Työeläkemaksut eli TyEL-maksut ja alennukset

Työeläkemaksu eli TyEL-maksu on TyEL-vakuutuksen maksu. TyEL-maksusi perustuu työntekijöillesi maksamiin palkkoihin. Työnantajana vastuullasi on ilmoittaa työntekijöittesi palkkatiedot tulorekisteriin viiden päivän kuluessa palkanmaksusta. Laskemme TyEL-maksusi tulorekisteriin ilmoitettujen TyEL-palkkatietojen mukaan.

Paljonko on TyEL-maksu vuonna 2024?

Vuonna 2024 pienillä sopimustyönantajilla työeläkevakuutusmaksu on Ilmarisessa enintään 25,32 prosenttia palkkasummasta, kun hoitokustannus otetaan huomioon. Pientyönantajaksi katsotaan työnantaja, joka maksoi alle 2 251 500 euroa palkkaa vuonna 2022.

Lisäksi TyEL-maksuasi alentaa asiakashyvitys, jonka saat kerran vuodessa keväisin. Ilmarinen on Suomen kustannustehokkain eläkeyhtiö ja meillä on hyvä vakavaraisuus – tämä tarkoittaa asiakkaillemme halvempia työeläkemaksuja ja erinomaisia asiakashyvityksiä. Lue lisää asiakashyvityksestä.

Tilapäisen työnantajan TyEL-maksuprosentti on 26,12 % palkoista vuonna 2024.

Kirjautumalla työnantajan palveluun näet oman TyEL-maksuprosenttisi ja arvion koko vuoden TyEL-maksustasi.

Työntekijä maksaa osan TyEL-maksusta

Työnantajana et maksa TyEL-maksua kokonaan itse, vaan työntekijäsi maksavat osan siitä. Työnantajana pidätät työntekijän maksuosuuden hänen palkastaan ja tilität koko TyEL-maksun meille. Työntekijän maksuosuus on:

  • 17-52 -vuotias 7,15 %
  • 53-62 -vuotias 8,65 %
  • 63-68 -vuotias 7,15 %.

Ilmarisen hoitokustannus alentunut 20 prosenttia vuoden alusta 

Vuoden 2024 alusta alkaen Ilmarisen hoitokustannus aleni noin 20 prosenttia. Hoitokustannus on osa TyEL-vakuutusmaksua. Lue lisää, miten hoitokustannus määräytyy Ilmarisessa.

Voit katsoa oman TyEL-maksuprosenttisi työnantajan palvelussa.

Etkö ole asiakkaamme? Pyydä tarjous TyEL-vakuutuksesta

Jos et ole asiakkaamme, laskemme sinulle mielellämme tarjouksen TyEL-vakuutuksesta. Täytä lomake alta ja olemme yhteydessä sinuun viimeistään seuraavana arkipäivänä.

TyEL-laskurilla voit arvioida TyEL-maksusi suuruutta eri tilanteissa.

Siirry TyEL-laskuriin