YEL-laskuri

YEL-laskurin avulla voit arvioida YEL-työtulon vaikutusta eläke- ja sosiaaliturvan tasoon ja YEL-maksuun. Voit myös vertailla, miten eräkuukaudet ja maksuerien määrä vaikuttavat YEL-maksuun. Asiakkanaamme voit hoitaa omia YEL-asioitasi yrittäjän palvelussa.

Syötä tiedot

YEL-työtulolla tarkoitetaan työpanoksesi arvoa. Vuonna 2023 YEL-työtulo voi olla vähintään 8 575,45 euroa ja korkeintaan 194 750 euroa vuodessa. Jotta sinulla on mahdollisuus työttömyysturvaan, työtulon tulee olla vähintään 14 088 euroa vuonna 2023.
YEL-työtulo voi olla 8 575,45 - 194 750 € vuodessa. Kirjoitathan luvun ilman pilkkuja tai pisteitä.
Syntymävuotesi vaikuttaa vakuutusmaksuprosenttiin. Alle 53-vuotiailla 24,1 % / aloittavana yrittäjänä 18,8 %. 53-62-vuotiailla 25,6 % / aloittavana yrittäjänä 19,97 %. Vähintään 63-vuotiailla 24,1 % / aloittavana yrittäjänä 18,8 %.
Täytä tähän sinulle kertyneen työeläkkeen määrä. Voit tarkistaa kertyneen työeläkkeen määrän työeläkeotteeltasi tai OmaEläke-palvelustamme.

Yhteenveto

Vakuutusmaksut

YEL-vakuutusmaksu

 €/kk
Aloittavan yrittäjän YEL-vakuutusmaksu *
 €/kk
* Alennus 22% ensimmäiset 4 vuotta

Päivärahat

Päivärahatiedot ovat arvioita. Saat Kelasta tarkemmin tietoa sairauspäivärahasta, peruspäivärahasta ja vanhempainpäivärahasta. Ansiopäiväraha edellyttää Yrittäjäkassan jäsenyyttä ja työssäoloehdon täyttymistä.

Sairaus­päiväraha
 €/kk
Perus­päiväraha
 €/kk
Työtulon oltava vähintään
Vanhempainpäiväraha
 €/kk
Ansiopäiväraha
 €/kk
Työtulon oltava vähintään

Maksuerät

Maksuerien määrä ja eräkuukaudet vaikuttavat YEL-maksuun. Edullisin vaihtoehto on maksaa yhdessä erässä tammikuussa.

Jos vakuutuksesi alkaa keskellä vuotta, maksat YEL-maksua siitä alkaen, kun vakuutuksesi tulee voimaan.

Eräpäivä YEL-vakuutus­maksu Aloittava yrittäjä -22%

Vanhuuseläkearvio

Vanhuuseläkearvio

Vanhuuseläkearviossa oletuksena on ansiotason kasvu reaalisesti 1,5 % vuodessa. Eläkearvio perustuu voimassaolevaan lainsäädäntöön ja siinä on huomioitu elinaikakertoimen vaikutus. Eläkearvio sisältää kertyneen työeläkkeen, jos olet täyttänyt tiedon laskuriin.

Vanhuuseläkearvio perustuu voimassaolevaan lainsäädäntöön ja siinä on huomioitu elinaikakertoimen vaikutus. Eläkearvio sisältää kertyneen työeläkkeen, jos olet täyttänyt tiedon laskuriin.

Arvio vanhuuseläkkeestä

Alin eläkeikä
v kk
 €/kk
Tavoite-eläkeikä
v kk
 €/kk

Mikä on yrittäjän eläkevakuutus? 

YEL-vakuutus on eläke- ja sosiaaliturvasi perusta. Siksi vakuutus on lakisääteinen eli pakollinen. Kasvatat eläkettäsi jokaisella maksamallasi YEL-vakuutusmaksulla ja samalla parannat muuta sosiaaliturvaasi. Et voi korvata YEL-vakuutusta vapaaehtoisella eläkevakuutuksella.