Eläkelaskuri antaa arvion eläkkeestäsi

OmaEläke-palvelussa voit arvioida tulevan eläkkeesi määrää eläkelaskureilla. Ne ovat loistava työkalu sinulle, kun suunnittelet eläkkeelle jäämistä.

Eläkelaskureita eri elämäntilanteisiin

Jos et vielä saa eläkettä, voit tehdä erilaisia eläkearvioita OmaEläke-palvelussamme. Eläkearviot ovat aina suuntaa antavia. Eläkkeesi tarkan määrän voimme laskea, kun myönnämme sinulle eläkkeen.

Eläkelaskureissa on huomioitu vuoden 2024 palkkakerroin. Laskureissa näkyvä arviopalkka on viimeisimmän työsuhteesi ajalta saamasi palkkojen 12 kuukauden keskiarvo. Jos arviopalkka ei vastaa todellista palkkaasi, syötä arviopalkka ja laske uusi arvio.

Jos saat jo osittaista vanhuuseläkettä, katso vanhuuseläkearviosta lopullisen eläkkeesi arvio. Vanhuuseläkelaskuri huomioi maksussa olevan osittaisen vanhuuseläkkeen ja huomioi varhennusvähennyksen.

Vanhuuseläkelaskuri ja osittaisen varhennetun vanhuuseläkkeen laskuri

Vanhuuseläkkeen ja osittaisen vanhuuseläkkeen laskureista näet, miten palkkasi ja eläkkeelle jäämisen ikäsi vaikuttavat eläkkeeseesi. Laskuri laskee tähän mennessä kertyneen eläkkeesi lisäksi miten sinulle kertyy lisää eläkettä jos työskentelysi jatkuu. Voit halutessasi kokeilla miten palkan, tai yrittäjänä YEL-työtulon muutos, vaikuttaa eläkkeen määrään. Jos saat jo osittaista vanhuuseläkettä, vanhuuseläkelaskuri huomioi nostetun eläkkeen arviossa.

Työkyvyttömyyseläkelaskuri

Työkyvyttömyyseläkelaskuri puolestaan näyttää sinulle arvion työkyvyttömyyseläkkeestä ja kuntoutusrahasta. Näet samalla, kuinka paljon voit ansaita työkyvyttömyyseläkkeen rinnalla.

Perhe-eläkelaskuri

Leskeneläkkeen määrää arvioitaessa otetaan huomioon myös lesken oma työeläkkeen määrä. Perhe-eläkelaskurilla voit arvioida, paljonko leskeneläkkeesi olisi. Siirry perhe-eläkelaskuriin.