Työeläkemaksut ja alennukset

Työntekijöittesi eläketurva on sinun vastuullasi. Huolehdit siitä, kun maksat TyEL-maksun. llmarisen asiakkaana saat erinomaiset asiakashyvitykset ja maksunalennukset.

TyEL-vakuutus on lakisääteinen

Huolehdit työntekijöittesi eläketurvasta, kun otat heille työntekijän eläkevakuutuksen eli TyEL-vakuutuksen. Eläketurva on osa suomalaista sosiaaliturvaa. Siksi vakuutuksen ottaminen on lakisääteistä eli pakollista. 

Osan maksamastasi maksusta käytämme nykyisten eläkeläisten eläkkeisiin. Loput sijoitamme tuottavasti ja vastuullisesti, jotta myös tulevien sukupolvien eläkkeet olisivat turvattuna.

TyEL-maksu perustuu maksamiisi palkkoihin

TyEL-maksusi perustuu maksamiisi palkkoihin. Työnantajana vastuullasi on ilmoittaa työntekijöiden palkkatiedot tulorekisteriin kerran kuukaudessa. Näemme tiedot tulorekisteristä, ja laskemme TyEL-maksusi joka kuukausi tulorekisteriin ilmoitettujen TyEL-palkkatietojen mukaan.

Nämä asiat vaikuttavat maksuusi

TyEL-maksuasi alentaa asiakashyvitys, jonka maksamme asiakkaillemme kerran vuodessa. Ilmarisen hyvä vakavaraisuus ja kustannustehokkuus takaa asiakkaillemme tänäkin vuonna erinomaiset asiakashyvitykset.

Suurtyönantajana TyEL-maksusi suuruuteen vaikuttaa keskeisesti työntekijöittesi työkyky. Suurtyönantajana olet myös oikeutettu maksutappioalennukseen ja suurimmat työnantajat lisäksi suuruusalennukseen.

Katso TyEL-maksuprosentit ja tunnusluvut vuosilta 2016-2022.

Siirry arkistoon