YEL-laskuri

YEL-laskurin avulla saat arvion eläke- ja sosiaaliturvasi tasosta sekä YEL-maksun määrästä. Voit myös vertailla, miten eräkuukaudet ja maksuerien määrä vaikuttavat YEL-maksuusi. 

Syötä tiedot

YEL-työtulolla tarkoitetaan työpanoksesi arvoa. YEL-työtulo voi olla vähintään 8 063,57 euroa ja korkeintaan 183 125 euroa vuodessa (vuonna 2021). Jotta sinulla on mahdollisuus työttömyysturvaan, työtulon tulee olla vähintään 13 247 euroa (vuonna 2021).
YEL-työtulo voi olla 8 063,57 - 183 125 € vuodessa.
Täytä tähän sinulle kertyneen työeläkkeen määrä. Voit tarkistaa kertyneen työeläkkeen määrän työeläkeotteeltasi tai OmaEläke-palvelustamme.

Yhteenveto

Vakuutusmaksut

YEL-vakuutusmaksu

 €/kk
Aloittavan yrittäjän YEL-vakuutusmaksu *
 €/kk
* Alennus 22% ensimmäiset 4 vuotta

Päivärahat

Päivärahatiedot ovat arvioita. Saat Kelasta tarkemmin tietoa sairauspäivärahasta, peruspäivärahasta ja vanhempainpäivärahasta. Ansiopäiväraha edellyttää Yrittäjäkassan jäsenyyttä ja työssäoloehdon täyttymistä.

Sairaus­päiväraha
 €/kk
Perus­päiväraha
 €/kk
Työtulon oltava vähintään
Vanhempainpäiväraha
 €/kk
Ansiopäiväraha
 €/kk
Työtulon oltava vähintään

Maksuerät

Maksuerien määrä ja eräkuukaudet vaikuttavat YEL-maksuun. Edullisin vaihtoehto on maksaa yhdessä erässä tammikuussa.

Jos vakuutuksesi alkaa keskellä vuotta, maksat YEL-maksua siitä alkaen, kun vakuutuksesi tulee voimaan.

Eräpäivä YEL-vakuutus­maksu Aloittava yrittäjä -22%

Vanhuuseläkearvio

Vanhuuseläkearvio

Vanhuuseläkearviossa oletuksena on ansiotason kasvu reaalisesti 1,5 % vuodessa. Eläkearvio perustuu voimassaolevaan lainsäädäntöön ja siinä on huomioitu elinaikakertoimen vaikutus. Eläkearvio sisältää kertyneen työeläkkeen, jos olet täyttänyt tiedon laskuriin.

Vanhuuseläkearvio perustuu voimassaolevaan lainsäädäntöön ja siinä on huomioitu elinaikakertoimen vaikutus. Eläkearvio sisältää kertyneen työeläkkeen, jos olet täyttänyt tiedon laskuriin.

Arvio vanhuuseläkkeestä

Alin eläkeikä
v kk
 €/kk
Tavoite-eläkeikä
v kk
 €/kk

Mikä on yrittäjän eläkevakuutus? 

YEL-vakuutus on eläke- ja sosiaaliturvasi perusta. Siksi vakuutus on lakisääteinen eli pakollinen. Kasvatat eläkettäsi jokaisella maksamallasi YEL-vakuutusmaksulla. Samalla parannat muuta sosiaaliturvaasi. Et voi korvata YEL-vakuutusta vapaaehtoisella eläkevakuutuksella. 

YEL-maksusi lasketaan YEL-työtulosi perusteella

 YEL-vakuutus on samanhintainen kaikissa työeläkevakuutusyhtiöissä. Myös vakuutuksen sisältö on sama kaikkialla.  

YEL-maksu on tietty prosenttiosuus vahvistetusta YEL-työtulostasi. Jos olet ensimmäistä kertaa yrittäjänä tai toiminut yrittäjänä alle neljä vuotta, saat YEL-maksusta 22 %:n alennuksen. Maksun voit vähentää henkilökohtaisessa tai yrityksesi verotuksessa.  

Lue lisää YEL-maksusta