Uutinen 21.9.2021

Nollapäästöpäivänä pidetään huolta sekä ympäristön että ihmisten hyvinvoinnista

Vuosittainen Nollapäästöpäivä kannustaa etsimään arkipäiväisiä keinoja vähentää päästöjä. Osana kampanjaa Ilmarinen kannustaa työntekijöitään valitsemaan vähäpäästöisiä liikkumistapoja, jotka tukevat myös työssä ja arjessa jaksamista.

Tänään 21.9. vietettävänä Nollapäästöpäivänä Ilmarinen kannustaa työntekijöitään tekemään ilmaston kannalta parempia päätöksiä ja parantamaan työkykyään. Yksi tärkeä keino on ollut osallistua vuodesta 2013 lähtien valtakunnalliseen Kilometrikisaan.

Kilometrikisa on leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa. Ilmarinen on ollut mukana Kilometrikisassa vuodesta 2013. Samasta vuodesta asti olemme osallistuneet myös Suomen Punaisen Ristin hyväntekeväisyyskampanja Ketjureaktioon.

– Kilometrikisa yhdistää luontevasti kaksi tärkeää teemaa, ilmastonmuutoksen ja ihmisten työkyvyn ylläpitämisen liikkumisen kautta, toteaa Ilmarisen yritysvastuupäällikkö Joona Raudaskoski.

Laskelmien mukaan onnistuimme kesän 2020 aikana vähentämään hiilidioksidipäästöjä yhteensä 1 400 kg sen ansiosta, että noin 100 aktiivista ilmarislaista pyöräilijää polkivat Kilometrikisassa yli 70 000 kilometrin matkan.

COVID-19-pandemian vuoksi työntekijämme ovat työskennelleet pääosin kotoa käsin. Laskennassa on mukana myös vapaa-ajan pyöräily, koska myös se vähentää hiilidioksidipäästöjä ja lisää työkykyä.

– Ilmastonmuutoksen näkökulmasta suurin haaste on energiantuotanto fossiilisilla polttoaineilla. Kilometrikisan ja nollapäästöpäivän tyyppisillä tapahtumilla on suuri merkitys siinä, että entistä useampi näkee polkupyöräilyn todellisena vaihtoehtona myös työmatkaliikenteessä.

– Jokapäiväiseen valintaan liikkumismuodosta vaikuttavat usein arkisemmat syyt: onko julkinen liikenne tai pyöräilyn reitit siinä kunnossa, että ne ovat yksityisautoilua houkuttelevampia vaihtoehtoja? Kunnat ja työnantajat voivat merkittävissä määrin ohjata sitä, miten ihmiset liikkuvat. Esimerkiksi Ilmarisella on poikkeuksellisen hyvät tilat työmatkaliikkujille. Kaikkialla näin ei valitettavasti ole, Raudaskoski sanoo.

Liikkuminen ehkäisee myös terveyshaittoja

Tavoitteemme kuluvan vuoden Kilometrikisa-kampanjassa on pyöräillä yhteensä 75 000 kilometriä. Jos saavutamme tavoitteemme, tarjoamme ilmarislaisille polkupyörien kausihuollon. Työntekijöillemme on myös mahdollisuus hankkia työsuhdepolkupyörä. Lisäksi kannustamme tänä vuonna ilmarislaisia mukaan leikkimieliseen, tiimien väliseen Kävelykilometrikisaan.

– Työmatkapyöräilyn vähennyttyä ihmiset ovat innostuneet pyöräilemään muita matkoja. Olemme hieman jäljessä tavoitteestamme, mutta viime vuonnakin moni aktiivinen pyöräilijä innostui vasta loppumetreillä kirjaamaan kesän kilometrinsä. Kesän 2021 aikana olemme työyhteisönä polkeneet yli 63 000 kilometriä osallistumalla Kilometrikisaan ja Suomen Punaisen Ristin Ketjureaktio-kampanjaan.

– Ilmarinen on asiantuntijaorganisaatio, joten istumme työssämme paljon. Liikkuminen ylipäänsä auttaa ehkäisemään istumisesta syntyviä terveyshaittoja. Työmatkaliikkumisesta on kuitenkin hyötyä myös niille, joiden työ vaatii paljon fyysistä ponnistelua. Polkupyöräily vahvistaa jalkojen lihaksia, mutta ei rasita juurikaan niveliä. Se sopii siis hyvin monenlaisille liikkujille.

Ilmarinen kerää Kilometrikisan kautta myös varoja Suomen Punaisen Ristin Ketjureaktiolle, jossa jokaisesta henkilöstön polkemasta 25 kilometristä lahjoitetaan yksi euro kampanjaan. Tänä vuonna Ketjureaktion kautta lahjoitetut varat auttavat taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Polkemalla kerätään avustusvaroja Afrikkaan ja Tadzhikistaniin. Näille ilmastonmuutoksesta kärsivillä alueilla autetaan pienviljelijöitä ottamaan käyttöön kuivuutta kestäviä kasvilajikkeita ja vähän vettä tarvitsevia viljelymalleja.

Ilmarinen on Nollapäästöpäivä-tapahtuman järjestävän Climate Leadership Coalitionin jäsen. Lue lisää tapahtumasta CLC:n verkkosivuilta. (clc.fi)

Ajankohtaista

Tiedote 14.6.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku hidastui

Työntekijämäärä laski toukokuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -3,0 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus, rakentaminen sekä majoitus- ja ravitsemusala. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski edelleen joka puolella Suomea.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku hidastui

Uutinen 10.6.2024

Ilmarinen näkyy Finanssialalle-Instagramissa

Ilmarisen kesätyöntekijät ylläpitävät tällä viikolla "Finanssialalle" Instagram-tiliä. Tarkoituksena on tehdä työskentelyä Ilmarisessa ja koko finanssialalla tunnetuksi.

Ilmarinen näkyy Finanssialalle-Instagramissa
Lisää uutisia ja tiedotteita