Huolehdi työntekijöittesi eläketurvasta - Ota TyEL-vakuutus Ilmarisesta

TyEL-vakuuttaminen Ilmarisessa kannattaa, sillä olemme vakavaraisin ja tehokkain työeläkeyhtiö. Maksamme suurimmat asiakashyvitykset, joka tarkoittaa asiakkaillemme pienempiä vakuutusmaksuja. Tervetuloa asiakkaaksemme!

TyEL-vakuutus on työntekijöittesi eläketurva

Kun palkkaat työntekijän, tarvitset hänelle lakisääteisen eli pakollisen TyEL-vakuutuksen. Työnantajana sinun tulee vakuuttaa kaikki työsuhteessa olevat työntekijäsi TyEL:ssä. Näin heille karttuu eläkettä. Hyödyt työnantajana asiakkaanamme hyvistä palveluistamme ja alan parhaista asiakashyvityksistä.

Työnantaja on velvollinen vakuuttamaan työntekijän työskentelyn TyEL:n mukaisesti, jos työntekijän työansiot ovat vähintään 61,37 euroa kalenterikuukaudessa (vuoden 2021 tasossa).

Sopimustyönantaja vai tilapäinen työnantaja?

Työnantajana voit hoitaa työntekijöittesi eläketurvaa joko sopimustyönantajana tai tilapäisenä työnantajana. Olet tilapäinen työnantaja, jos palveluksessasi ei ole jatkuvasti työntekijää, eikä maksettu palkka ylitä kuuden kuukauden aikana 8 790 euroa (2021).

Palkkailmoitus tulorekisteriin

Ilmoita tulorekisteriin maksetut palkat, luontoisedut sekä muut ansiotulot palkkatietoilmoituksella. Pääsääntöisesti sinun tulee tehdä ilmoitus viiden päivän kuluessa palkanmaksupäivästä. Voit ilmoittaa samalla ilmoituksella työntekijäsi erilaisia tuloja kuten rahapalkkaa, luontoisetuja ja kilometrikorvauksia.

Lue lisää palkkojen ilmoittamisesta

Katso TyEL-maksuprosentit ja tunnusluvut eri vuosilta

Tunnusluvut vuosilta 2016-2021

TyEL-laskuri

Arvioi TyEL-maksun suuruutta ja eräpäivän siirron vaikutusta vakuutusmaksukoron kautta TyEL-maksun määrään.

Siirry TyEL-laskuriin

Palkkalaskuri

Laske arvio palkan sivukustan-nuksista, kun harkitset työntekijän palkkaamista tai palkankorotusta.

Siirry palkkalaskuriin

Ilmarisesta saat erinomaiset asiakashyvitykset! Vakuuttaminen vakavaraisessa Ilmarisessa kannattaa.

Tule Ilmarisen asiakkaaksi

Työkykyjohtamisella parempaa työkykyä ja hyvinvointia

Hyvä työkyky on työntekijöittesi, yrityksesi ja koko suomalaisen yhteiskunnan etu. Työkykyjohtamisella edistät työn sujuvuutta ja tuottavuutta. Ennakoit ja hallitset työkykyriskiä eli sitä, kuinka todennäköisesti työntekijäsi menettävät työkykynsä ja joutuvat työkyvyttömyyseläkkeelle. Saat meiltä tietoa ja tukea henkilöstösi työkyvyn edistämiseen.

Tutustu työkykyjohtamisen aiheisiin >

Mielenterveyden tuki on tärkeä osa työkykyjohtamista

Aina, kun edistät työpaikallasi toimivaa vuorovaikutusta, hyvää johtamista, osaamisen kehittämistä, aitoa välittämistä ja vastuullisuutta, edistät samalla mielenterveyttä. Työnantajana tehtäväsi on huolehtia työntekijöittesi turvallisuudesta ja terveydestä työssä. Meiltä saat tietoa ja tukea mielenterveyden tukemiseen ja edistämiseen työpaikallasi.

Tutustu mielenterveyden aiheisiin TyökykyAreenassa

Ajankohtaista

Tiedote 25.11.2020

Ilmarisen tutkimus: Työnsä tulevaisuudesta innostuu alle puolet suomalaisista – työkyky koetaan melko hyväksi

Työelämän muutos haastaa suomalaisia. Joka kolmas työikäinen suhtautuu luottavaisesti työnsä tulevaisuuteen, mutta toisaalta työn kuormittavuuden, työmäärän ja kiireessä työskentelyn nähdään kasvavan. Uuden oppiminen, uusien ratkaisujen löytäminen ja työn merkityksellisyyden kasvu lisäävät voimavaroja. Tiedot selviävät Ilmarisen tutkimuksesta, johon vastasi tuhat suomalaista.

Lue artikkeli

Uutinen 6.11.2020

Ilmarisen virtuaaliset opiskelijamessut – ilmoittaudu mukaan!

Tervetuloa Ilmarisen opiskelijamessuille keskiviikkona 18.11. klo 15! Luvassa on monenlaisia työelämän näkökulmia. Kerromme vinkkejä työnhakuun, kuulet ilmarislaisten työtarinoita ja saat ensitiedon tulevan kesän työpaikoistamme.

Lue artikkeli

Tiedote 24.9.2020

Ilmarisen tutkimus: Korona osoitti vuorovaikutuksen merkityksen työyhteisöissä

Moni suomalainen kokee vuorovaikutuksen työkavereiden ja esimiesten kanssa vähentyneen merkittävästi koronan vuoksi. Erityisen suuri muutos on tapahtunut Uudellamaalla sekä ikääntyneempien työntekijöiden kohdalla. Yli neljäsosa kertoo työn määrän lisääntyneen. Toisaalta työt ovat monen kohdalla myös vähentyneet. Tiedot selviävät Ilmarisen tutkimuksesta.

Lue artikkeli
Lisää ajankohtaisia artikkeleita

Jätä yhteydenottopyyntö

Yrityksen tiedot

Lue lisää tietosuojasta