
Huolehdi työntekijöittesi eläketurvasta - Ota TyEL-vakuutus Ilmarisesta
TyEL-vakuuttaminen Ilmarisessa kannattaa. Olemme työeläkevakuutusalan markkinajohtaja, jolla on erinomaiset sijoitustuotot ja hyvä vakavaraisuus. Hoidamme eläketurvaa tehokkaasti – vastuullisuus näkyy kaikessa mitä teemme.
TyEL-vakuutus on työntekijöittesi eläketurva
Kun palkkaat työntekijän, tarvitset hänelle lakisääteisen eli pakollisen TyEL-vakuutuksen. Työnantajana sinun tulee vakuuttaa kaikki työsuhteessa olevat työntekijäsi TyEL:ssä. Näin heille karttuu eläkettä. Hyödyt työnantajana asiakkaanamme hyvistä palveluistamme ja alan parhaista asiakashyvityksistä.
Työnantaja on velvollinen vakuuttamaan työntekijän työskentelyn TyEL:n mukaisesti, jos työntekijän työansiot ovat vähintään 65,26 euroa kalenterikuukaudessa (v. 2023) ja 62,88 euroa kuukaudessa (v. 2022).
Sopimustyönantaja vai tilapäinen työnantaja?
Työnantajana voit hoitaa työntekijöittesi eläketurvaa joko sopimustyönantajana tai tilapäisenä työnantajana. Olet tilapäinen työnantaja, jos palveluksessasi ei ole jatkuvasti työntekijää, eikä maksettu palkka ylitä kuuden kuukauden aikana 9 348 euroa (2023) ja 9006 euroa (2022).
Palkkailmoitus tulorekisteriin
Ilmoita tulorekisteriin maksetut palkat, luontoisedut sekä muut ansiotulot palkkatietoilmoituksella. Pääsääntöisesti sinun tulee tehdä ilmoitus viiden päivän kuluessa palkanmaksupäivästä. Voit ilmoittaa samalla ilmoituksella työntekijäsi erilaisia tuloja kuten rahapalkkaa, luontoisetuja ja kilometrikorvauksia.
Lue lisää palkkojen ilmoittamisesta
-
TyEL-laskuri
Arvioi TyEL-maksun suuruutta ja eräpäivän siirron vaikutusta vakuutusmaksukoron kautta TyEL-maksun määrään.
Siirry TyEL-laskuriin -
Palkkalaskuri
Laske arvio palkan sivukustan-nuksista, kun harkitset työntekijän palkkaamista tai palkankorotusta.
Siirry palkkalaskuriin -
Sairauspoissaololaskuri
Sairauspoissaololaskurilla voit arvioida työntekijän sairauspoissaoloista aiheutuvia kustannuksia. Vähentämällä poissaoloja voit yrityksessäsi saavuttaa merkittäviä säästöjä.
Siirry sairauspoissaololaskuriin
Työkykyjohtamisella parempaa työkykyä ja hyvinvointia
Hyvä työkyky on työntekijöittesi, yrityksesi ja koko suomalaisen yhteiskunnan etu. Työkykyjohtamisella edistät työn sujuvuutta ja tuottavuutta. Ennakoit ja hallitset työkykyriskiä eli sitä, kuinka todennäköisesti työntekijäsi menettävät työkykynsä ja joutuvat työkyvyttömyyseläkkeelle. Saat meiltä tietoa ja tukea henkilöstösi työkyvyn edistämiseen.
Mielenterveyden tuki on tärkeä osa työkykyjohtamista
Aina, kun edistät työpaikallasi toimivaa vuorovaikutusta, hyvää johtamista, osaamisen kehittämistä, aitoa välittämistä ja vastuullisuutta, edistät samalla mielenterveyttä. Työnantajana tehtäväsi on huolehtia työntekijöittesi turvallisuudesta ja terveydestä työssä. Meiltä saat tietoa ja tukea mielenterveyden tukemiseen ja edistämiseen työpaikallasi.
Tutustu mielenterveyden aiheisiin TyökykyAreenassa
Ajankohtaista

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä jatkoi kasvua koko Suomessa
Työntekijämäärä nousi helmikuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä 2,1 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Toimialoista vahvimmin kehittyivät majoitus- ja ravitsemusala sekä viestintä ja tietotekniikka. Rakentaminen, henkilöstövuokraus ja kaupan ala olivat laskussa. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä nousi eniten Etelä- ja Länsi-Suomessa.

iAreena-seminaarissa keskusteltiin ikääntyvien asemasta työelämässä
Ilmarinen ja Vanhustyön keskusliitto järjestivät helmikuun alussa kolmannentoista iAreena-seminaarin, vuotuisen ajankohtaisfoorumin ikääntyvien asioihin liittyvistä teemoista. Tänä vuonna pohdittiin, onko työelämässä houkuttelevuutta ikääntyville ja ovatko seniorit työelämässä taakka vai voimavara.

Tutkimus: Suurin osa eläkeläisistä haluaisi yhä tehdä ansiotöitä eläkkeellä – arvio omasta jaksamisesta heikentynyt
Yksi tai kaksi päivää viikossa on sopiva määrä ansiotyötä eläkkeellä. Näin kertoi suurin osa Ilmarisen tutkimukseen vastanneista eläkeläisistä. Vain joka neljäs ei haluaisi työskennellä eläkkeellä ollessaan. Arvio omasta jaksamisesta työelämässä on heikentynyt edellisvuodesta, ja yhä harvempi kokee työssäkäynnin lisäävän omaa hyvinvointiaan.