Ilmarisen toimitilarakennus ulkoa, kuvituskuva.
Uutinen 19.3.2020

Eläkevakuutusmaksuihin saa nyt joustoa

Ilmarinen haluaa auttaa maksuvaikeuksissa olevia asiakkaitaan antamalla helpotusta vakuutusmaksujen maksamiseen koronaviruksen aikana. Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut työeläkeyhtiöiden hakeman poikkeussäännön TyEL:n ja YEL:n vakuutusehtoihin maksujoustojen mahdollistamiseksi.

Uutista päivitetty 22.4.2020 YEL-vakuutusmaksujen osalta.

Poikkeussäännös 
koskee aikavälillä 20.3.2020 - 30.6.2020 erääntyviä laskuja. Näille laskuille voidaan poikkeussäännön puitteissa sopia kolme kuukautta pidemmästä maksuajasta. Muutokselle on nyt saatu sosiaali- ja terveysministeriön vahvistus. 

Vakuutusehdot löydät täältä:

Seuraavat järjestelyt vakuutusmaksuihin liittyen ovat voimassa Ilmarisessa. 

Muutokset yrittäjien YEL-vakuutusmaksuihin Ilmarisessa 

Olemme antaneet 20.3.-30.6.2020 erääntyville YEL-maksuille kolme kuukautta maksuaikaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit maksaa maksun joko eräpäivään mennessä tai kolmen kuukauden kuluessa siitä. Muutokset tulevat voimaan automaattisesti.

Jos käytät sähköistä laskutusta ja haluat hyödyntää maksuajan, sinun tulee käydä muuttamassa laskun eräpäivä. 
Jos et halua hyödyntää maksuaikaa, voit maksaa laskun alkuperäisenä eräpäivänä, eikä sinun tarvitse ilmoittaa siitä meille erikseen.

Laskutamme kahden prosentin vakuutusmaksukoron alkuperäisen eräpäivän jälkeiseltä ajalta, sillä vakuutusmaksukorko on lakisääteinen osa vakuutusmaksua. Korko laskutetaan tulevilla laskuilla. Vakuutusmaksukorko kertyy alkuperäisen eräpäivän ja maksupäivän väliseltä ajalta. Viivästyskorkoa kyseiseltä ajalta ei peritä. Jos maksat laskun alkuperäiseen eräpäivään mennessä, eräpäivän jälkeistä vakuutusmaksukorkoa ei kerry.

  • 20.3.2020 erääntyneellä vakuutusmaksulla on maksuaikaa 22.6.2020 saakka. Emme lähetä uutta laskua, voit maksaa laskun jo saamasi laskun tiedoilla.

  • 20.4.2020 erääntyneellä vakuutusmaksulla on maksuaikaa 20.7.2020 saakka. Emme lähetä uutta laskua, voit maksaa laskun jo saamasi laskun tiedoilla.

  • 20.5.2020 erääntyvällä vakuutusmaksulla on maksuaikaa 20.8.2020 saakka. Lähetämme laskun huhtikuun lopulla.

  • 22.6.2020 erääntyvällä vakuutusmaksulla on maksuaikaa 21.9.2020 saakka. Lähetämme laskun toukokuun lopulla.

Suosithan verkkoasiointia, puhelinpalvelumme on hetkellisesti ruuhkautunut koronakyselyistä. YEL-asioinnin hoidat kirjautumalla verkkopalveluun omilla verkkopankkitunnuksillasi. Jos hoidat myös TyEL-asioita, tarvitset kirjautuaksesi Ilmarisen lähettämän käyttäjätunnuksen ja salasanan. Jos haluat YEL- ja TyEL-vakuutuksesi yhdistettävän saman käyttäjätunnuksen alle, lähetä meille viesti verkkopalvelun kautta ja kerro yhdistämistarpeesta. Viestin pääset lähettämään oikean reunan kirjekuorikuvakkeesta.

Alta näet esimerkkejä, miten vakuutusmaksukorko vaikuttaa vakuutusmaksun suuruuteen 3 kuukauden maksuaikajoustossa.

Vakuutusmaksu € 2 % koron osuus
kolmelta kuukaudelta, ~ €
200 1
400 2
600 3
800 4
1000 5
2000 10

Muutokset yritysten TyEL-vakuutusmaksuihin Ilmarisessa

Jos et pysty maksamaan TyEL-vakuutusmaksuasi eräpäivään mennessä, voit sopia 20.3.2020 - 30.6.2020 erääntyvien laskujesi (helmi-toukokuun palkanmaksua koskien) eräpäivän siirrosta ennen eräpäivää kanssamme.
 
Voit siirtää yllä mainitulla aikavälillä erääntyvien maksujen eräpäivää enintään viiden kuukauden päähän palkanmaksukuukaudesta. Jos esimerkiksi maaliskuussa maksamistasi palkoista erääntyy vakuutusmaksu 30.4.2020, voit siirtää vakuutusmaksun erääntymään viimeistään 30.8.2020. Vakuutusmaksu pitää sisällään kahden prosentin vakuutusmaksukoron palkanmaksukuukautta seuraavan kuukauden lopusta eräpäivään.

Siirrä TyEL-laskun eräpäivää verkossa

Verkkopalvelussamme voit siirtää TyEL-vakuutusmaksusi eräpäivää uusien linjausten mukaisesti. Voit valita pidennetyn maksuajan erääntymättömille ja tuleville (helmi-toukokuun 2020 palkoista lasketuille) TyEL-maksuille. Asia hoituu siis helpoiten verkossa. Puhelinpalvelumme on hetkellisesti ruuhkautunut. Jos et halua siirtää eräpäivää, TyEL-laskut erääntyvät kuten aiemminkin. Tee muutos verkossa mahdollisimman pian.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia työnantajan verkkopalveluumme, haethan tunnukset asiointisi helpottamiseksi. Voit täyttää Ilmarisen verkkopalvelujen käyttösopimuksen täällä.

Kirjaudu verkkoasiointiin

Lue myös

Ajankohtaista

Tiedote 14.2.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku jatkuu

Työntekijämäärä laski tammikuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -2,6 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus, rakentaminen sekä majoitus- ja ravitsemusala. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski eniten Itä- ja Pohjois-Suomessa.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku jatkuu

Tiedote 15.1.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui

Työntekijämäärä laski joulukuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä lähes kolme prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista jyrkimmin laskivat jälleen henkilöstövuokraus ja rakentaminen. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski eniten Itä- ja Pohjois-Suomessa.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui
Lisää uutisia ja tiedotteita