Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen, muotokuva.
Tiedote 21.12.2017

Ilmarisen toimitusjohtajaksi Jouko Pölönen

Ilmarisen hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi KTM, eMBA Jouko Pölösen.

Pölönen on tällä hetkellä OP Ryhmän pankkiliiketoiminnan johtaja ja johtokunnan jäsen, OP Yrityspankki Oyj:n toimitusjohtaja ja Helsingin Seudun Osuuspankin toimitusjohtaja. Aiemmin hän on toiminut Pohjola Vakuutuksen toimitusjohtajana ja Pohjola Pankin johtotehtävissä sekä tilintarkastajana PWC:ssä. Pölönen aloittaa uudessa tehtävässä viimeistään kesäkuussa.

Valinnassa painoi vahva finanssimaailman sekä sijoitustoiminnan, talouden ja vakuuttamisen osaaminen. Pölösellä on näyttöä strategisesta johtamisesta säännellyssä liiketoimintaympäristössä sekä kykyä johtaa muutosta, mikä on erityisen tärkeää Ilmarisen ja Eteran yhdistyessä. Hänen johdollaan jatkuu entistäkin vahvemman Ilmarisen kehittäminen ketteräksi ja asiakaslähtöiseksi palveluyritykseksi, joka hyödyntää tehokkaasti digitalisaation mahdollisuuksia, sanoo Ilmarisen hallituksen puheenjohtaja Mikko Helander

Pääsen aloittamaan uudessa tehtävässä erittäin kiinnostavassa vaiheessa, kun Ilmarisesta tulee Suomen johtava työeläkeyhtiö. Samaan aikaan digitalisaatio muuttaa koko finanssialaa ja tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia. Ilmarinen keskinäisenä eläkevakuutusyhtiönä tekee tärkeää työtä asiakkaiden hyväksi - suomalaisten yritysten, paremman työelämän sekä nykyisten ja tulevien eläkkeensaajien puolesta, Jouko Pölönen sanoo. 

Ilmarisen nykyinen toimitusjohtaja Timo Ritakallio jatkaa tehtävässään helmikuun loppuun asti, jonka jälkeen hän aloittaa OP Ryhmän pääjohtajana. 

Työeläkeyhtiö Etera sulautuu Ilmariseen vuodenvaihteessa. Yhdistymisessä syntyy vakavarainen ja kustannustehokas työeläkeyhtiö, jolla on alan kilpailukykyisimmät asiakasedut ja entistäkin monipuolisemmat palvelut. Yhdistymisen jälkeen Ilmarinen vastaa yli 1,1 miljoonan suomalaisen eläkevakuutusturvasta ja on Suomen suurin yksityisten alojen työeläkevakuuttaja.

Lisätietoja:

Mikko Helander, Ilmarisen hallituksen puheenjohtaja, p. 010 532 2301
Jouko Pölönen, p. 050 1282
llmarisen viestintä p. 010 284 2570

Liitteet:

Ajankohtaista

Tiedote 26.4.2024

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen

Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitusten tuotto oli tammi–maaliskuussa 3,2 prosenttia. Yhtiön kustannustehokkuus parani edelleen vakuutusmaksutulon kasvaessa ja eläketurvan tuottamiseen tarvittavien hoitokulujen laskiessa. – Olemme jatkaneet menestyksekkäästi Ilmarisen strategian toteuttamista ja kasvattaneet tuottavuuttamme viimeisten kuuden vuoden aikana merkittävästi, toteaa Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen

Uutinen 12.4.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista

Ilmarisen vuodesta 2013 asti julkaisema suhdanneindeksi tarjoaa ajantasaista tietoa kansantalouden kehityksestä. Indeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Nyt suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat laajentuvat kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista
Lisää uutisia ja tiedotteita