Leskeneläkelaskuri – arvioi leskeneläkkeen määrä

Leskeneläkelaskurilla voit arvioida, paljonko leskeneläkkeesi olisi. Leskeneläkkeen bruttomäärää laskettaessa huomioidaan puolison työeläkkeen määrä ja lesken oman työeläkkeen määrä. Kelan maksama kansaneläke tai vapaaehtoiset eläkkeet eivät vaikuta leskeneläkkeen määrään.

Täytä eläketiedot

Yhteenveto

Leskeneläke
0,00 €/kk
  1. Laskuri laskee eläkkeesi määrän olettaen, että leskeneläkkeen saamisen edellytykset täyttyvät. Oma työeläkkeesi voi pienentää leskeneläkkeen määrää. Laskuri laskee leskeneläkkeen bruttomäärän syöttämiesi tietojen perusteella. Jos laskuri näyttää, että sinulle ei olisi tulossa leskeneläkettä, lähetä kuitenkin hakemus. Aina kannattaa hakea.

    Jos et saa vielä eläkettä, voit katsoa työkyvyttömyyseläkearviosi OmaEläkkeen laskurilla. Jos saat eläkettä toisesta yhtiöstä, voit katsoa laskurissa tarvittavan työeläkkeesi määrän heidän verkkopalvelustaan.

    Perhe-eläke lasketaan menehtyneen puolison saaman työeläkkeen tai työeläkekertymän perusteella. Jos sinä tai puolisosi saatte tai saitte lakisääteistä liikenne- tai tapaturmavakuutuksen mukaista eläkettä, huomioithan, että perhe-eläkkeen laskennassa käytetään työeläkkeen määrää, josta ei ole vähennetty ensisijaista etuutta. Ulkomailta saadut työeläkkeet voivat vaikuttaa perhe-eläkkeen määrään. Laskuri ei huomioi lasten lukumäärää. Katso taulukosta, miten lasten lukumäärä vaikuttaa perhe-eläkkeen määrään. Leskelle ja lapsille lasketaan osuudet perhe-eläkkeestä.

Ilmarisen asiakkaana näet oman työeläkkeesi määrän OmaEläke-palvelussamme.

Siirry OmaEläke-palveluun