Tiedote 2.12.2021

Ilmarinen, YIT ja HGR suunnittelevat yhteisyrityksen perustamista kiinteistökehityshankkeisiin Keilaniemessä

Ilmarinen, YIT ja HGR Property Partners ovat allekirjoittaneet transaktiosopimuksen, jonka tavoitteena on perustaa yhteisyritys kehittämään Keilaniemen alueen merkittäviä kiinteistökehityshankkeita. Perustettavan yhtiön omistukseen on tarkoitus siirtää kaikki HGR:n ja YIT:n yhteisyrityksen Regeneron sekä Ilmarisen Keilaniemen alueella sijaitsevat kehityshankkeet.

”Ilmarinen tuo yhteisyritykseen osaamisensa vastuullisena rakennuttajana ja kiinteistöomistajana. Yhteisyritys  antaa pääsyn sijoittamaan tuottavasti, jo kehitysvaiheessa,  merkittävässä kokoluokassa oleviin hankkeisiin sekä mahdollistaa pitkäaikaisen omistajuuden yhteisyrityksen  kehittämissä hankkeissa Keilaniemen alueella”, toteaa Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen kotimaisten kiinteistösijoitusten johtaja Tomi Aimonen.

”YIT:lle tämä on merkittävä mahdollisuus toteuttaa juuri julkistetun strategian toimenpanoa. YIT:n rooli näissä hankkeissa on toimia kokonaisvastuullisena urakoitsijana ja luoda YIT:lle ja sen osakkeenomistajille myös tuottoa kiinteistökehityskatteen kautta yhteisyrityksen osakkaana”, toteaa YIT:n Kiinteistökehitys-segmentin johtaja Ilkka Tomperi.

”Perustettava yhteisyritys yhdistää osapuolten vahvuudet; Ilmarinen alueen erinomaisesti tuntevana pitkäaikaisena instituutiosijoittajana, YIT Suomen suurimpana hankekehitys- ja rakennusyhtiönä ja HGR menestyksekkäänä kiinteistönkehittäjänä. Yhteistyömme turvaa kehityshankkeiden toteutumisen vuosiksi eteenpäin Keilaniemen alueella ja luo hankkeiden kaikille käyttäjille poikkeuksellisen luotettavan kumppanin yritysten uusien toimitilojen toteuttamiseen ja pitkäaikaiseen käyttöön”, toteaa HGR Property Partners Oy:n toimitusjohtaja Kari Helin.

Järjestelyn toteutuminen on vielä ehdollinen kilpailuviranomaisten hyväksynnälle ja muille tarvittaville hyväksynnöille ja tarvittaville päätöksille osakasyhtiöiden hallintoelimissä. Järjestelyn odotetaan tapahtuvan vuoden 2022 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Edistämme parempaa työelämää ja näin autamme asiakkaitamme menestymään. Kaikkiaan vastaamme noin 1,1 miljoonan ihmisen eläketurvasta. Eläkevastuiden katteena on yli 58 miljardin euron sijoitusvarallisuus, josta 4,3 miljardia euroa on sijoitettu kiinteistöihin Suomessa. Rakennutamme käyttäjien tarpeisiin mukautuvia, kestäviä ja vastuullisia kiinteistöjä toimitiloiksi ja kodeiksi.

Tutustu Ilmarisen toimitiloihin

YIT on suurin suomalainen ja merkittävä pohjoiseurooppalainen hankekehittäjä ja rakennusyhtiö. Tavoitteenamme on luoda parempia elinympäristöjä asiakkaillemme: kehitämme ja rakennamme toimivia koteja kestävään asumiseen, julkisia ja kaupallisia rakennuksia tulevaisuuden tarpeisiin sekä infrastruktuuria ihmisten, yritysten ja yhteiskunnan sujuvampaan liikkumiseen. Työllistämme
7 400 ammattilaista kymmenessä maassa: Suomessa, Venäjällä, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Tšekissä, Slovakiassa ja Puolassa. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli 3,1 miljardia euroa. YIT Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. www.yitgroup.com/fi

HGR Property Partners on vuonna 2005 perustettu kotimainen kiinteistökehitys- ja sijoitusyhtiö, joka on keskittynyt pääkaupunkiseudulla sijaitseviin merkittäviin kiinteistökohteisiin ja kehityshankkeisiin. Yhtiön kestävän arvon kehityshankkeet kasvattavat kaupunkien vetovoimaisuuttaa pitkäkestoisesti. Yhdistämme hankkeissamme monenlaisia käyttäjiä elinvoimaisen kaupunkitilan luomiseksi. Kaikkien osapuolten tarpeisiin räätälöidyllä toimintamallillamme on kauaskantoiset sekä menestyksekkäät vaikutukset. www.hgrpp.fi

Lisätietoja antavat

 

Ajankohtaista

Tiedote 26.4.2024

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen

Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitusten tuotto oli tammi–maaliskuussa 3,2 prosenttia. Yhtiön kustannustehokkuus parani edelleen vakuutusmaksutulon kasvaessa ja eläketurvan tuottamiseen tarvittavien hoitokulujen laskiessa. – Olemme jatkaneet menestyksekkäästi Ilmarisen strategian toteuttamista ja kasvattaneet tuottavuuttamme viimeisten kuuden vuoden aikana merkittävästi, toteaa Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen
Lisää uutisia ja tiedotteita