Yrittäjän eläkevakuutus eli YEL

Yrittäjänä vastaat eläketurvastasi itse. Huolehdit siitä, kun otat itsellesi yrittäjän eläkevakuutuksen eli YEL-vakuutuksen. Lue YEL-vakuuttamisesta tältä sivulta.

Mikä on YEL-vakuutus?

YEL-vakuutus on Yrittäjän eläkelain (YEL) mukainen eläkevakuutus. YEL-vakuutus on yrittäjän pakollinen vakuutus, sillä se on yrittäjän eläke- ja sosiaaliturvan perusta. YEL-vakuutus onkin yrittäjän vakuutuksista tärkein.

Jokaisella maksamallasi YEL-vakuutusmaksulla kerrytät eläkettä vanhuuden varalle ja parannat muuta sosiaaliturvaasi. YEL-vakuutus turvaa toimeentulosi silloin, jos sairastut, menetät työkykysi tai jäät perhevapaalle. Se määrittää myös Kelan maksamien päivärahojen, kuten sairaspäivärahan ja työttömyysetuuden, suuruuden.

Yrittäjän eläkevakuutus on aina henkilökohtainen, ei yrityskohtainen. Et voi korvata YEL-vakuutusta vapaaehtoisella eläkevakuutuksella.

YEL-laskurin avulla saat arvion eläkkeestäsi, sosiaaliturvasi tasosta ja vakuutusmaksustasi.

Siirry YEL-laskuriin

Hoida yrittäjän eläkevakuutusasiat verkossa

Yrittäjän verkkopalvelussamme hoidat vakuutusasiasi silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Palvelussa näet esimerkiksi YEL-maksujesi tiedot ja voit tarkistaa YEL-työtulosi määrän. Voit myös ilmoittaa meille muuttuneet yhteystietosi, lähettää meille viestin tai päättää vakuutuksesi, jos lopetat työsi yrittäjänä.

Tutustu yrittäjän verkkopalveluun ja kirjaudu

Miksi kannattaa tulla Ilmarisen asiakkaaksi?

1. Helppo asiointi - yrittäjän kattava verkkopalvelu on käytössäsi 24/7 – näet kädenkäänteessä esimerkiksi työtulosi määrän ja sen, paljonko sinulle on kertynyt eläkettä.

2. Ammattitaitoinen palvelu - osaavat asiantuntijamme auttavat sinua vakuutukseen ja eläkkeeseen liittyvissä kysymyksissäsi.

3. Vastuullinen eläketurva - toimintamme on vastuullista ja sijoitamme maksamasi eläkemaksut tuottavasti ja turvaavasti.

4. Vakavarainen kumppani - eläkkeesi turvana on vakavarainen eläkeyhtiö.

5. Ammatillinen kuntoutus yrittäjyytesi turvana - jos terveydentilasi heikentyy ja haittaa työntekoasi, autamme sinua, jotta voit jatkaa työtäsi yrittäjänä.

Jäikö jokin asia mietityttämään vakuutuksen hankkimisessa? Soita vakuutusmyyntiin ma-pe klo 9-16 puh. 010 284 2385 (matkapuhelinmaksu/paikallisverkkomaksu).

Ota yhteyttä