Kyselyt – miten työntekijäsi voivat?

Tiedätkö, kuinka työntekijäsi jaksavat töissä? Kyselyjen avulla selvität, millaiseksi he itse kokevat oman työkykynsä ja työvireensä.

Kysy – se kannattaa

Työkykyinen ja hyvinvoiva henkilöstö auttaa työpaikkaasi menestymään.
Kyselyiden avulla otat selvää esimerkiksi siitä, millaiseksi työntekijäsi kokevat työnkykynsä ja kuinka kuormittuneita he arvioivat olevansa. Vastausten avulla voit kohdistaa toimenpiteitä paremmin sinne, missä tukea tarvitaan.

Saat kyselyistä vakituisen osan työn ja työpaikan kehittämistä. Voit tehdä kunkin kyselyn haluamassasi syklissä, esimerkiksi neljä kertaa vuodessa.

Ilmarisen asiakkaana saat kyselyt käyttöösi maksutta. Katso, miten otat kyselyt käyttöön.

Mikä kysely sopisi juuri sinun tilanteeseesi?

Selvitä työkyky

Työkyky-kyselystä saat kokonaiskuvan työyhteisön työkykyriskeistä. Työntekijäsi arvioivat, kuinka kuormittuneeksi tuntevat itsensä ja millaiset voimavarat heillä on. Jokainen vastaaja saa omien vastauksiensa perusteella henkilökohtaisen palautteen.

Selvitä vire

Työyhteisövire-kysely antaa yhteenvedon työyhteisösi vahvuuksista ja kehittämiskohteista. Kyselyn avulla selvität, mitkä seikat vaikuttavat työntekijöittesi hyvinvointiin ja työkykyyn.

Työvire-kysely on tiiviimpi kysely, jonka avulla kartoitat tiiviimmin henkilöstön kokemuksia työstä ja työpaikasta.

Kehitä toimintaa

Varhaisen tuen kyselyllä selvität, kuinka hyvin toimintamalli on esihenkilöillä hallussa. Tulokset auttavat sinua kehittämään mallia.

Työterveysyhteistyö-kysely on itsearviointityökalu, jonka avulla tunnistat työterveysyhteistyönne vahvuuksia ja kehittämiskohteita.

Kyselyn tekeminen on helppoa!

 1. 1. Valitse kysely

  Aloita miettimällä, mikä kysely sopii parhaiten tilanteeseesi.

 2. 2. Lähetä kysely työntekijöillesi

  Kun olet päättänyt kyselylle sopivan ajankohdan, voit kutsua työntekijäsi vastaamaan. Vastaaminen onnistuu myös mobiililaitteella.

 3. 3. Kannusta vastaamaan

  Seuraa vastausprosenttia kyselyn ollessa käynnissä. Motivoi työntekijäsi vastaamaan kyselyyn – siitä on hyötyä koko porukalle.

 4. 4. Käykää tulokset läpi yhdessä

  Kun kysely on päättynyt, voit luoda raportin vastauksista. Sen avulla esittelet tuloksia tiimeille.

 5. 5. Suunnittele, miten etenette

  Tulokset auttavat sinua kehittämään työtä ja käytäntöjänne. Oppimisympäristöstämme saat käyttöösi oppaan, jossa on vinkkejä tulosten käsittelyyn ja kehittämissuunnitelman tekemiseen.

Näin pääset liikkeelle

 1. Hanki tarvittavat valtuudet verkkopalveluun

Pääset kyselyihin (entinen Luotaamo) verkkopalvelustamme. Käytämme verkkopalvelussamme Suomi.fi-tunnistusta. Tämä tarkoittaa, että pääset kirjautumaan palveluumme henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella silloinkin, kun hoidat yrityksen asioita. Tarvitset sitä varten joko rekisteriroolin tai Suomi.fi-valtuuden. Jos sinulla ei ole rekisteriroolia tai Suomi.fi-valtuuksia, lue ohjeet niiden hankkimiseen ja antamiseen.

2. Ota palvelu käyttöön ja luo kyselyitä

Kun sinulla on tarvittavat valtuudet, pääset kyselyiden pariin kirjautumalla verkkopalveluun. Pääkäyttäjänä voit lisätä ja hallinnoida vastaajien taustatietoja, käynnistää kyselyitä sekä tarkastella raportteja. Saat tarvittaessa tukea palvelun käyttöön kyselytyokalut (ät) ilmarinen.fi.