Tiedote 1.11.2023

​​Ritva Tarkiainen vastuulliseksi vakuutusmatemaatikoksi ja aktuaari- ja analytiikkapalveluiden johtajaksi​

Ilmarisen hallitus on nimittänyt vastuulliseksi vakuutusmatemaatikoksi filosofian lisensiaatti, SHV-matemaatikko Ritva Tarkiaisen. Hän tulee myös johtamaan Ilmarisen aktuaari- ja analytiikkapalvelut -osastoa.

Vastuullisen vakuutusmatemaatikon roolissa Ritva Tarkiainen raportoi suoraan Ilmarisen hallitukselle ja toimitusjohtajalle sekä osallistuu johtoryhmätyöskentelyyn. Aktuaari- ja analytiikkapalveluiden johtajana Ritva pääsee yhdessä koko Ilmarisen organisaation kanssa rakentamaan datalla johtamista ja edistämään digitalisaatiota asiakkaidemme hyödyksi. Osaston johtajan roolissa hän raportoi talous- riskienhallintajohtajalle Mira Kaupille

– Otan mielenkiinnolla vastaan tämän tehtävän. Pääsen tekemään merkityksellistä työtä Ilmarisen, sen asiakkaiden ja koko työeläkealan eteen yhteistyössä muiden asiantuntijoiden kanssa, Ritva Tarkiainen toteaa.

– Toivotan Ritvan lämpimästi tervetulleeksi Ilmariseen. Ilmarisen tuore tammi–syyskuun tulos kertoo yhtiön hyvästä vireestä ja kustannustehokkuuden paranemisesta. Tiedolla johtaminen ja datan hyödyntäminen ovat meillä keskeisiä asioita. Työssään Ritva pääsee kehittämään Ilmarisen aktuaari- ja analytiikkapalveluja, riskienhallintaa ja laskuperusteita niin Ilmarisen kuin asiakkaidemme hyödyksi. Tärkeää on myös koko työeläkejärjestelmän kehittäminen yhdessä muiden toimijoiden kanssa, Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen sanoo.

Ritva Tarkiainen aloittaa Ilmarisessa 1.1.2024.

Kuva: Fanni Toimela

Ajankohtaista

Ihminen katsoo kädessään olevaa puhelinta, kuvituskuva.

Uutinen 19.2.2024

Eläkekertymä on osa omaa talouttasi – nyt myös OP-mobiilin kautta

Oletko asiakkaamme ja käytät myös OP-mobiilia? Pääset nyt omalle työeläkeotteellesi ja eläkearviolaskureille suoraan OP:n mobiilipankkisovelluksesta. Näin tuomme eläketurvan lähelle sinua ja toteutamme samalla kestävyysohjelmamme tavoitteita.

Eläkekertymä on osa omaa talouttasi – nyt myös OP-mobiilin kautta

Tiedote 15.2.2024

Ilmarisen tilinpäätös 2023: Sijoitustuotto oli 5,8 prosenttia ja kustannustehokkuus parani edelleen

Ilmarisen sijoitustuotto oli 5,8 prosenttia ja kustannustehokkuus parani edelleen, kun vakuutusmaksutulo kasvoi 4 prosenttia ja hoitokulut laskivat 5 prosenttia. Asiakkaamme hyötyvät suoraan tehokkuutemme parantumisesta: laskimme Ilmarisen työeläkevakuutusmaksun hoitokustannusosaa 20 prosentilla vuoden 2024 alusta.

Ilmarisen tilinpäätös 2023: Sijoitustuotto oli 5,8 prosenttia ja kustannustehokkuus parani edelleen

Tiedote 14.2.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku jatkuu

Työntekijämäärä laski tammikuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -2,6 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus, rakentaminen sekä majoitus- ja ravitsemusala. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski eniten Itä- ja Pohjois-Suomessa.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku jatkuu
Lisää uutisia ja tiedotteita