Elinkeinotuki auttaa sinua jatkamaan yritystoimintaasi tai aloittamaan yritystoiminnan

Elinkeinotuki on taloudellista tukea, jonka avulla voit hankkia työntekoa helpottavia työvälineitä ja -koneita sekä apuvälineitä ja -laitteita. Näin varmistamme, että voit saada toimeentulosi yrittäjänä.

Missä tilanteissa voin hakea elinkeinotukea?

Jos työkykysi on heikentynyt, tutustu Ilmarisen ammatilliseen kuntoutukseen. Sen tavoitteena on, että voit tehdä työtä, joka sopii terveydentilaasi.  

Kun yrityksesi toimintaedellytykset ovat hyvät, voit saada meiltä ammatillisena kuntoutuksena elinkeinotukeaVoit saada sitä: 

  • uuden yritystoiminnan aloittamiseen 
  • yritystoimintasi muokkaamiseen niin että se sopii terveydentilaasi 
  • ammatinharjoittamiseen 

Elinkeinotuen määrä vaihtelee hakijan tarpeen ja tilanteen mukaan.  

Elinkeinotuki voi olla lainaa tai avustusta. Aloittavalla yrittäjällä oman rahoitusosuuden, ulkopuolisen rahoituksen ja elinkeinotuen osuuden tulisi kunkin olla kolmannes kokonaisrahoituksesta, tai yrityshankeen kokonaisrahoituksesta korkeintaan puolet. Yleensä myönnämme tuen avustuksena.  

Mihin tarkoitukseen voin hakea elinkeinotukea? 

Voit hakea elinkeinotukea kohtuuhintaisten 

  • työvälineiden ja työkoneiden hankintaan 
  • työntekoa helpottavien välttämättömien apuvälineiden ja -laitteiden hankintaan. 

Jos ryhdyt yrittäjäksi ensimmäistä kertaa, voit hakea meiltä tukea myös kurssiin, joka auttaa sinua toimimaan yrittäjänä.

Miten haen elinkeinotukea? 

Hae ensin meiltä ammatillista kuntoutusta. Liitä hakemukseesi kuntoutusuunnitelma, jossa kerrot, että haet ammatillisena kuntoutuksena elinkeinotukea. Kerro myös, mihin haet tukea. Liitä hakemukseesi liiketoimintasuunnitelma ja kannattavuuslaskelma, jotta voimme arvioida yrityksesi toimintaedellytyksiä. Hakemuksen ja suunnitelman voit toimittaa meille OmaEläkkeen kautta.

Lue lisää ammatillisen kuntoutuksen muista vaihtoehdoista >

Lue lisää kuntoutuksen hakemisesta >

Kuntoutusasiantuntijamme ovat apunasi  

Saat meiltä apua työhön paluusi suunnittelussa ja eri vaihtoehtojen kartoittamisessa. Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää. Tavoitat meidät numerosta 010 284 2610 (8,4 senttiä/minuutti) tai sähköpostitse osoitteesta ammatillinenkuntoutus@ilmarinen.fi.