Palkkatietojen ilmoittaminen

Ilmoita kaikki maksamasi palkat tulorekisteriin. Tee ilmoitus pääsääntöisesti viiden päivän kuluessa palkanmaksusta. Ilmoitus täytyy tehdä jokaisen palkanmaksun jälkeen. Ilmoitettavilla tiedoilla ei ole euromääräistä alarajaa, myös alaikäisille maksetut palkat on ilmoitettava.

Palkkatietojen ilmoittaminen tulorekisteriin  

Tulorekisteri on kansallinen sähköinen tietokanta. Se sisältää kattavat palkka-, eläke- ja etuustiedot. Tiedon tuottajat ilmoittavat tiedot ansiotuloista tulorekisteriin reaaliaikaisesti.

Ilmoita kaikki työntekijöillesi maksamasi palkat tulorekisteriin. Ilmoita palkat tulorekisteriin palkkailmoituksella. Tee ilmoitus viiden päivän sisällä siitä, kun olet maksanut palkkoja. Toimi näin jokaisen palkanmaksun jälkeen.

Voit lähettää palkkailmoituksen kahdella tavalla, joko yrityksesi käyttämän palkanlaskentajärjestelmän kautta tai kirjautumalla tulorekisterin verkkopalveluun. Verkkopalvelussa voit täyttää lomakkeen tai lähettää tiedot tiedostona.

Lue lisää tulorekisterin ilmoitustavoista

Saamme TyEL-palkkatiedot suoraan tulorekisteristä

TyEL-palkkatiedot tulevat Ilmariseen arkipäivisin noin kahden tunnin viiveellä siitä, kun olet ilmoittanut ne tulorekisteriin. TyEL-palkka on työsuhteessa tehdystä työstä maksettua korvausta. TyEL-palkka ja eläkettä kerryttävä ansio on pääsääntöisesti sama kuin veron ennakonpidätyksen alainen ansio. 

Lue lisää TyEL-palkasta

TyEL-maksu lasketaan tulorekisteriin ilmoitetuista palkkatiedoista

Lue lisää TyEL-maksun muodostumisesta >

Ilmoita vuoden 2018 tai aiemmat työntekijöiden palkkatiedot Ilmariseen suojatulla viestillä tai soittamalla asiakaspalveluumme numeroon 010 195 000 (mpm/pvm).

Lähetä suojattu viesti

Muutokset palkkailmoitukseen

Huomasitko virheen palkkailmoituksessasi?

Jos tekemääsi palkkailmoitukseen on jäänyt virhe, korjaa se mahdollisimman pian. Jos huomaat virheen vasta myöhemmin, voit korjata sen 10 vuoden ajan. Se, miten korjaat virheen, riippuu siitä, mitä virhe koskee. Maksajan pitää korjata palkkatietoilmoituksen tiedot tulorekisterissä joko korvaavalla ilmoituksella tai mitätöimällä aiempi ilmoitus ja antamalla sen jälkeen uusi ilmoitus.

Lue lisää tulorekisteritietojen korjaamisesta

Unohditko tehdä
palkkailmoituksen?

Jos teet palkkailmoituksen liian myöhään, voit joutua maksamaan vakuutusmaksukorkoa. Tämä johtuu siitä, että TyEL-maksu erääntyy palkanmaksua seuraavan toisen kuukauden aikana. Tällöin vakuutusmaksuun lisätään vakuutusmaksukorko.  Verohallinto voi määrätä seuraamusmaksun myöhässä tehdystä palkkailmoituksesta.

Lue lisää seuraamusmaksusta Tulorekisterin sivuilta (vero.fi)

Palkka.fissä voit yrityskäyttäjänä valita, että saat laskut työeläkemaksuista jatkossa Ilmariselta. Tällöin TyEL-maksutiedot eivät muodostu Palkka.fi:n Maksut-osioon.

Valitse lasku työeläkeyhtiöstä

Työntekijäsi jäädessä eläkkeelle

Kun työntekijäsi on jäämässä eläkkeelle, kerro siitä tulorekisterin ilmoituksessa. Kerro myös hänen työsuhteensa päättymispäivä ja päättymisen syy. Kun ilmoitat tiedon tulorekisteriin, saamme sen lähes reaaliajassa. Jos ilmoitat eläkkeelle jäävän työntekijän palkkoja useamman kerran kuukauden aikana, merkitse työsuhteen päättymispäivä jokaiseen ilmoitukseen.

Lue, miten ilmoitat eläkkeelle jäävän työntekijän palkat