Sähköinen YEL-lasku

Sähköinen lasku saapuu sinulle nopeasti ja ympäristöä säästäen. Voit myös arkistoida sen helposti. Sähköisen laskun saat valintasi mukaan yrityksesi laskunkäsittelyjärjestelmään tai verkkopankkiisi.

Ota käyttöösi verkkolasku tai e-lasku

Kun haluat vaihtaa paperisen laskun sähköiseen, valitse verkkolasku tai e-lasku. Verkkolasku saapuu yrityksesi laskunkäsittelyjärjestelmään ja e-lasku henkilökohtaiseen verkkopankkiisi.

Verkkolasku

Saat verkkolaskun käyttöösi, kun sovit asiasta verkkolaskuoperaattorin kanssa. Operaattoreita ovat pankit ja verkkolaskuihin erikoistuneet yritykset.

Kun haluat saada meiltä YEL-laskusi verkkolaskuna, toimi näin:

 1. Tee valitsemasi verkkolaskuoperaattorin kanssa sopimus verkkolaskujen vastaanottamisesta.
 2. Hanki tarvittaessa verkkolaskuohjelmisto.
 3. Ilmoita meille
  • vakuutusnumerosi
  • verkkolaskuosoitteesi
  • operaattorisi
  • OVT-tunnuksesi.

Lähetä tiedot meille verkkopalvelussamme, niin ne saapuvat meille suojatusti. Kirjaudu verkkopalveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi.

Lisätietoa verkkolaskusta saat verkkolaskuoperaattoreilta. Toimitamme verkkolaskut EU:n verkkolaskustandardin vaatimusten mukaisesti Finvoice 3.0 -muodossa.

E-lasku

E-laskun saat henkilökohtaiseen verkkopankkiisi. 

Siirry verkkopankissasi kohtaan e-laskut ja tilaa Ilmarisen YEL-lasku e-laskuna pankkiisi. Valitse e-laskutilaukseen laskutusaiheeksi "YEL MAKSU". Liitä tilaukseen myös YEL-vakuutusnumerosi. E-laskun tiedot ovat samat kuin paperilaskun.

E-laskuun siirryttyäsi seuraava meiltä saamasi lasku on todennäköisesti jo e-lasku.

Useimpien pankkien verkkopankeissa voit valita maksutavaksi

 • suoraan tililtä veloittamisen, jolloin maksu menee tililtä automaattisesti eräpäivänä
 • tai erikseen hyväksymisen, jolloin maksu ei lähde tililtä ennen kuin olet käynyt hyväksymässä sen.

Laskut säilyvät verkkopankissa arkistoituna noin vuoden ajan pankista riippuen. Useimmista pankeista voit tilata ilmoituksen saapuneesta e-laskusta sähköpostiisi tai tekstiviestinä puhelimeesi (maksullinen pankin palvelu).  

Lisätietoa e-laskusta saat omasta pankistasi.