Sähköinen TyEL-lasku

Sähköinen TyEL-lasku saapuu nopeasti, säästää ympäristöä ja on helppo arkistoida. Verkossa TyEL-laskut saapuvat varmimmin perille ajantasaisesti.

Miten saan käyttööni sähköisen TyEL-laskun?

Kun haluat vaihtaa paperisen TyEL-laskun sähköiseen, valittavanasi on kaksi vaihtoehtoa, e-lasku ja verkkolasku. Kumpikin sisältää Ilmarisen tilinumeron ja viitenumeron sekä laskun muut tiedot, joten säästyt niiden näpyttelyltä.

Alta voit lukea tarkemmat ohjeet, kuinka voit ottaa käyttöösi verkkolaskun tai e-laskun.

Saat verkkolaskun käyttöösi, kun sovit asiasta verkkolaskuoperaattorin kanssa. Operaattoreita ovat pankit ja verkkolaskuihin erikoistuneet yritykset. Kun olet sopinut asiasta operaattorin kanssa, poimimme verkkolaskuosoitteesi TIEKEn ylläpitämästä verkkolaskuosoitteistosta, jos verkkolaskuosoitteesi löytyy sieltä. Saat meiltä TyEL-laskut sen jälkeen automaattisesti verkkolaskuina.

Kun haluat saada meiltä jatkossa TyEL-laskut verkkolaskuna, toimi näin:

 1. Tee valitsemasi verkkolaskuoperaattorin kanssa sopimus verkkolaskujen vastaanottamisesta.
 2. Hanki tarvittaessa verkkolaskuohjelmisto.
 3. Ilmoita meille työnantajan palvelussa seuraavat asiat: 
  • vakuutusnumerosi 
  • verkkolaskuosoitteesi 
  • operaattorisi 
  • OVT-tunnuksesi.

 
Jos sinulla ei ole tunnuksia työnantajan palveluun, voit ilmoittaa meille tiedot suojatulla viestillä

Useimmat pankit tarjoavat e-laskupalvelua. Siirry verkkopankissasi kohtaan e-laskut ja tilaa Ilmarisen lasku e-laskuna pankkiisi. Valitse e-laskutilaukseen laskutusaiheeksi "TYEL MAKSU". Liitä tilaukseen myös TyEL-vakuutusnumerosi. E-laskun tiedot ovat samat kuin paperilaskun. 

E-laskuun siirryttyäsi seuraava meiltä saamasi lasku on todennäköisesti jo e-lasku. Kun saat laskun verkkopankkiisi, toimi näin:

 1. Avaa e-lasku ja tarkastele sitä. 
 2. Näpäytä e-laskussa olevaa linkkiä, niin pääset tarkastelemaan paperilaskun näköistä laskua. 
 3. Hyväksy lasku, niin ohjelma maksaa laskun eräpäivänä puolestasi. 
 4. Palaa laskulle koska tahansa – e-laskusi pysyvät tallessa ja järjestyksessä verkkopankissasi, jossa pääset selaamaan niitä halutessasi.

Lisätietoa e-laskusta saat omasta pankistasi.Käytätkö Palkka.fi-palvelua?

Jos käytät Palkka.fi-palvelua TyEL-maksusi muodostuu palveluun, eikä Ilmarinen näin ollen lähetä sinulle laskua erikseen. Palkka.fi -palvelussa yrityskäyttöliittymällä voit valita, haluatko maksut eläkeyhtiöltä vai haluatko niiden muodostuvan Palkka.fi -palveluun. Kotitalouskäyttöliittymällä tätä valintaa ei voi tehdä, vaan maksut muodostuvat aina Palkka.fi -palveluun.