YEL-laskuri

YEL-laskurin avulla voit arvioida YEL-työtulon vaikutusta eläke- ja sosiaaliturvan tasoon ja YEL-maksuun. Voit myös vertailla, miten eräkuukaudet ja maksuerien määrä vaikuttavat YEL-maksuun.

Syötä tiedot

YEL-työtulolla tarkoitetaan työpanoksesi arvoa. YEL-työtulo voi olla vähintään 8 261,71 euroa ja korkeintaan 187 625 euroa vuodessa (vuonna 2022). Jotta sinulla on mahdollisuus työttömyysturvaan, työtulon tulee olla vähintään 13 573 euroa (vuonna 2022).
YEL-työtulo voi olla 8 261,71 - 187 625 € vuodessa. Kirjoitathan luvun ilman pilkkuja tai pisteitä.
Syntymävuotesi vaikuttaa vakuutusmaksuprosenttiin. Alle 53-vuotiailla 24,1 % / aloittavana yrittäjänä 18,8 %. 53-62-vuotiailla 25,6 % / aloittavana yrittäjänä 19,97 %. Vähintään 63-vuotiailla 24,1 % / aloittavana yrittäjänä 18,8 %.
Täytä tähän sinulle kertyneen työeläkkeen määrä. Voit tarkistaa kertyneen työeläkkeen määrän työeläkeotteeltasi tai OmaEläke-palvelustamme.

Yhteenveto

Vakuutusmaksut

YEL-vakuutusmaksu

 €/kk
Aloittavan yrittäjän YEL-vakuutusmaksu *
 €/kk
* Alennus 22% ensimmäiset 4 vuotta

Päivärahat

Päivärahatiedot ovat arvioita. Saat Kelasta tarkemmin tietoa sairauspäivärahasta, peruspäivärahasta ja vanhempainpäivärahasta. Ansiopäiväraha edellyttää Yrittäjäkassan jäsenyyttä ja työssäoloehdon täyttymistä.

Sairaus­päiväraha
 €/kk
Perus­päiväraha
 €/kk
Työtulon oltava vähintään
Vanhempainpäiväraha
 €/kk
Ansiopäiväraha
 €/kk
Työtulon oltava vähintään

Maksuerät

Maksuerien määrä ja eräkuukaudet vaikuttavat YEL-maksuun. Edullisin vaihtoehto on maksaa yhdessä erässä tammikuussa.

Jos vakuutuksesi alkaa keskellä vuotta, maksat YEL-maksua siitä alkaen, kun vakuutuksesi tulee voimaan.

Eräpäivä YEL-vakuutus­maksu Aloittava yrittäjä -22%

Vanhuuseläkearvio

Vanhuuseläkearvio

Vanhuuseläkearviossa oletuksena on ansiotason kasvu reaalisesti 1,5 % vuodessa. Eläkearvio perustuu voimassaolevaan lainsäädäntöön ja siinä on huomioitu elinaikakertoimen vaikutus. Eläkearvio sisältää kertyneen työeläkkeen, jos olet täyttänyt tiedon laskuriin.

Vanhuuseläkearvio perustuu voimassaolevaan lainsäädäntöön ja siinä on huomioitu elinaikakertoimen vaikutus. Eläkearvio sisältää kertyneen työeläkkeen, jos olet täyttänyt tiedon laskuriin.

Arvio vanhuuseläkkeestä

Alin eläkeikä
v kk
 €/kk
Tavoite-eläkeikä
v kk
 €/kk

Mikä on yrittäjän eläkevakuutus? 

YEL-vakuutus on eläke- ja sosiaaliturvasi perusta. Siksi vakuutus on lakisääteinen eli pakollinen. Kasvatat eläkettäsi jokaisella maksamallasi YEL-vakuutusmaksulla ja samalla parannat muuta sosiaaliturvaasi. Et voi korvata YEL-vakuutusta vapaaehtoisella eläkevakuutuksella.