Saitko päätöksen ammatillisesta kuntoutuksesta ilman hakemusta?

Jos hait meiltä työkyvyttömyyseläkettä, saatoit työkyvyttömyyseläkepäätöksen lisäksi saada ennakkopäätöksen ammatillisesta kuntoutuksesta. Kuntoutus auttaa sinua palaamaan terveydentilaasi sopivaan työhön. Kuntoutuksesi ajalta saat meiltä taloudellista tukea.

Ammatillisen kuntoutuksen avulla takaisin työelämään

Ammatillisen kuntoutuksen tavoitteena on, että pystyt jatkamaan työelämässä tai palaamaan työhön sairauslomasi jälkeen. Jos sait meiltä päätöksen ammatillisesta kuntoutuksesta, tutustu sen eri keinoihin. Keinot ovat  

  1. työkokeilu  
  2. työhönvalmennus  
  3. oppisopimuskoulutus 
  4. osatutkinnot tai ammatillinen uudelleenkoulutus
  5. elinkeinotuki.  

Jos olet palaamassa töihin pitkältä sairauslomalta, voi työkokeilu auttaa sinua. Työkokeilu on ammatillisen kuntoutuksen keinoista suosituin. Siinä kokeilet tehdä työtä kevennetysti ja muokatuin työtehtävin. Työkokeilu kestää yleensä 3–6 kuukautta. Jos työkokeilu kiinnostaa sinua, ota se puheeksi työnantajasi ja työterveyshuoltosi kanssa. Työkokeilun ajalta voit saada palkkaa työnantajaltasi tai kuntoutusrahaa meiltä.

Lue lisää ammatillisen kuntoutuksen vaihtoehdoista
Lue lisää toimeentulosta kuntoutuksen aikana

Saat meiltä apua kuntoutuksen suunnitteluun   

Jos sinulla ei ole voimassa olevaa työsuhdetta tai et voi terveydentilasi vuoksi enää tehdä entistä työtäsi, eikä työnantajallasi ole tarjota muuta terveydentilallesi sopivaa työtä, voimme auttaa sinua uuden urapolun suunnittelussa.

Saat tarvittaessa apua uravalmentajalta, jota tapaat säännöllisesti. Hän auttaa sinua uuden urasi suunnittelussa, mikä tarkoittaa, että hän auttaa sinua laatimaan kuntoutussuunnitelman. Sitä tarvitset, kun ammatillinen kuntoutuksesi käynnistyy. Uravalmentajalta saat apua mahdollisen työkokeilupaikan hakemiseen ja opintojen suunnitteluun. Palvelu on sinulle maksuton.  

Lue lisää siitä, miten autamme kuntoutuksen suunnittelussa
Lue lisää kuntoutussuunnitelmasta

Ota yhteyttä, autamme mielellämme   

Kun olet saanut meiltä myönteisen päätöksen ammatillisesta kuntoutuksesta, saat meiltä aina oman kuntoutusasiantuntijan. Hän on yhteyshenkilösi, joka auttaa sinua aloittamaan ammatillisen kuntoutuksesi ja etenemään siinä. Ota yhteyttä kuntoutusasiantuntijaasi, niin voitte keskustella tilanteestasi tarkemmin ja sopia jatkosta. Oman kuntoutusasiantuntijasi yhteystiedot löydät saamastasi ammatillisen kuntoutuksen ennakkopäätöksestä. Löydät päätöksen myös verkkopalvelustamme kohdasta Omat asiakirjat.

Henkilöasiakkaan OmaEläke