Työnantaja, edistä työntekijöittesi työkykyä

Hyvä työkyky on työntekijöittesi, yrityksesi ja koko suomalaisen yhteiskunnan etu. Edistä työntekijöittesi työkykyä.

Työkykyjohtaminen on taloudellisesti kannattavaa

Hyvä työkyky on työntekijöittesi, yrityksesi ja koko suomalaisen yhteiskunnan etu. Työkykyjohtamisella edistät työn sujuvuutta ja tuottavuutta. Ennakoit ja hallitset työkykyriskiä eli sitä, kuinka todennäköisesti työntekijäsi menettävät työkykynsä ja joutuvat työkyvyttömyyseläkkeelle. Me Ilmarisessa haluamme auttaa sinua. Saat meiltä tietoa ja tukea henkilöstösi työkyvyn edistämiseen. Yhdessä voimme vähentää sairauspoissaoloja ja työkykyriskejä. Tule rakentamaan kanssamme huomisen työkykyä. Tutustu työkykyjohtamiseen sivuillamme.

Tutustu uuteen TyökykyAreenaamme

TyökykyAreenasta löydät kattavaa tietoa eri työkyvyn osa-alueista, kuten varhaisesta tuesta, työterveysyhteistyöstä ja mielenterveydestä. 

Tutustu TyökykyAreenaan >

Tunnista työkykyriskit ajoissa

Työnantajana tehtäväsi on huolehtia siitä, että työ sujuu ja että työsuorituksia johdetaan hyvin. On tärkeää, että otat työkykyyn liittyvät asiat puheeksi työntekijöittesi kanssa riittävän ajoissa. Varhaisen tuen toiminnalla voit huolehtia siitä, että työntekijöittesi työkykyyn liittyvät ongelmat eivät kerkeä muuttua vakaviksi.

Tue työntekijöittesi mielenterveyttä

Kuluva vuosi on tuonut uudenlaisia haasteita mielenterveyden edistämiseen ja tukemiseen työyhteisössä. Aina kun edistät työpaikallasi toimivaa vuorovaikutusta, hyvää johtamista, osaamisen kehittämistä, aitoa välittämistä ja vastuullisuutta, edistät samalla mielenterveyttä.

Tutustu mielenterveyden tukemiseen työpaikalla

Ammatillinen kuntoutus työkyvyn heikentyessä

Jos työntekijäsi työkyky on heikentynyt, on monia keinoja, joilla voit auttaa työntekijääsi jatkamaan työssä tai palaamaan työhön sairausloman jälkeen. Yhtenä vaihtoehtona on ammatillinen kuntoutus. Vuosittain peräti yli 70 prosenttia Ilmarisen ammatillisen kuntoutuksen asiakkaista palaa takaisin työelämään.

Puutu varhain työntekijän työkyvyn haasteisiin, sillä siitä hyödyt niin sinä kuin työntekijäsikin. Olemme koonneet kuntoutuksen 10 tärkeää askelta työnantajan näkökulmasta. Tutustu askeleisiin, ja etene askel askeleelta yhdessä työntekijäsi ja työterveyhuoltosi kanssa.