Työeläkkeen eri vaihtoehdot

Työeläke on osa lakisääteistä sosiaaliturvaasi. Se antaa sinulle taloudellista turvaa, kun siirryt eläkkeelle tai voi tukea sinua jatkamaan työelämässä pidempään.

Voit hakea eläkettä kätevästi OmaEläke-palvelussa.

Kirjaudu OmaEläke-palveluun

Vanhuuseläke

Voit jäädä vanhuuseläkkeelle, kun olet täyttänyt alimman vanhuuseläkeikäsi. Jos siirryt eläkkeelle myöhemmin, eläkeesi määrä kasvaa.

Lue lisää vanhuuseläkkeestä

Osittainen vanhuuseläke

Voit nostaa osan vanhuuseläkkeestäsi jo ennen kuin täytät alimman vanhuuseläkeikäsi. Eläkkeellä voit tehdä työtä niin paljon kuin haluat tai lopettaa työt kokonaan.

Lue lisää osittaisesta vanhuuseläkkeestä

Työkyvyn heikentyessä

Ammatillinen kuntoutus

Ammatillinen kuntoutus on ensisijainen vaihtoehto työkyvyn heikentyessä. Mikäli kuntoutuksesta ei kuitenkaan ole apua, voit hakea työkyvyttömyyseläkettä.

Lue lisää ammatillisesta kuntoutuksesta >

Työkyvyttömyyseläke

Jos työkykysi on alentunut, eikä kuntoutuksesta ole apua, sinulla voi olla oikeus saada työkyvyttömyyseläkettä.


Lue lisää työkyvyttömyyseläkkeestä >

 

 

Työuraeläke

Jos olet tehnyt pitkän työuran rasitusta aiheuttavassa, kuluttavassa työssä, sinulla voi olla oikeus siirtyä työuraeläkkeelle aikaisintaan 63 vuoden iässä.

Lue lisää työuraeläkkeestä

Mistä eläkettä kertyy?

Työntekijänä sinulle kertyy eläkettä ansaitsemistasi euroista ja yrittäjänä YEL-työtulostasi. Eläkettä voi kertyä myös, kun opiskelet tai saat työttömyyspäivärahaa tai muita sosiaalietuuksia.

Lue lisää eläkkeen kertymisestä ja sen määrästä

Oletko jo eläkkeellä?

Löydät sivuiltamme eläkkeensaajalle tärkeää tietoa, muun muassa eläkkeen maksamisesta, eläkkeen verotuksesta ja työskentelystä eläkkeen rinnalla.

Lue lisää eläkkeensaajan asioista