Tiedote 23.3.2022

Eläkkeiden maksaminen on turvattu myös poikkeustilanteissa

Eläketurva on osa kansalaisen toimeentuloturvaa ja siksi se onkin vahvasti lain tasolla suojattu. Vastuuta turvan takaamisesta kannetaan yhdessä myös eri eläketoimijoiden kesken. Näin varmistetaan eläkevakuutustoiminnan ja eläkkeiden maksamisen jatkuminen kaikissa tilanteissa.

Eläkkeiden maksaminen on turvattu Suomessa myös erilaisissa poikkeustilanteissa. Eläkkeiden käsittely ja maksaminen on varmistettu jo ennakkoon sopimalla valmiussuunnitelmista ja varajärjestelyistä, jotka takaavat toiminnan jatkumisen häiriötilanteessa. Omasta tai kaverin eläkkeestä ei siksi tarvitse olla huolissaan.

Varojen riittävyyden eläkkeiden maksamiseen turvaa eläkeyhtiöiden vahva vakavaraisuus, jota laki kaikilta eläkeyhtiöiltä edellyttää ja Finanssivalvonta tarkasti seuraa. Vakavaraisuus suojaa eläkevaroja myös kansainvälisen markkinatilanteen heilahdellessa.

Ilmarisessa vakavaraisuus on hyvällä tasolla ja suorat sijoitusriskit Venäjällä ovat vähäiset. Suurimmat vaikutukset eläkesijoittamiseen ovat lähinnä välillisiä ja ne aiheutuvat mm. pakotteista ja niiden vaikutuksista yksittäisille sijoituskohteille, energian ja hyödykehintojen noususta, markkinoiden hermostuneisuuden lisääntymisestä ja mahdollisesti pidempikestoisesta maailmantalouden kasvuvauhdin hidastumisesta.

Lue lisää

Ajankohtaista

Tiedote 26.4.2024

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen

Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitusten tuotto oli tammi–maaliskuussa 3,2 prosenttia. Yhtiön kustannustehokkuus parani edelleen vakuutusmaksutulon kasvaessa ja eläketurvan tuottamiseen tarvittavien hoitokulujen laskiessa. – Olemme jatkaneet menestyksekkäästi Ilmarisen strategian toteuttamista ja kasvattaneet tuottavuuttamme viimeisten kuuden vuoden aikana merkittävästi, toteaa Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

Ilmarisen sijoitustuotto 3,2 prosenttia, ja tehokkuus parani edelleen

Uutinen 12.4.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista

Ilmarisen vuodesta 2013 asti julkaisema suhdanneindeksi tarjoaa ajantasaista tietoa kansantalouden kehityksestä. Indeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Nyt suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat laajentuvat kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista
Lisää uutisia ja tiedotteita