Yrkesinriktad rehabilitering är en möjlighet

Din arbetsförmåga och hälsa kan försämras så att det försvårar ditt arbete. Då kan yrkesinriktad rehabilitering vara till hjälp. Målet med rehabiliteringen är att du kan fortsätta arbeta eller återgå till arbetet efter din sjukledighet.

Ta reda på möjligheterna för att fortsätta arbeta och återgå till arbetet

Om din arbetsförmåga eller hälsa försämras, för det på tal så snart som möjligt. Diskutera din situation med din arbetsgivare och företagshälsovården eller någon annan specialist inom hälso- och sjukvården. Ett nära samarbete främjar din arbetsförmåga och förbättrar dina chanser att fortsätta arbeta. Du har tillgång till många bra alternativ.

Svara på frågorna i vårt test för att se om det kan vara aktuellt för dig med yrkesinriktad rehabilitering.

Gå till testet

Målet är en återgång till arbetet

Målet med yrkesinriktad rehabilitering är att du ska kunna fortsätta i arbetslivet så länge som möjligt och att arbetsuppgifterna lämpar sig för ditt hälsotillstånd och sysselsätter dig också i framtiden. I din rehabiliteringsplan berättar du för oss hur du har som avsikt att återvända till arbetet.

Läs mer om rehabiliteringsplanen

Kom ihåg att skicka ett studieintyg till oss via vår webbplats när du börjar studera. Skicka in studieintyget varje år i augusti så länge du studerar.

Ladda ner studieintyget

Ansök om yrkesinriktad rehabilitering och sköt dina rehabiliteringsärenden via MinPension-tjänsten

Genom att logga in på MinPension kan du enkelt sköta dina egna rehabiliteringsärenden. Du kan logga in på tjänsten med dina nätbankskoder eller med mobilcertifikatet. På MinPension kan du till exempel ansöka om rehabilitering, göra upp en rehabiliteringsplan och skicka meddelanden. Läs mer om vad du kan göra på MinPension.

Överväger du att ansöka om yrkesinriktad rehabilitering? Vår kundtjänst hjälper dig gärna i alla frågor som rör yrkesinriktad rehabilitering. Om du redan fått rehabiliteringsbeslutet, kontakta din egen rehabiliteringsspecialist. Du hittar uppgifterna om din rehabiliteringsspecialist på MinPension.

Kontakta oss