Ammatillinen kuntoutus on mahdollisuus

Työkykysi ja terveydentilasi saattavat heikentyä niin, että et pysty tekemään työtäsi kunnolla. Silloin voit saada apua ammatillisesta kuntoutuksesta. Sen tavoitteena on, että pystyt jatkamaan työelämässä tai palaamaan työhön sairauslomasi jälkeen.

Selvitä työssä jatkamisen ja työhön paluun vaihtoehdot

Jos työkykysi ja terveydentilasi heikkenee, ota asia puheeksi mahdollisimman pian. Keskustele tilanteestasi työnantajasi ja työterveyshuoltosi tai muun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Tiivis yhteistyö edistää työkykyäsi ja parantaa mahdollisuuksiasi jatkaa työssä. Käytössäsi on monta hyvää vaihtoehtoa. Lue lisää askeleista työhön paluuseen.

Selvitä lyhyen kyselytestin avulla, voisiko ammatillinen kuntoutus olla sinulle ajankohtainen vaihtoehto.

Siirry testiin

Kerro työhön paluustasi kuntoutussuunnitelmassa

Ammatillisen kuntoutuksen tavoitteena on, että jatkat työelämässä mahdollisimman pitkään. Ja että tehtävät sopivat terveydentilallesi ja työllistävät myös tulevaisuudessa. Kuntoutussuunnitelmassasi kerrot meille, miten aiot palata takaisin töihin.

Lue lisää kuntoutussuunnitelmasta

Kun aloitat opintosi, muista toimittaa meille Ilmarisen opiskelutodistus. Toimita opiskelutodistus myös aina elokuussa opintojen keston ajan.

Lataa opiskelutodistus

Kokemuksia ammatillisesta kuntoutuksesta

"Ammatillinen kuntoutus luo toivoa. On mahdollista löytää terveydentilalleni sopiva työpaikka ja työhön palaaminen on vielä mahdollista." Asiakkaamme ovat löytäneet tien takaisin työelämään muun muassa uudesta työnkuvasta ja yrittäjyydestä.

Lue asiakkaidemme kokemuksia kuntoutuksesta

Hae ammatillista kuntoutusta ja hoida ammatillisen kuntoutuksen asioitasi OmaEläke-palvelussamme

Kirjautuneena OmaEläke-palvelussa hoidat helposti omia kuntoutusasioitasi. Palveluun voit kirjautua verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. OmaEläke-palvelussa voit esimerkiksi hakea kuntoutusta, tehdä kuntoutussuunnitelman ja lähettää viestejä. Lue lisää, mitä kaikkea voit tehdä OmaEläke-palvelussa.

Harkitsetko ammatillisen kuntoutuksen hakemista? Asiakaspalvelijamme auttavat sinua mielellään ammatilliseen kuntoutukseen liittyvissä kysymyksissä. Jos olet jo saanut kuntoutuspäätöksen, olethan yhteydessä omaan kuntoutusasiantuntijaasi. Kuntoutusasiantuntijasi tiedot löydät OmaEläke-palvelusta.

Ota yhteyttä