YEL-todistus

YEL-todistus todistaa, että YEL-vakuutuksesi on voimassa, että olet maksanut YEL-maksusi tai että olet toiminut yrittäjänä. Valitse yksi neljästä YEL-todistuksesta ja lataa se yrittäjän verkkopalvelustamme.

Milloin voin tarvita YEL-todistuksen ja mistä saan sen?

Yrittäjän verkkopalvelustamme voit ladata ja tulostaa neljä erilaista todistusta YEL-vakuutukseesi liittyen. Todistukset ovat pdf-muodossa.

Alta voit lukea tarkemmin, minkä todistuksen voit tarvita missäkin tilanteessa.

  • Asiakkaasi haluaa varmistaa, että sinulla on voimassa oleva YEL-vakuutus. Valitse tällöin verkkopalvelustamme YEL-todistus tai YEL-voimassaolotodistus.

  • Haet opiskelemaan ja sinun pitää osoittaa, että olet toiminut yrittäjänä. Valitse tällöin verkkopalvelustamme YEL-voimassaolotodistus.

  • Haet työttömyysetuutta yrittäjäkassasta. Valitse tällöin verkkopalvelustamme YEL-työtulotodistus.

  • Kirjanpitäjäsi tarvitsee erittelyn maksamistasi vakuutusmaksuista. Valitse tällöin verkkopalvelustamme YEL-vakuutusmaksujen erittely.

Mitä todistuksia tarvitsen tarjouksen teon yhteydessä?

Yrittäjänä sinun ei yleensä tarvitse esittää tarjouksessasi todistusta YEL-vakuutusmaksusi maksamisesta eli niin sanottua urakkatodistusta. Jos sinulla on työntekijöitä, tarvitset tarjouksen liitteeksi kuitenkin todistuksen siitä, että olet maksanut työntekijän eläkevakuutuksen maksun eli TyEL-maksun. Lue lisää työntekijöiden työeläkemaksutodistuksesta.