Palkkatietojen ilmoittaminen

Ilmoita kaikki maksamasi palkat tulorekisteriin. Tee ilmoitus pääsääntöisesti viiden päivän kuluessa palkanmaksusta. Ilmoitus täytyy tehdä jokaisen palkanmaksun jälkeen. Ilmoitettavilla tiedoilla ei ole euromääräistä alarajaa, myös alaikäisille maksetut palkat on ilmoitettava.

Miten ja milloin palkat pitää ilmoittaa tulorekisteriin?

Ilmoita kaikki työntekijöillesi maksamasi palkat tulorekisteriin. Ilmoita palkat tulorekisteriin palkkailmoituksella viiden päivän sisällä palkanmaksusta. Toimi näin jokaisen palkanmaksun jälkeen.

Voit tehdä palkkailmoituksen kahdella tavalla, joko yrityksesi käyttämän palkanlaskentajärjestelmän kautta tai kirjautumalla tulorekisterin verkkopalveluun. Tulorekisterin verkkopalvelussa voit täyttää lomakkeen tai lähettää tiedot tiedostona. Lue lisää tulorekisterin ilmoitustavoista.

Ilmoita vuoden 2018 tai aiemmat työntekijöiden palkkatiedot Ilmariseen suojatulla viestillä.

Työnantajan palvelussamme voit tarkastaa TyEL-laskusi perusteena olevat palkat työntekijöittäin. Voit myös ladata ja tulostaa palkkatiedot haluamaltasi ajanjaksolta.

Ilmoita myös luontoisedut tulorekisteriin

Lue ilmoittamisesta tulorekisterin sivulta (vero.fi) >

  1. Tilapäisenä työnantajana sinulla ei ole TyEL-vakuutusnumeroa eli eläkejärjestelynumeroa. Palkkailmoituksen maksajan tiedoissa kerro olevasi tilapäinen työnantaja ja valitse eläkeyhtiöksi Ilmarinen. Eläkeyhtiötunnuksemme on 46.

    Esimerkiksi tilitoimisto voi ilmoittaa tilapäisen työnantajan palkkatietoja tulorekisteriin teknisen rajapinnan kautta. Tällöin palkkailmoituksessa pitää ilmoittaa eläkejärjestelynumero. Jos lähetät palkkailmoituksen paperilomakkeella tai teknistä rajapintaa pitkin sähköisesti suoraan palkanlaskentaohjelmasta (esim. Procountori), lisää palkanlaskentaohjelmaan Ilmarisen tekninen vakuutusnumero 46-3000000V. Varmista kuitenkin, ettei työnantajalla ole voimassa olevaa TyEL-sopimusta. 

Muutokset palkkailmoitukseen

Huomasitko virheen palkkailmoituksessasi?

Jos tekemääsi palkkailmoitukseen on jäänyt virhe, korjaa se mahdollisimman pian tulorekisteriin. Se, miten korjaat virheen, riippuu siitä, mitä virhe koskee. Maksajan pitää korjata palkkatietoilmoituksen tiedot tulorekisterissä joko korvaavalla ilmoituksella tai mitätöimällä aiempi ilmoitus ja antamalla sen jälkeen uusi ilmoitus.

Lue lisää tulorekisteritietojen korjaamisesta

Unohditko tehdä
palkkailmoituksen?

Jos teet palkkailmoituksen liian myöhään, voit joutua maksamaan vakuutusmaksukorkoa. Tämä johtuu siitä, että TyEL-maksu erääntyy palkanmaksua seuraavan toisen kuukauden aikana. Tällöin vakuutusmaksuun lisätään vakuutusmaksukorko.  Verohallinto voi määrätä seuraamusmaksun myöhässä tehdystä palkkailmoituksesta.

Lue lisää seuraamusmaksusta Tulorekisterin sivuilta (vero.fi)

TyEL-lasku muodostuu tulorekisteriin ilmoitettujen palkkatietojen pohjalta

Saamme TyEL-palkkatiedot suoraan tulorekisteristä. TyEL-palkkatiedot tulevat Ilmariseen arkipäivisin noin kahden tunnin viiveellä siitä, kun olet ilmoittanut ne tulorekisteriin.

TyEL-palkka on työsuhteessa tehdystä työstä maksettua korvausta. TyEL-palkka ja eläkettä kerryttävä ansio on pääsääntöisesti sama kuin veron ennakonpidätyksen alainen ansio. Lue lisää TyEL-palkasta.

Työnantajan palvelussamme voit tarkastaa TyEL-laskusi perusteena olevat palkat työntekijöittäin. Voit myös ladata ja tulostaa palkkatiedot haluamaltasi ajanjaksolta.


Palkka.fi:ssä voit yrityskäyttäjänä valita, että saat laskut työeläkemaksuista jatkossa Ilmariselta. Tällöin TyEL-maksutiedot eivät muodostu Palkka.fi:n Maksut-osioon. Valitse lasku työeläkeyhtiöstä.