Työeläkemaksut eli TyEL-maksut ja alennukset

Työntekijöittesi eläketurva on sinun vastuullasi. Huolehdit siitä, kun otat TyEL-vakuutuksen ja maksat työeläkemaksun eli TyEL-maksun. llmarisen asiakkaana saat erinomaiset asiakashyvitykset ja maksunalennukset.

Mikä on TyEL-maksu ja mihin se perustuu?

TyEL-maksu on TyEL-vakuutuksen vakuutusmaksu. Osan maksamastasi maksusta käytämme nykyisten eläkeläisten eläkkeisiin ja loput sijoitamme tuottavasti ja vastuullisesti, jotta myös tulevien sukupolvien eläkkeet olisivat turvattuna.

TyEL-maksusi perustuu maksamiisi palkkoihin. Työnantajana vastuullasi on ilmoittaa työntekijöiden palkkatiedot tulorekisteriin kerran kuukaudessa. Näemme tiedot tulorekisteristä, ja laskemme TyEL-maksusi joka kuukausi tulorekisteriin ilmoitettujen TyEL-palkkatietojen mukaan.

Paljonko TyEL-maksu on vuonna 2022?

TyEL-perusmaksu on tietty prosentti työntekijöillesi maksamistasi palkoista eli toteutuneesta palkkasummasta.

Vuonna 2022 TyEL-maksuprosentti on 25,85 %.

Työnantajana et maksa TyEL-maksua kokonaan itse, vaan työntekijäsi maksavat osan siitä. Työnantajana pidätät työntekijän maksuosuuden hänen palkastaan ja tilität koko TyEL-maksun meille. Työntekijän maksuosuus on:

  • 17-52 -vuotias 7,15 %
  • 53-62 -vuotias 8,65 %
  • 62-68 -vuotias 7,15 %.

Nämä asiat vaikuttavat TyEL-maksuusi

TyEL-maksuasi alentaa asiakashyvitys, jonka maksamme asiakkaillemme kerran vuodessa. Ilmarisen hyvä vakavaraisuus ja kustannustehokkuus takaa asiakkaillemme erinomaiset asiakashyvitykset.

Suurtyönantajana TyEL-maksusi suuruuteen vaikuttaa keskeisesti työntekijöittesi työkyky. Suurtyönantajana olet myös oikeutettu maksutappioalennukseen ja suurimmat työnantajat lisäksi suuruusalennukseen.