Ihminen makoilee mahallaan lattialla ja katsoo tablettia, kuvituskuva.
Uutinen 28.9.2023

Saitko työeläkeotteen postissa? Unohda arkistointi ja siirry sähköiseen asiointiin

Jos et ole käynyt katsomassa työeläkeotettasi vielä OmaEläke-palvelussamme, tai jo aiemmin ole valinnut verkossa itsellesi sähköistä otetta, saat työeläkeotteen paperisena kotiisi joka kolmas vuosi syksyllä. Saapumisvuosi riippuu siitä, missä kuussa olet syntynyt. Vuonna 2023 otteet lähetetään touko-elokuussa syntyneille.

OmaEläkkeestä löytyvän työeläkeotteen huomattavin etu paperipostiin verrattuna on sen kattavuus ja ajantasaisuus. Sähköiseltä eläkeotteelta näet koko työhistoriasi, paperiselta ainoastaan kuluvan sekä kuuden viimeisen vuoden tiedot. Verkkoversio päivittyy kuukausittain. Toinen hyöty verkkopalvelun käytössä on, että siihen pääset käsiksi koska vain halutessasi. Postilla lähetettävä työeläkeote toimitetaan vain joka kolmas vuosi.


Tarkastaminen kannattaa nyt! Työeläkeotteensa OmaEläkkeessä vuoden loppuun mennessä tarkastaneitten kesken arvotaan kolmet Applen AirPods-kuulokkeet.
Lue lisää arvonnasta

Oma eläkekertymäsi päivittyy verkkoon jatkuvasti, joten voit koska tahansa käydä verkkopalvelussamme katsomassa, paljonko tekemästäsi työstä on ehtinyt kertyä eläkettä.

Työeläkeote näyttää työhistoriasi ja eläkekertymäsi

Kun päivität omiin tietoihisi puhelinnumerosi OmaEläkkeessä, saat meiltä vuosittain muistutuksen työeläkeotteen tarkastamisesta tekstiviestillä.

Verkko syrjäyttää hiljalleen paperipostin

Kertyneen eläkkeen määrää on katsottu OmaEläkkeestä tämän vuoden puoliväliin mennessä jo 320 000 kertaa. Eniten sähköistä työeläkeotettaan ovat tänä vuonna käyneet katsomassa 50–59-vuotiaat. Mitä useampi käyttää verkkopalvelua, sitä vähemmän paperipostia liikkuu. Suunta verkkoa kohti on jo selkeä; vuonna 2023 verkon työeläkeotetta on käyty katsomassa lähes kaksinkertainen määrä vuodentakaiseen vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Lue myös

Lue lisää työeläkkeen kertymisestä

Milloin ja miten voin jäädä eläkkeelle?

Ajankohtaista

Lisää uutisia ja tiedotteita