Uutiset ja tiedotteet

Tervetuloa lukemaan Ilmarisen uutisia. Tässä osiossa ovat uusimmat uutisemme sekä tiedotteemme. Laajemmat artikkelit ja blogit löydät Ajankohtainen huominen -osiosta.

Tiedote 24.4.2024

Työkyvyttömyydessä iso vaihtelu toimialoittain – uusi indeksi tarjoaa ennusteita ja tilannetietoa

Työkyvyttömyyseläkkeiden määrässä on jopa nelinkertainen ero eri toimialojen välillä. Fyysisesti kuormittavilla aloilla työuraa uhkaavat todennäköisemmin tuki- ja liikuntaelinten sairaudet, kun taas asiantuntija-aloilla mielenterveyden häiriöt ovat yleisin syy pysyvään työkyvyttömyyteen. Tiedot selviävät Ilmarisen uudesta työkyvyttömyyseläkeindeksistä.

Työkyvyttömyydessä iso vaihtelu toimialoittain – uusi indeksi tarjoaa ennusteita ja tilannetietoa

Lisää uutisia ja tiedotteita

Suodata:
 1. Länsi-Suomen nuoret uskovat saavansa oman alan töitä
  88 prosenttia ammattiin valmistuvista länsisuomalaisista nuorista uskoo omalle alalle työllistymiseen. Alueella ollaan myös muuta Suomea valmiimpia kouluttautumaan uudelleen, jos oman alan töitä ei löydykään.
  Länsi-Suomen nuoret uskovat saavansa oman alan töitä
 2. Etelä-Suomen nuoret kiinnostuneimpia muuttamaan ulkomaille töiden perässä
  Ammattiin valmistuvilla nuorilla on luja usko tulevaisuuden työmarkkinoihin. Työn merkitys on myös muuttunut: työn tekeminen koetaan tärkeäksi osaksi hyvää elämää.
  Etelä-Suomen nuoret kiinnostuneimpia muuttamaan ulkomaille töiden perässä
 3. Kauppakeskus Karuselli tuo uusia elämyksiä Keravan keskustaan
  Keravan keskeisimmälle kauppapaikalle 1.11.2018 avautuva kauppakeskus Karuselli tuo keskustaan houkuttelevan kattauksen moderneja makuja ja arjen palveluita.
  Kauppakeskus Karuselli tuo uusia elämyksiä Keravan keskustaan
 4. Kättä pidempää: Tukea ja työkykyjohtamista yhteisen pöydän ääressä
  Prosessi on prosessi ja työyhteisö työyhteisö, vaikka ala olisi mikä. Siksi oppia tekemiseen kannattaa hakea muualtakin kuin oman talon sisältä. Benchmarkkaus on oiva keino oppia kollegoilta – se kävi ilmi, kun Pouttu ja Hätälä pääsivät Ilmarisen avulla jakamaan kokemuksiaan.
  Kättä pidempää: Tukea ja työkykyjohtamista yhteisen pöydän ääressä
 5. Tulorekisteri kiinnosti – katso suositun webinaarin tallenne!
  Ilmarinen järjesti 29.5. tulorekisteri-webinaarin, jota seurasi yli 1 200 henkilöä. Parituntisen webinaarin tallenne on nyt katsottavissa verkkosivuiltamme ilmarinen.fi/tulorekisteri ja YouTubesta.
  Tulorekisteri kiinnosti – katso suositun webinaarin tallenne!
 6. Kysely: Tulorekisteri tunnetaan, mutta yksityiskohdat yrityksille ja tilitoimistoille epäselvät
  Ilmarisen tekemän tuoreen kyselyn mukaan tulorekisterituntemus tilitoimistoissa ja yritysten palkka- ja taloushallinnossa on hyvällä mallilla, mutta tulorekisteriprosessin yksityiskohtia ei vielä tunnisteta. Kyselyyn vastanneista tilitoimistoista 95 % ja yrityksistä 60 % tiesi, mikä tulorekisteri on. Tulorekisterin vaikutukset toimintaan tunnisti 75 % tilitoimistoista ja 40 % yrityksistä.
  Kysely: Tulorekisteri tunnetaan, mutta yksityiskohdat yrityksille ja tilitoimistoille epäselvät
Näytetään 636-642/839
Näytä lisää