoittamasi palkat muutaman tunnin kuluttua ilmoituksestasi. Palkat näet työntekijöittäin. Näin voit varmistaa, että saamasi lasku perustuu oikeisiin tietoihin.

Jos sinulla ei ole vielä TyEL-vakuutusta, lue lisää vakuuttamisesta ja ota vakuutus Ilmarisesta. Lähetämme henkilökohtaiset verkkopalvelutunnukset automaattisesti, kun vakuutus on tehty.

Näin saat työnantajan verkkopalvelun käyttöösi

Saat työnantajan verkkopalvelun käyttöösi tilaamalla meiltä verkkopalvelun käyttäjätunnuksen. Samalla voit tilata käyttöoikeuden yrityksesi muille käyttäjille. Käyttäjäsopimuksessa voit valita käyttäjäkohtaisesti, mitkä seuraavista palveluista haluat käyttöön:

1. Tunnistaudu ja täytä käyttösopimus

Tunnistaudu pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella ja täytä käyttösopimuslomake. Siirry tunnistautumiseen ja lomakkeelle tästä. Tunnukset voi tilata henkilö, jolla on allekirjoitusoikeus tai päätösvalta henkilöstöasioiden osalta yrityksessänne. Tarvittaessa voit tilata tunnukset useammalle henkilölle samalla kertaa. Tutustu täyttöohjeeseen ja täytä tunnustilaus huolellisesti.

2. Saat käyttäjätunnukset sähköpostiisi

Kun olemme vastaanottaneet tunnustilauksesi, saat käyttäjien henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan sähköpostiisi.

3. Voit kirjautua verkkopalveluun

Voit kirjautua tunnuksillasi verkkopalveluun verkkosivustomme ilmarinen.fi oikean ylänurkan "Kirjaudu" -painikkeesta.

Miten yrittäjän verkkopalveluun kirjaudutaan?

Voit kirjautua yrittäjän verkkopalveluun henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi. Jos haluat hoitaa työntekijöittesi TyEL-asioita ja omia YEL-asioitasi yhdellä kirjautumisella, tilaa käyttäjätunnus työnantajan verkkopalveluun. Voit yhdistää vakuutukset saman, Ilmarisesta saamasi käyttäjätunnuksen, alle kirjautumalla verkkopalveluumme ja lähettämällä meille asiasta viestin. Tutustu yrittäjien verkkopalveluihin.

Miten valtuutan tilitoimiston hoitamaan TyEL-vakuutustani?

Voit valtuuttaa tilitoimiston hoitamaan vakuutusasioitasi tilaamalla tilitoimiston käyttäjälle oikeuden verkkopalveluun. Tämän voit tehdä täyttämällä verkkopalvelun käyttösopimuksen (pdf) ja lähettämällä sen meille Lähetä liite -toiminnolla. Sopimuksella voit valtuuttaa tilitoimiston hoitamaan vakuutusasioitasi työnantajan asiointipalvelussa.

Työnantajan asiointipalvelussa voit

 • päivittää yhteystietojasi
 • tulostaa todistuksia
 • nähdä ja tulostaa laskukopiot
 • tarkistaa maksutilanteen
 • valita laskusi eräpäivän
 • tarkistaa laskusi perusteena olevat palkat työntekijöittäin
 • nähdä maksukoosteet vuosi- ja kuukausitasolla
 • nähdä vuositason maksuarvion kuluvalta ja seuraavalta vuodelta
 • hakea maksuaikaa
 • ilmoittaa tilinumerosi maksunpalautuksia varten
 • ottaa käyttöösi verkkolaskun.

Kaikki palkkatiedot ilmoitetaan tulorekisteriin 1.1.2019 alkaen.

Lue lisää palkkatietojen ilmoittamisesta tulorekisteriin