Taivas ja rakennuksen lasi-ikkunat, kuvituskuva.
Uutinen 18.9.2019

Laaja tutkimus suomalaisesta hallitustyöstä on julkaistu

Hallitustyötutkimus 2019 on ensimmäinen riippumaton ja vastaavassa laajuudessa toteutettu tutkimus suomalaisten suuryritysten hallitusten ajankäytöstä ja osallistumisesta strategiseen päätöksentekoon.

Directors’ Institute Finlandin (DIF) sekä eri instituutiosijoittajien, mukaan lukien Ilmarisen, tukema Hallitustyötutkimus 2019 on julkaistu. Tutkimusta varten haastateltiin yhteensä 18 suomalaisten suuryritysten hallitusammattilaista ja toimitusjohtajaa. Lisäksi kerättiin laaja kyselyaineisto. Tutkimuksen on toteuttanut Nordic Institute of Business & Society.

– Ilmarinen on Suomen suurin yksityinen sijoittaja. Sijoitamme tulevia eläkkeitä varten rahastoituja varoja tuottavasti, turvaavasi ja vastuullisesti. Lähes 30 prosenttia sijoitusvarallisuudestamme on sijoitettu Suomeen. Olemme merkittävä omistaja kotimaisissa pörssiyhtiöissä, joten meille on olennaisen tärkeää, miten sijoituksiemme kohteina olevia yhtiöitä hoidetaan yritysten toimivan johdon ja hallituksen yhteistyönä, sanoo Ilmarisen sijoituksista vastaava varatoimitusjohtaja Mikko Mursula.

Hallituksella on Mikko Mursulan mukaan tärkeä rooli yrityksen toiminnassa.

– Hallitus valvoo yrityksen toimintaa ja vastaa yrityksen strategisista linjauksista. Pidämmekin tärkeänä hallitusten jäsenten valinnassa ammattitaitoa, kokemusta, monimuotoisuutta ja jäsenten toisiaan täydentävää osaamista.

– Olemme olleet mukana mahdollistamassa tätä uraauurtavaa tarkastelua suomalaisesta hallitustyöskentelystä, koska uskomme sen tuloksien herättävän kiinnostusta hallitusten työhön ja vahvistavan hallitustyöskentelyn laadullista kehittymistä Suomessa, Mursula sanoo.

Tutustu Hallitustyötutkimus 2019 -raporttiin 

Ajankohtaista

Tiedote 26.4.2024

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen

Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitusten tuotto oli tammi–maaliskuussa 3,2 prosenttia. Yhtiön kustannustehokkuus parani edelleen vakuutusmaksutulon kasvaessa ja eläketurvan tuottamiseen tarvittavien hoitokulujen laskiessa. – Olemme jatkaneet menestyksekkäästi Ilmarisen strategian toteuttamista ja kasvattaneet tuottavuuttamme viimeisten kuuden vuoden aikana merkittävästi, toteaa Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen

Uutinen 12.4.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista

Ilmarisen vuodesta 2013 asti julkaisema suhdanneindeksi tarjoaa ajantasaista tietoa kansantalouden kehityksestä. Indeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Nyt suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat laajentuvat kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista
Lisää uutisia ja tiedotteita