Uutinen 27.11.2023

Eläkkeensaaja, katso tärkeimmät vuodenvaihteen vinkit

Näet tulevan vuoden eläkkeesi määrän, sen maksupäivät ja tiedon pidätettävän veron määrästä verkkosivujemme OmaEläke-palvelusta 4.12. alkaen. Lähestymme eläkkeensaajiamme loppuvuodesta tekstiviestillä ja sähköpostilla, joissa muistutamme katsomaan tiedot OmaEläkkeestä.

Eläkkeet nousevat noin 5,7 prosenttia vuoden 2024 alussa. Näet eläkkeesi määrän ja maksutiedot kirjautumalla OmaEläkkeeseen. Tarkastathan samalla, että yhteystietosi ovat oikein.

Sähköinen tiedote on tietoturvan kannalta parempi

Tänäkään vuonna emme enää lähetä kaikille eläkkeensaajille paperikirjettä eläkkeen määrästä ja maksutiedoista. Valtaosa asiakkaistamme saa meiltä tekstiviestin, joka ohjaa tarkistamaan tiedot OmaEläkkeestä. Poikkeuksia ovat muun muassa ulkomailla asuvat eläkkeensaajat sekä asiakkaat, joilla on edunvalvoja. Paperikirjeen saavat myös asiakkaamme, jotka eivät jostain muusta syystä pysty käyttämään sähköistä palvelua.

OmaEläke-palvelussa henkilökohtaiset tiedot ovat tunnistautumisen takana, eikä niillä ole samanlaista riskiä joutua vääriin käsiin kuin kirjeitse toimitettavalla tiedotteella. Tietoturvan kannalta verkossa asiointi on tätä päivää. Lue lisää siitä, miten viestimme asiakkaillemme.

Verkkoasioinnin etuna on myös tiedon nopea välittyminen. OmaEläkkeessä tiedot ovat näkyvillä heti, kun taas kirjepostin perille tulo ottaa aikansa.

Paperitiedotteista luopumalla olemme onnistuneet säästämään rahan lisäksi luontoa pienentämällä tiedonvälityksen hiilijalanjälkeä.

Näet kaikki eläketietosi tunnistautumalla

Eläkkeesi määrän ja maksutietojesi lisäksi OmaEläkkeessä voit hoitaa myös muita eläkeasioitasi. Voit muun muassa korottaa veroprosenttiasi tai ilmoittaa uuden osoitteesi tai tilinumerosi.

Vuodenvaihde on kiireinen aika Ilmarisen puhelinpalvelussa, joten asioimalla OmaEläke-palvelussa vältyt jonottamiselta puhelimessa.

Vuoden 2024 veroprosentti ja eläkkeen verotus

Vuoden 2024 veroprosentit otetaan käyttöön 1.2.2024 alkaen. Tammikuun eläkettä verotetaan vielä vuoden 2023 veroprosentilla. Jos haluat korottaa veroprosenttiasi 1.2.2024 alkaen, voit tehdä sen tammikuun alussa OmaEläkkeessä kohdassa Omat tiedot.

Lisätietoa eläkkeen verotuksesta saat sivulta Eläkkeen verotus ja eläkeverokortti.

Vuodelta 2023 maksetun eläkkeen määrän näet OmaEläkkeessä kohdassa Maksuhistoria.

Oletko työskennellyt eläkkeen rinnalla?

Muista hakea myös eläkkeellä tehdystä työstä kertynyt eläke, sillä se ei ala automaattisesti. Sinun tulee hakea sitä ylimmässä vanhuuseläkeiässäsi, joka on syntymävuodestasi riippuen 68 tai 69 vuotta. Näet ikärajat taulukosta sivulta Milloin eläkkeelle? Hae eläke vanhuuseläkehakemuksella OmaEläkkeessä.

Lue lisää työnteosta eläkkeellä.

Lue myös

Vuoden 2024 työeläkeindeksi ja palkkakerroin vahvistettu

Ajankohtaista

Ihminen katsoo kädessään olevaa puhelinta, kuvituskuva.

Uutinen 19.2.2024

Eläkekertymä on osa omaa talouttasi – nyt myös OP-mobiilin kautta

Oletko asiakkaamme ja käytät myös OP-mobiilia? Pääset nyt omalle työeläkeotteellesi ja eläkearviolaskureille suoraan OP:n mobiilipankkisovelluksesta. Näin tuomme eläketurvan lähelle sinua ja toteutamme samalla kestävyysohjelmamme tavoitteita.

Eläkekertymä on osa omaa talouttasi – nyt myös OP-mobiilin kautta

Uutinen 2.2.2024

iAreenassa ennakoitiin eläkeaikaa

Ilmarinen ja Vanhustyön keskusliitto järjestivät eilen järjestyksessään neljännentoista iAreena-seminaarin, vuotuisen ajankohtaisfoorumin ikääntyvien asioihin liittyvistä teemoista. Tällä kertaa pohdittiin valmistautumista ja varautumista eläkeaikaan.

iAreenassa ennakoitiin eläkeaikaa

Tiedote 1.2.2024

Tutkimus: Joka kolmas aikaisti eläkkeelle jäämistään terveydentilansa vuoksi

Yli puolet eläkeläisistä voi hyvin ja kokee asettuneensa eläkeläisen rooliin luontevasti, käy ilmi Ilmarisen kyselytutkimuksesta. Vaikeimmaksi eläkkeelle jäämisen kokivat he, joille työllä on erityinen merkitys, kuten yrittäjät. Arvio omasta jaksamisesta työelämässä on parantunut edellisvuodesta. Useampi kuin joka kolmas kuitenkin aikaisti eläkkeelle jäämistään terveydentilansa vuoksi.

Tutkimus: Joka kolmas aikaisti eläkkeelle jäämistään terveydentilansa vuoksi
Lisää uutisia ja tiedotteita