Webbtjänst för företagare

Via vår webbtjänst sköter du alla dina försäkringsärenden när det passar dig bäst. Logga in med dina personliga nätbankskoder.

Webbtjänst för företagare 

Som kund hos Ilmarinen får du automatiskt tillgång till vår webbtjänst. Klicka på länken uppe i högre hörnet och logga in med dina personliga nätbankskoder eller med din mobilcertifikat.

I webbtjänsten ser du till exempel dina FöPL-avgiftsuppgifter och kan enkelt kontrollera din FöPL-arbetsinkomst och hur mycket pension du har tjänat in.

Om du ännu inte är kund hos oss kan du läsa mer om och teckna en FöPL-fösäkring här.

Jag har både FöPL- och ArPL-försäkring – hur loggar jag in?

Du ser uppgifterna för din FöPL-försäkring genom att logga in på webbtjänsten för företagare med dina personliga nätbakskoder eller med din mobilcertifikat.

ArPL-försäkringens uppgifter kommer du till via webbtjänsten för arbetsgivare. Till den behöver du ett separat användarnamn och lösenord. Vi skickar automatiskt inloggningsuppgifterna till den kontaktperson som anges på försäkringsansökan efter att försäkringen tecknats. Om du har glömt ditt lösenord kan du beställa ett nytt på inloggningssidan.

Om du inte har användarnamn och lösenord kan du få dem genom att fylla i användaravtalet för webbtjänsten (pdf) och skicka in det till oss. Anvisningar finns i avtalet.

Du kan även kombinera ArPL-försäkringens användarkonto med din FöPL-försäkring. För att göra det behöver du logga in på webbtjänsten för företagare och skicka ett meddelande med en begäran om det så samlar vi båda försäkringarna under samma användarkonto. För att skicka ett meddelande, klicka på kuvertikonen nere till höger.

Hur gör jag om någon annan sköter FöPL-ärendena åt mig?

Om du anlitar en bokföringsbyrå eller någon annan för att sköta din FöPL-försäkring behöver du be om ett användarnamn och lösenord åt dem. Det gör du genom att fylla i användaravtalet för webbtjänsten (pdf) och skicka in det till oss. Anvisningar finns i avtalet. Kom ihåg att ange din personbeteckning.

I uppdrag av en företagare

En företagare kan ge fullmakt åt en annan person att sköta ärenden som rör företagarens FöPL-försäkring i Ilmarinens kundtjänst. Samtidigt kan du befullmäktiga en person att sköta ärenden som rör FöPL-försäkringar i vår webbtjänst. Fyll i fullmakten (pdf) och returnera den undertecknade fullmakten genom ett skyddat meddelande securemail.ilmarinen.fi/. Returanvisningar finns på fullmakten.

I webbtjänsten för företagare kan du

 • ändra din arbetsinkomst
 • kontrollera ditt försäkringsnummer som börjar med 46
 • skriva ut FöPL-intyg
 • kontrollera dina betalda och obetalda FöPL-avgifter i betalningsförteckningen
 • kopiera fakturor (pdf)
 • ändra antalet betalningsrater
 • ansöka om betalningstid
 • ansöka om betalningsflexibilitet
 • ändra adress, e-post och telefonnummer
 • ändra kontaktuppgifter för mottagare av faktura
 • lägga till en separat faktureringsadress
 • skicka meddelanden till oss – gå till meddelandefunktionen genom att klicka på kuvertikonen till höger

Företagare och pensionsärenden

Klicka på Mitt pensionsskydd i webbtjänsten för att se dina egna pensionsuppgifter. I tjänsten kan du till exempel:

 • kontrollera din intjänade pension på ditt pensionsutdrag
 • ansöka om pension eller yrkesinriktad rehabilitering.

Behöver du hjälp med att logga in på webbtjänsten? Vår kundtjänst hjälper dig gärna med allt som rör webbtjänsten på tfn 010 195 082 ( normala mobiltelefon- eller lokalnätsavgiften) (må–fr 8–17).

Kontakta oss