Ammatillinen kuntoutus on mahdollisuus

Työkykysi ja terveydentilasi saattavat heikentyä niin, että et pysty tekemään työtäsi kunnolla. Silloin voit saada apua ammatillisesta kuntoutuksesta. Sen tavoitteena on, että pystyt jatkamaan työelämässä tai palaamaan työhön sairauslomasi jälkeen.

Selvitä työssä jatkamisen ja työhön paluun vaihtoehdot

Jos työkykysi ja terveydentilasi heikkenee, ota asia puheeksi mahdollisimman pian. Keskustele tilanteestasi työnantajasi ja työterveyshuoltosi tai muun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Tiivis yhteistyö edistää työkykyäsi ja parantaa mahdollisuuksiasi jatkaa työssä. Käytössäsi on monta hyvää vaihtoehtoa. Lue lisää askeleista työhön paluuseen.

Kerro työhön paluustasi kuntoutussuunnitelmassa

Ammatillisen kuntoutuksen tavoitteena on, että jatkat työelämässä mahdollisimman pitkään. Ja että tehtävät sopivat terveydentilallesi ja työllistävät myös tulevaisuudessa. Kuntoutussuunnitelmassasi kerrot meille, miten aiot palata takaisin töihin.

Lue lisää kuntoutussuunnitelmasta

Miten ammatillinen kuntoutuksesi Ilmarisessa etenee?

Kun olet hakenut ammatillista kuntoutusta ja saanut siitä päätöksen, mieti työhön paluutasi koskevaa suunnitelmaa. Kuntoutusasiantuntijasi auttaa sinua matkan varrella.

Lue lisää ammatillisen kuntoutuksen etenemisestä

Kuntoutusraha toimeentulona ammatillisen kuntoutuksen aikana

Saat kuntoutusrahaa, kun suunnitelma työhön paluustasi on valmis, olemme sopineet siitä yhdessä ja aloitat esimerkiksi työkokeilun tai opiskelun. Voit saada myös kulukorvauksia ammatillisen kuntoutuksen ajalta.

Lue lisää kuntoutusrahasta

Kun aloitat opintosi, muista toimittaa meille opiskelutodistus Ilmarisen verkkosivujen kautta. Toimita opiskelutodistus myös aina elokuussa opintojen keston ajan.

Lataa opiskelutodistus

Kokemuksia ammatillisesta kuntoutuksesta

"Ammatillinen kuntoutus luo toivoa. On mahdollista löytää terveydentilalleni sopiva työpaikka ja työhön palaaminen on vielä mahdollista." Asiakkaamme ovat löytäneet tien takaisin työelämään muun muassa uudesta työnkuvasta ja yrittäjyydestä.

Lue asiakkaidemme kokemuksia kuntoutuksesta

Hae ammatillista kuntoutusta ja hoida ammatillisen kuntoutuksen asioitasi OmaEläke-palvelussamme

Kirjautuneena OmaEläke-palvelussa hoidat helposti omia kuntoutusasioitasi. Palveluun voit kirjautua verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. OmaEläke-palvelussa voit esimerkiksi hakea kuntoutusta, tehdä kuntoutussuunnitelman ja lähettää viestejä. Lue lisää, mitä kaikkea voit tehdä OmaEläke-palvelussa.

Harkitsetko ammatillisen kuntoutuksen hakemista? Asiakaspalvelijamme auttavat sinua mielellään ammatilliseen kuntoutukseen liittyvissä kysymyksissä. Jos olet jo saanut kuntoutuspäätöksen, olethan yhteydessä omaan kuntoutusasiantuntijaasi. Kuntoutusasiantuntijasi tiedot löydät OmaEläke-palvelusta.

Ota yhteyttä