Valkeakosken Torikeskus ulkoa.
Tiedote 3.7.2018

Valkeakosken kaupunginkirjasto muuttaa Torikeskukseen – palvelut monipuolistuvat

Valkeakosken kirjasto siirtyy uusiin tiloihin Torikeskus-kauppakeskukseen. Valkeakosken kaupunki päätti muutosta Ilmarisen omistamaan kiinteistöön kesäkuussa.

Valkeakosken kaupunginkirjaston muutto Torikeskuksen toiseen kerrokseen tarkoittaa siirtymistä nykyistä keskeisemmälle paikalle kaupungin keskustassa.

- Kirjasto tukee kauppakeskuksen muutosta monimuotoiseksi palvelukokonaisuudeksi. Kirjasto on kaikille kaupunkilaisille avoin palvelu, joka kerää keskukseen kävijöitä. Tämä hyödyttää myös muita kauppakeskuksen palveluntarjoajia, kertoo Ilmarisen vuokrauspäällikkö Ville Laurila.

Uuden sijainnin uskotaan samalla lisäävän myös kirjaston kävijämääriä.

- Julkisten palveluiden tuonti keskuksiin on osa suurempaa, yleismaailmallista ilmiötä. Esimerkiksi Espoon Sello ja Helsingin Postitalon Kirjasto 10 ovat tästä hyviä esimerkkejä, Laurila sanoo.

Nykyinen kirjastorakennus remontoidaan muun muassa kuvataidekoulun käyttöön.

- Mielestäni kirjaston siirrolla kauppakeskuksen yhteyteen on positiivinen vaikutus Valkeakosken kaupunkirakenteen kehittymiseen ja keskustan palvelujen elävöittämiseen sekä saatavuuteen, sanoo Valkeakosken kaupunginjohtaja Jukka Varonen.

- Nykyinen kirjastorakennus remontoidaan muun muassa kuvataidekoulun käyttöön. Samalla kaupungin kiinteistöjen tilankäyttö kokonaisuudessaan tehostuu. Uuden kirjaston vaatimat muutostyöt pyritään aloittamaan ensi vuoden alussa, Varonen sanoo.

Lisätiedot

Ville Laurila, vuokrauspäällikkö, Ilmarinen, p +358 40 501 0040

Jukka Varonen, kaupunginjohtaja, Valkeakosken kaupunki, +358 40 335 6000

Ajankohtaista

Uutinen 9.11.2023

Varaudutaan säästämällä sähköä

Vuosi sitten energian säästäminen, Astetta alemmas -kampanja ja Sähköjärjestelmän tuki -menettely olivat todella akuutteja, kun Euroopassa valmistauduttiin vakavaan sähköpulaan. Yhä edelleen energian säästäminen on tärkeää.

Varaudutaan säästämällä sähköä

Uutinen 13.9.2023

Postitalon remontti alkaa

Ilmarinen aloittaa remontin omistamassaan Helsingin Postitalossa. – Nyt on aika uudistaa ikonista rakennusta. Tuomme Postitalon uudelle aikakaudelle sen monipuolista historiaa ja sielunelämää kunnioittaen, projektipäällikkö Minna Kuutti Ilmarisesta sanoo.

Postitalon remontti alkaa

Uutinen 8.6.2023

Alankomaiden ympäristöministeri tutustui Ilmarisen Aleksanterinkatu 13:n kiertotalousratkaisuihin

– Mielestäni on upeaa, että rakennus saa uuden elämän. Olisi ehkä helpompaa purkaa rakennus ja rakentaa tilalle uusi, joka näyttää samalta kuin sadat muut rakennukset ympäri maailmaa. Tässä rakennuksessa on luonnetta, ja siellä töitä tekevät ihmiset pääsevät osaksi rakennuksen historiaa, Alankomaiden ympäristöministeri Vivianne Heijnen sanoi.

Alankomaiden ympäristöministeri tutustui Ilmarisen Aleksanterinkatu 13:n kiertotalousratkaisuihin
Lisää uutisia ja tiedotteita