Uutiset ja tiedotteet

Tervetuloa lukemaan Ilmarisen uutisia. Tässä osiossa ovat uusimmat uutisemme sekä tiedotteemme. Laajemmat artikkelit ja blogit löydät Ajankohtainen huominen -osiosta.

Tiedote 24.4.2024

Työkyvyttömyydessä iso vaihtelu toimialoittain – uusi indeksi tarjoaa ennusteita ja tilannetietoa

Työkyvyttömyyseläkkeiden määrässä on jopa nelinkertainen ero eri toimialojen välillä. Fyysisesti kuormittavilla aloilla työuraa uhkaavat todennäköisemmin tuki- ja liikuntaelinten sairaudet, kun taas asiantuntija-aloilla mielenterveyden häiriöt ovat yleisin syy pysyvään työkyvyttömyyteen. Tiedot selviävät Ilmarisen uudesta työkyvyttömyyseläkeindeksistä.

Työkyvyttömyydessä iso vaihtelu toimialoittain – uusi indeksi tarjoaa ennusteita ja tilannetietoa

Lisää uutisia ja tiedotteita

Suodata:
 1. Työnantaja, yrittäjä, eläkkeensaaja – Vuoden 2023 työeläkeindeksi ja palkkakerroin vahvistettu
  Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut työeläketurvaa koskevat indeksit vuodelle 2023. Työeläkeindeksi on ensi vuonna 2874, mikä tarkoittaa poikkeuksellisen suurta, noin 6,8 prosentin korotusta eläkkeisiin vuodenvaihteessa. Palkkakertoimeksi vahvistettiin 1,558. Vuoteen 2022 verrattuna palkkakerroin nousee noin 3,8 prosenttia.
  Työnantaja, yrittäjä, eläkkeensaaja – Vuoden 2023 työeläkeindeksi ja palkkakerroin vahvistettu
 2. Osittaisen vanhuuseläkkeen hakemuksia lokakuussa lähes kymmenkertainen määrä
  Eläkeasiat kiinnostavat suomalaisia nyt ennen näkemättömällä tavalla. Taustalla vaikuttaa erityisesti korkeasta inflaatiosta johtuva poikkeuksellisen suuri työeläkeindeksin korotus. Tiedonjano näkyy niin asiakaspalvelun työssä, verkkoasioinnin kasvussa kuin eläkehakemusten määrässä.
  Osittaisen vanhuuseläkkeen hakemuksia lokakuussa lähes kymmenkertainen määrä
 3. Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän kasvu jatkui – Talouden näkymät haastavat tulevaa kehitystä
  Työntekijämäärä nousi syyskuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä melkein kolme prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Työntekijämäärä on jatkanut kasvuaan nyt jo yli puolentoista vuoden ajan. Toimialoista vahvimmin kehittyivät henkilöstövuokraus sekä majoitus- ja ravitsemusala. Ainoastaan rakentaminen oli laskussa. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä oli laskusuunnassa vain Itä-Suomessa.
  Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän kasvu jatkui – Talouden näkymät haastavat tulevaa kehitystä
 4. Työeläkemaksut vuonna 2023
  Työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat sopineet ehdotuksesta vuoden 2023 yksityisalojen työeläkevakuutusmaksuksi. Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa työeläkevakuutusmaksun perusteet työeläkevakuutusyhtiöiden hakemuksesta.
  Työeläkemaksut vuonna 2023
 5. Ilmarisen kiinteistöissä säästetään 160 sähkölämmitetyn pientalon vuotuisen energiankäytön verran
  Ilmarisen kiinteistöissä säästetään energiaa tänä syksynä entistä enemmän. Arvio kokonaissäästöistä on 3214 megawattituntia vuodessa. Se vastaa noin 160 sähkölämmitetyn pientalon vuotuista energiankäyttöä.
  Ilmarisen kiinteistöissä säästetään 160 sähkölämmitetyn pientalon vuotuisen energiankäytön verran
 6. Luontokato vaikuttaa sijoitussalkkuihin
  – Luonnon monimuotoisuus ja luontokato pitää ottaa huomioon sijoitustoiminnassa samaan tapaan kuin ilmastonmuutos. Suomessa ja maailmalla on vasta harvoja biodiversiteettitiekarttoja ja haluamme olla mukana luomassa uusia toimintatapoja, Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen päällikkö Karoliina Lindroos sanoo.
  Luontokato vaikuttaa sijoitussalkkuihin
Näytetään 156-162/832
Näytä lisää