Ilmarisen kumppaniverkoston uravalmentajat apunasi

Kun tarvitset apua ammatillisen kuntoutuksen kuntoutussuunnitelman tekemisessä, ovat kumppaniverkostomme uravalmentajat apunasi. Uravalmentaja tukee sinua uuden urapolun suunnittelussa. Tavoitteena on, että pääset palaamaan takaisin työelämään terveydentilallesi sopivaan työhön. 

Uravalmentajalta apua työhön paluuseen

Uravalmentajat auttavat sinua kuntoutussuunnitelmasi laatimisessa. He ovat erikoistuneet urasuunnitteluun ja ammatilliseen ohjaukseen. Heiltä saat apua työhön paluun suunnitteluun, asuit missä päin Suomea tahansa.

Mitä uravalmentaja tekee?

Uravalmentaja auttaa sinua  

  • löytämään urapolun, joka sopii sinulle ja terveydentilaasi 
  • pohtimaan, millaiset työt ja ammatit sopivat sinulle 
  • löytämään työkokeilupaikan 
  • selvittämään, mitä voisit kenties opiskella, jotta pääset palaamaan takaisin työelämään.

Uravalmentajasi on linkki Ilmariseen. Uravalmentaja on yhteydessä kuntoutusasiantuntijaasi Ilmarisessa suunnittelun aikana ja tekee ehdotuksen yhdessä laatimastanne kuntoutussuunnitelmasta.

Video: Uravalmennus edistää työelämässä jatkamista, kun työkyvyttömyys uhkaa

Katso uravalmentajan videohaastattelu (11:50 minuuttia). Uravalmentaja auttaa, kun työnteko entisessä ammatissa ei henkilön terveydentilan vuoksi enää onnistu. Valmennuksen tavoitteena on löytää polku takaisin työelämään. Iloa uravalmentajan työssä tuottavat hetket, jolloin asiakas löytää motivaation muutokselle.

Miten saan itselleni henkilökohtaisen uravalmentajan?

Jos tarvitset uravalmentajan apua, ota yhteyttä omaan kuntoutusasiantuntijaasi Ilmarisessa. Kuntoutusasiantuntijasi yhteystiedot löydät saamastasi ammatillisen kuntoutuksen ennakkopäätöksestä. Löydät päätöksen Ilmarisen OmaEläke-palvelusta kohdasta Omat asiakirjat. 

Kun olet sopinut kuntoutusasiantuntijasi kanssa uravalmentajan ohjauksesta, ottaa valmentaja sinuun yhteyttä noin viikon sisällä ja sovitte ensimmäisen tapaamisen.

Miten yhteistyö uravalmentajan kanssa etenee?

Ensimmäinen tapaamisenne on alkukartoitus, jossa uravalmentaja perehtyy tilanteeseesi, odotuksiisi, toiveisiisi ja tavoitteisiisi. Keskustelette ammatillisesta osaamisestasi, koulutustaustastasi, työkokemuksestasi ja terveydentilastasi sekä siitä, mitkä tekijät rajoittavat työskentelyäsi. Keskustelette ammatillisen kiinnostuksesi kohteista ja tutustutte ammatillisen kuntoutuksen mahdollisuuksiin.

Alkukartoituksen jälkeen tapaamisten määrä sovitaan kanssasi yksilöllisesti. Uravalmentaja tukee sinua uuden urapolun suunnittelussa. Myös oma aktiivisuutesi on tärkeää, jotta työhön paluutasi tukevasta suunnitelmasta rakentuu juuri sinulle sopiva ja tarkoituksenmukainen. Tavoitteena on, että pääset palaamaan takaisin työhön, joka sopii terveydentilaasi.

Kustannukset ja toimeentulo

Tapaamiset uravalmentajasi kanssa ovat sinulle maksuttomia. Jos sinulle koituu matkakuluja tapaamisistasi, saat niistä meiltä korvauksen. Lue lisää matkakorvausten hakemisesta.

Kun teet suunnitelmaa yhdessä uravalmentajasi kanssa, toimeentulonasi voi olla palkkatulo, sairauspäiväraha, työttömyyskorvaus tai kuntoutustuki eli määräaikainen työkyvyttömyyseläke. Kuntoutusrahaa saat meiltä vasta silloin, kun esimerkiksi työkokeilusi tai opiskelusi alkaa.

Ilmarisen kuntoutuksen kumppaniverkosto

Logoja klikkaamalla pääset tutustumaan tarkemmin jokaiseen kumppaniimme.