Sähköinen TyEL-lasku

Sähköinen lasku saapuu nopeasti, säästää ympäristöä ja on helppo arkistoida. Verkossa laskut saapuvat varmimmin perille ajantasaisesti.

Sähköinen lasku on vaivaton lasku

Kun haluat vaihtaa paperisen laskun sähköiseen, valittavanasi on kaksi vaihtoehtoa, e-lasku ja verkkolasku. Kumpikin sisältää Ilmarisen tilinumeron ja viitenumeron sekä laskun muut tiedot, joten säästyt niiden näpyttelyltä.

Saat e-laskun käyttöösi, kun tilaat sen verkkopankistasi. Tämän jälkeen saat laskun meiltä verkkopankkiisi sen sijaan, että lasku tulisi paperisena yritykseesi tai kotiisi.

Verkkolaskun käyttäjäksi voit siirtyä, kun olet sopinut verkkolaskujen vastaanottamisesta verkkolaskuoperaattorin kanssa. Saat laskut kätevästi verkkolaskuina, jos yrityksesi verkkolaskuosoite löytyy TIEKEn ylläpitämästä kotimaisesta verkkolaskuosoitteistosta. Voit myös ilmoittaa suoraan Ilmariselle mihin verkkolaskuosoitteeseen laskusi haluat. Kirjaudu verkkopalveluun ja päivitä laskunvastaanottajan tiedot. Näet samalla laskujesi kopion Ilmarisen verkkopalvelussa. Lue lisää verkkopalveluistamme.

Jos käytät Palkka.fi-palvelua, TyEL-maksusi muodostuu kyseiseen palveluun, eikä Ilmarinen näin ollen lähetä sinulle laskua erikseen. Palkka.fi -palvelussa yrityskäyttöliittymällä voit valita, haluatko maksut eläkeyhtiöltä vai haluatko niiden muodostuvan Palkka.fi -palveluun. Kotitalouskäyttöliittymällä tätä valintaa ei voi tehdä, vaan maksut muodostuvat aina Palkka.fi -palveluun.

Saat verkkolaskun käyttöösi, kun sovit asiasta verkkolaskuoperaattorin kanssa. Operaattoreita ovat pankit ja verkkolaskuihin erikoistuneet yritykset. Kun olet sopinut asiasta operaattorin kanssa, poimimme verkkolaskuosoitteesi TIEKEn ylläpitämästä verkkolaskuosoitteistosta, jos verkkolaskuosoitteesi löytyy sieltä. Saat meiltä laskut sen jälkeen automaattisesti verkkolaskuina.

Kun haluat saada meiltä vastedes verkkolaskuja, toimi näin:

 1. Tee valitsemasi verkkolaskuoperaattorin kanssa sopimus verkkolaskujen vastaanottamisesta. 
 2. Hanki tarvittaessa verkkolaskuohjelmisto. 
 3. On hyvä myös ilmoittaa meille  
  • vakuutusnumerosi 
  • verkkolaskuosoitteesi 
  • operaattorisi 
  • OVT-tunnuksesi. 

Ilmoita verkkolaskutiedot suojatulla viestillä

Voit sopia verkkolaskuoperaattorin kanssa myös verkkolaskujen lähettämisestä, jolloin voit alkaa laskuttaa asiakkaitasi verkkolaskulla. Näin säästät ympäristöä ja usein myös pitkän pennin.

Lisätietoa verkkolaskusta saat verkkolaskuoperaattoreilta. Toimitamme verkkolaskut EU:n verkkolaskustandardin vaatimusten mukaisesti Finvoice 3.0 -muodossa.

Useimmat pankit tarjoavat e-laskupalvelua. Siirry verkkopankissasi kohtaan e-laskut ja tilaa Ilmarisen lasku e-laskuna pankkiisi. Valitse e-laskutilaukseen laskutusaiheeksi "TYEL MAKSU". Liitä tilaukseen myös TyEL-vakuutusnumerosi. E-laskun tiedot ovat samat kuin paperilaskun. 

E-laskuun siirryttyäsi seuraava meiltä saamasi lasku on todennäköisesti jo e-lasku. Kun saat laskun verkkopankkiisi, toimi näin:

 1. Avaa e-lasku ja tarkastele sitä. 
 2. Näpäytä e-laskussa olevaa linkkiä, niin pääset tarkastelemaan paperilaskun näköistä laskua. 
 3. Hyväksy lasku, niin ohjelma maksaa laskun eräpäivänä puolestasi. 
 4. Palaa laskulle koska tahansa – e-laskusi pysyvät tallessa ja järjestyksessä verkkopankissasi, jossa pääset selaamaan niitä halutessasi.

Lisätietoa e-laskusta saat omasta pankistasi.