Tule kesätöihin Ilmariseen

Kiva, kun olet kiinnostunut Ilmarisesta työnantajana! Vuoden 2024 kesätyöhakumme on käynnistynyt. Tutustu meihin ja kesätyöpaikkoihimme tarkemmin.

Kesätyö Ilmarisessa on mahdollisuus luoda ja kokea parempaa työelämää

Tarjoamme joka kesä kymmeniä kesätyöpaikkoja. Kesätyötehtäviimme soveltuvia koulutustaustoja ovat mm. AMK- ja yliopisto-opinnot. Palkkaamme niin opintojensa alussa olevia kuin jo valmistumisen kynnyksellä olevia tai vastavalmistuneita. Oleellista on kiinnostuksesi alaa kohtaan ja halu oppia uutta ja me haluammekin, että jokaisen työntekijän osaaminen pääsee parhaalla tavalla esiin.

Kesätyömahdollisuuksia löytyy eri alojen opiskelijoille ja hyvin erilaisiin tehtäviin, kuten eläkeasioiden ja vakuuttamisen asiakaspalveluun, erilaisten lakiasioiden pariin, viestinnän tehtäviin ja sijoittamisen maailmaan.

Suomen johtavana työeläkevakuuttajana vaikutamme toimialan kehitykseen ja työelämän uudistumiseen omalla esimerkillämme joka päivä. Huolehdimme yli miljoonan suomalaisen työeläketurvasta – se on iso vastuu. Olemme joukkue, jonka arvot on helppo tunnistaa. Kaiken lähtökohtana on se, että välitämme niin työnantajana työntekijöistämme kuin toinen toisistamme. Meille olet tervetullut omana itsenäsi.

60

vuotta

Työmme jatkuu eläkkeiden turvaajana ja työelämän kumppanina.

600

ilmarislaista

Meillä on asiantuntevia ammattilaisia joka lähtöön.

30

kesäduunaria

Tarjoamme vuosittain kymmeniä kesätyöpaikkoja eri tehtäviin.

Tutustu kesätyöntekijöihimme

Kuka osaisikaan kertoa Ilmarisen kesätöistä paremmin kuin kesätyöntekijämme itse? Katso alta Rekon, Fannin ja Julian kertomukset siitä, mitä työviikot pitivät sisällään ja minkälaista työ Ilmarisessa on ollut.

Reko ja vakuutuspalveluneuvonta

Reko työskenteli kesän ajan vakuutuspalveluneuvojana ja auttoi yrittäjiä YEL-vakuutusasioissa.

Fanni ja viestintä

Fanni aloitti viestinnän harjoittelijana tammikuussa ja jatkoi työssään vielä kesänkin ajan.

Julia ja lakitoiminto

Julia työskenteli kesän ajan juristiharjoittelijana laki ja compliance -toiminnossa.

Työnantajan vastuullisuus on meille tärkeää

Olemme mukana Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja sitoudumme hyvän kesätyön kuuteen periaatteeseen:

 1. Panostamme hyvään hakijakokemukseen
 2. Tarjoamme mielekkään työn
 3. Perehdytämme ja ohjaamme työntekijää
 4. Kohtelemme kaikkia oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti
 5. Maksamme kohtuullista palkkaa
 6. Teemme aina kirjallisen työsopimuksen ja annamme työtodistuksen

Lue lisää kampanjasta ja vastuullisen kesäduunin periaatteista (kesaduuni.org).

Olemme mukana myös Vastuullinen työnantaja -kampanjassa. Tuemme yhdessä vastuullisempaa työelämää Suomessa nyt ja tulevaisuudessa. Hyvän mielen työpaikka -tunnustus kertoo, että meillä on hyvä olla ja työskennellä, ja panostamme vahvasti työkykyyn ja mielenturvaan. 

Kesätyön rekrytointiprosessin vaiheet

 1. Hakemuksen jättäminen

  Kun olet lähettänyt työhakemuksen meille, saat erillisen sähköpostivahvistuksen hakemuksesi perille saapumisesta.

 2. Hakemusten läpikäynti

  Käymme kaikki hakemukset hakuajan päätyttyä läpi. Hakemusten läpikäyntiin käytettävä aika voi vaihdella hakemusten määrästä riippuen, mutta tavoitteenamme on saada hakemukset läpikäytyä ripeästi helmikuun alkuun mennessä.

 3. Kutsu työhaastatteluun

  Kutsumme hakemusten perusteella työhön sopivimmat hakijat työhaastatteluun. Haastattelu voidaan toteuttaa kasvokkain, etänä tai videohaastatteluna. Haastattelussa keskustelemme hakijan kanssa tehtävän sopivuudesta suhteessa hakijan tavoitteisiin ja omiin mielenkiinnon kohteisiin.

 4. Arviointi tehtävään soveltuvuudesta

  Pian haastattelun jälkeen teemme arvion tehtävän ja hakijan yhteensopivuudesta. Toisinaan saatamme myös hyödyntää erilaisia henkilöarviointityökaluja tämän päätöksen tukena.

 5. Valintapäätöksen tekeminen ja työn tarjoaminen valitulle henkilölle

  Pyrimme tekemään lopullisen valinnan mahdollisimman pian haastatteluiden ja arvioinnin jälkeen. Valinta ajoittuu tyypillisesti helmi-maaliskuun vaihteeseen. Kun valintapäätös on tehty, olemme yhteydessä valittuun henkilöön ja sovimme työsuhteen ehdoista.

 6. Työsopimuksen tekeminen

  Kun tehtävään valittu henkilö on vahvistanut ottavansa työn vastaan, teemme työsopimuksen ja sovimme muista käytännön asioista. Sopimukset kesätöiden osalta on tarkoitus solmia maaliskuussa.

  Kaiken kaikkiaan rekrytointiprosessimme ajoittuu tammi-maaliskuulle. Olemme yhteydessä hakijoihin prosessin pitkittyessä.

Oletko valmis liittymään joukkoomme? Vuoden 2024 kesätyöhakumme on auki. Tutustu tehtäviin ja hae meille!

Tutustu ja hae