Työhistoriasi näkyy työeläkeotteella 

Eläkkeesi kertymistä voit seurata työeläkeotteestasi. Työeläkeotteesi kertoo, mistä työsuhteista, yrittäjyydestä ja etuuksista sinulle on kertynyt eläkettä ja kuinka paljon.

Kenelle työeläkeote?

Saat työeläkeotteen, kun asut Suomessa ja olet 17–69-vuotias työntekijä tai yrittäjä. Jos olet jo eläkkeellä, sinulle ei enää lähetetä työeläkeotetta, mutta voit katsoa OmaEläke-palvelussa viimeisen viiden vuoden työskentely- ja ansiotiedot.

Työeläkeotteellasi on rahanarvoista tietoa. Suosittelemme, että tarkastat työeläkeotteesi säännöllisesti. Löydät työeläkeotteen helposti kirjautumalla OmaEläke-palveluun.

Valitse ajantasainen verkko-ote

Suosittelemme tutustumaan ja tarkastamaan työeläkeotteen verkossa, josta näet ajantasaisen tähän mennessä kertyneen eläkkeesi. Kirjaudu OmaEläke-palveluun ja valitse, että haluat vastedes käyttää verkon työeläkeotetta.

Valinnan jälkeen eläkeotetta ei enää lähetetä paperisena kotiisi, vaan näet sen verkkopalvelussa. Valitsemalla sähköisen otteen paperikirjeen sijaan säästyt monisivuisen eläkeotteen arkistoinnilta tai tuhoamiselta tietoturvallisesti ja säästät aikaasi ja luontoa.

Työeläkeote kotiin paperisena

Paperinen työeläkeote sisältää tietosi eläkkeestä, joka sinulle on kertynyt edellisen kalenterivuoden loppuun mennessä.

Saat meiltä paperisen eläkeotteen joka kolmas vuosi, jos et ole ottanut käyttöösi sähköistä eläkeotetta etkä ole käynyt tarkastamassa sitä OmaEläke-palvelussa.

Jos käytät Postin OmaPosti-palvelua, työeläkeotteesi ohjautuu luettavaksesi sinne.

Lähettämisvuosi riippuu syntymäkuukaudestasi

Syntymäkuukausi Työeläkeotteen lähettämisvuosi
Tammi-huhtikuu 2022
Touko-elokuu 2023
Syys-joulukuu 2024


Jos et ole ottanut käyttöösi sähköistä eläkeotetta, saat sen paperisena kotiisi joka vuosi sen jälkeen, kun olet täyttänyt 59 vuotta.

Tarkasta kertyneen eläkkeesi tiedot tarkasti

On omalla vastuullasi tarkastaa säännöllisesti, että työeläkeotteesi sisältää kaikki ne työsuhteet, yritystoiminnan ja palkattomat etuudet, joista sinulle on kertynyt eläkettä.

Jos huomaat eläkeotteesi työsuhteissa korjattavaa, ota ensin yhteyttä työnantajaasi. Työnantaja ilmoittaa muutokset tulorekisteriin, josta ne päivittyvät työeläkeotteellesi.

Jos korjaukset koskevat vuotta 2018 tai sitä aikaisempia vuosia, tee korjauspyyntö OmaEläke-palvelussa, niin lähestymme kyseistä työnantajaa puolestasi.

Jos puutteet koskevat yli 6 vuotta vanhoja tietoja, tarvitsemme sinulta työsopimuksen, työtodistuksen, palkkakuitin tai jonkin muun kirjallisen selvityksen yhteydenottoamme varten. Kyseisen dokumentin perusteella voimme osoittaa työnantajallesi, että tietosi vaativat korjaamista. Mitä kattavamman aineiston pystyt meille toimittamaan, sitä varmemmin saamme pitkältäkin ajalta kuntoon tiedot, jotka vaikuttavat eläketurvaasi.

Työeläkeotteen saat viimeisimmästä eläkeyhtiöstäsi 

Saat työeläkeotteesi siitä työeläkevakuutusyhtiöstä, jossa työnantajasi on vakuuttanut sinut tällä hetkellä tai jossa olet yrittäjänä vakuuttanut itsesi. Jos et tällä hetkellä työskentele, saat työeläkeotteesi siitä eläkeyhtiöstä, jossa olit viimeksi vakuutettuna. Jos et tiedä, missä työeläkevakuutuksesi on tai oli, voit tarkastaa sen OmaEläke-palvelustamme. Jos saat jo eläkettä, saat tiedon eläkkeen rinnalla karttuneesta eläkkeestä työeläkettäsi maksavasta eläkeyhtiöstä.

Tarkasta työeläkeotteesi OmaEläke-palvelussa

Kirjaudu OmaEläke-palveluun

Työeläkeotteltasi näet

  • mistä työansioistasi ja yrittäjätoiminnastasi sinulle on kertynyt eläkettä
  • mistä tutkinnoista ja palkattomista etuuksista sinulle on kertynyt eläkettä
  • kuinka paljon sinulle on kertynyt eläkettä.

Työeläkeotteeltasi et näe

  • ulkomailla vakuutettua työskentelyä  
  • mahdollista vapaaehtoista eläketurvaasi 
  • mahdollisen kansaneläkkeesi määrää.