Yrittäjä, tule meidän asiakkaaksemme

Jo yli 76 000 yrittäjää on uskonut tärkeimmän vakuutuksensa meidän hoidettavaksemme. Me haluamme sinut mukaan tähän joukkoon.

Näin helppoa YEL-vakuutuksen ostaminen on

  1. Tunnistaudu sähköisesti. Tämä helpottaa sinun työtäsi, sillä silloin tietosi lisätään automaattisesti hakemukselle.
  2. Täytä vielä puuttuvat tiedot – siihen menee vain muutama minuutti.
  3. Me hoidamme loput. Jos olet jo jonkin toisen eläkevakuutusyhtiön asiakas, me irtisanomme nykyisen vakuutuksesi puolestasi. Sinun ei tarvitse tehdä muuta.

Jos olet uusi yrittäjä, mieti mikä on sinun työpanostasi vastaava YEL-työtulo. Kun ostat YEL-vakuutuksen, vahvistamme sinulle työpanostasi vastaavan vuotuisen työtulon. Lue lisää YEL-työtulosta. Tutustu myös siihen, kenen tulee ottaa YEL-vakuutus ja milloin.

Mikä on sinun YEL-työtulosi?

Työtulosi tulee vastata vähintään sellaista palkkaa, jota maksettaisiin saman ammattitaidon omaavalle henkilölle vuositasolla. Lyhyesti sanottuna: työtulo on se rahamäärä, jonka maksaisit toiselle, jos hän tekisi työsi. Lisää apua työtulon määrittelemiseen löydät alta.

Lue lisää YEL-työtulosta

Mitä YEL-vakuutus maksaa? Kokeile laskuria

YEL-laskurilla näet helposti, miten työtulo vaikuttaa YEL-vakuutuksen hintaan. Samalla voit vertailla, miten maksuerien määrä ja eräkuukaudet vaikuttavat YEL-maksuun. Saat myös arvion eläkkeesi määrästä sekä sairauspäivä-, peruspäivä-, vanhempainpäivä- ja ansiopäivärahasta.

Kokeile YEL-laskuria

Vakuutus, joka tuo sinulle eläkkeen ja perusturvan

YEL on vakuutuksistasi tärkein, sillä se tuo sinulle eläkkeen lisäksi perusturvan työurasi aikana. Se vaikuttaa esimerkiksi siihen, kuinka suuren sairaus- tai vanhempainpäivärahan saat Kelasta ja millainen työttömyysturvasi taso on.

Lue, mitä kaikkea YEL-vakuutuksella saa

Jätä yhteydenottopyyntö

Yrityksen tiedot

Lue lisää tietosuojasta