Uutinen 11.10.2021

Grönqvistin talo vuoden katutyömaa Helsingissä – kiitosta tyylikkäästi ja huomaamattomasti hoidetusta työmaasta

Grönqvistin talon julkisivuremontti Helsingin ydinkeskustassa toteutettiin kokonaan taloa esittäneen fasadin suojissa. Palkintoraati kiittelee Ilmarisen, Futudesignin ja Suomen Julkisivupalvelun toteuttamaa järjestelyä, jolla turvattiin rauha naapurustossa myös kaikkein eniten häiriötä aiheuttavissa työvaiheissa.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että julkisivuremontin ja ravintolan terassin aluevarauksesta syntyneen yhteistyön tuloksena Grönqvistin talon työmaan olemassaoloa on ollut jopa vaikea huomata.

– Sitä, että huomiota ei ole herätetty, voi tosiaan pitää saavutuksena. Työ on tehty Pohjoisesplanadin ja Kluuvikadun kulmassa, joka on yksi Helsingin ydinkeskustan vilkkaimmista kävelyreiteistä, sanoo projektipäällikkö Teemu Leinonen Ilmarisesta.

– Kyse on kiinteistön omistajan, käyttäjien ja urakoitsijan välisestä yhteistyöstä. Huomaamattomuus tarkoittaa myös sujuvuutta ja remontista aiheutuvien haittojen minimoimista. Uskon, että myös jatkossa hyödynnämme vastaavanlaisia toteutuksia.

Hyvin järjestetyn fasadin takana on pystytty tekemään häiriötä aiheuttavatkin työvaiheet herkkää naapurustoa huomioiden. Fasadin suunnitteli Futudesignin arkkitehti SAFA Auvo Lindroos ja työmaan toteutuksesta vastasi Etelä-Suomen Julkisivupalvelu Oy.

Grönqvistin talo Pohjoisesplanadin ja Kluuvikadun kulmassa. Kuva: Pekka Savolainen

– Kiinteistönomistajana Ilmariselle on tärkeää kiinnittää huomiota kiinteistöjen viihtyisyyteen. Katsomme kiinteistön käyttöä kokonaisuutena, johon kuuluu myös katutilan viihtyisyys. Tässä tapauksessahan sillä oli suoraa vaikutusta esimerkiksi ulos kiinteistöstä levittäytyvän kahvilan terassin käyttöön, sanoo asiakkuuspäällikkö Annamari Rauta-Ohenoja Ilmarisesta.

– Tiiviissä kaupunkikeskustassa jokainen kiinteistö on jossain vaiheessa remontissa. Vastavuoroisuus työmaiden haittojen vähentämisessä on tässä mielessä varmasti jokaisen kiinteistönomistajan intresseissä. Mitä viihtyisämpänä kaupunkitila pidetään, sitä houkuttelevampia kiinteistötkin ovat, Rauta-Ohenoja jatkaa.

Grönqvistin talo oli ehdolla kiinteistötyömaiden sarjassa. Kilpailussa palkittiin lisäksi Kaisatunnelin rakennustyömaa päärautatieaseman raiteiden alla. Kilpailu oli osa Helsingin kaupungin katutöiden kehittämishanketta.

Ehdotuksia palkinnon saajista kerättiin kesän ja alkusyksyn aikana avoimella verkkolomakkeella. Valinnat tehnyt palkintoraati tutustui työmaihin, jotka halusivat olla mukana kilpailussa. Aineistoa valinnan tueksi kerättiin myös työmaiden tarkkailijoilta, asukkailta ja työmaiden ympäristössä liikkuvilta. Kriteerejä arvioinnissa olivat muun muassa väliaikaiset liikennejärjestelyt, esteettömyys, siisteys, turvallisuus, viestintä ja yleisvaikutelma.

Palkinnon saajat valitsi arviointiraati, johon kuuluivat Helen Oy, Rakli, Infra ry, Ficom, Invalidiliitto, Helsingin seudun kauppakamari, HSY, Ilmarinen, HSL ja Helsingin kaupunki. Raadin lisäksi ääniä kerättiin myös yleisöltä.

Tutustu Ilmarisen toimitiloihin

Kuvat: Pekka Savolainen

Ajankohtaista

Uutinen 30.5.2024

Yhtiökokouskaudella huomio erityisesti johdon palkitsemiseen

Työeläkeyhtiö Ilmarinen osallistui kevään yhtiökokouskaudella 109 kotimaiseen yhtiökokoukseen. – Kiinnitimme jälleen tällä yhtiökokouskaudella huomiota erityisesti palkitsemisraportteihin ja palkitsemispolitiikkoihin, Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen johtaja Karoliina Lindroos kertoo.

Yhtiökokouskaudella huomio erityisesti johdon palkitsemiseen
Lisää uutisia ja tiedotteita