Uutinen 31.1.2023

Ilmarisen asiakkaana maksat TyEL-maksut automaattisesti Palkka.fi-palvelussa – ”Äärimmäisen helppo perusyrittäjälle”

Palkka.fi uudistuu, mutta asiakkaillamme sen toiminnot säilyvät ennallaan. Suomen Metsätili oy:ssä palvelu on ollut käytössä sen perustamisesta asti. Yrityksessä ollaan tyytyväisiä etenkin palvelun helppokäyttöisyyteen.

Verohallinnon ylläpitämä pienyrityksille ja kotitalouksille suunnattu maksuton palkanlaskentaohjelma Palkka.fi on uudistanut toiminnallisuuksiaan vuoden 2023 alusta alkaen. Ilmarinen on ainoa eläkeyhtiö, jossa maksut muodostuvat heti tammikuusta alkaen Palkka.fi-palveluun asiakkaan niin valitessa.

Haluatko sinäkin laskut suoraan Palkka.fi:hin?

Osta tai siirrä vakuutus täällä

Olemme olleet kehittämässä Palkka.fi-palvelua yhdessä muiden osapuolten kanssa.

– Meille on ollut tärkeää, että asiakkaamme voivat valita, muodostuuko TyEL-maksu heillä suoraan Palkka.fi-palveluun, vai lähetämmekö heille laskun. Onneksi pystymme tarjoamaan saman vaihtoehdon myös ensi vuonna, kertoo Ilmarisen vakuutusjohtaja Minna Hakkarainen. 

Yrittäjälle vaivaton tapa maksaa TyEL-maksut

Metsätalouden palveluita väylä- ja infrahankkeisiin tuottava sekä puuston ja kasvillisuuden poistoihin erikoistunut Suomen Metsätili oy työllistää nykyisellään seitsemän työntekijää. Nivalassa Pohjois-Pohjanmaalla toimivan yhtiön toimialueena on lähes koko Suomi.

Suomen Metsätili oy tekee muun muassa sähkölinjojen raivaustöitä.

Yhtiö on käyttänyt Palkka.fi-palvelua palkanlaskentaan sen perustamisvuodesta 2006 lähtien.

– Verohallinto etsi pilottikäyttäjiä testaamaan palvelua, kun sitä oltiin vasta julkaisemassa. Lähdimme heti silloin mukaan, ja palvelu on ollut meillä siitä asti käytössä, Suomen Metsätili oy:n toimitusjohtaja Juho Annanpalo kertoo.

Yrittäjä on ollut tyytyväinen palveluun. Esimerkiksi TyEL-maksujen maksaminen on ollut Palkka.fi:n kautta helppoa. Palvelu lähettää asiakkaan puolesta palkkailmoitukset automaattisesti tulorekisteriin ja laskee sekä muodostaa maksettavat maksut.

– Palvelun käyttö on hyvin yksinkertaista ja selkeää. Itse ei tarvitse tehdä oikeastaan mitään, eikä muistaa tiettyjä päivämääriä, jolloin ilmoituksia pitää laatia. Kaikki tapahtuu automaattisesti, Annanpalo sanoo.

– Äärimmäisen helppo tällaiselle perusyrittäjälle, joka haluaa hoitaa palkanmaksun itse.

 Suomen Metsätili oy:n toimitusjohtaja Juho Annanpalo.

Mikä Palkka.fi?

Palkka.fi on verohallinnon ylläpitämä maksuton palkanlaskentaohjelma. Se on tarkoitettu pienille työnantajille, kotitalouksille, yhdistyksille ja seuroille. Palkka.fi:ssä voi hoitaa kaiken palkanlaskentaan liittyvän kerralla. Kun ilmoitat tiedot maksamistasi palkoista Palkka.fi:ssä, tiedot siirtyvät automaattisesti tulorekisteriin ja sieltä Ilmariseen.

Yrityskäyttöliittymässä työnantaja voi myös valita TyEL-maksun toimitustavaksi laskun. Lähetämme tällöin TyEL-maksuista laskun suoraan työnantajalle, eivätkä maksutiedot muodostu Palkka.fi:hin. Valinnan voi tehdä kohdassa Työantajatiedot > Vakuutuksiin liittyvät tiedot.

Tervetuloa asiakkaaksemme

Tarjoamme sinulle kilpailukykyiset hinnat, kattavat työkykypalvelut, helppoa asiointia ja ammattitaitoista palvelua. Osta TyEL-vakuutus helposti verkossa tai pyydä tarjous. Lue lisää.

Ajankohtaista

Uutinen 18.6.2024

Työeläkevakuutuksen ostaminen on nyt helppoa ja nopeaa

Verkkosivuiltamme voi nyt ostaa työeläkevakuutuksen entistä helpommin. Panostimme erityisesti saavutettavuuteen, käytettävyyteen ja selkeyteen, jotta vakuutushakemuksen täyttäminen olisi mahdollisimman sujuvaa.

Työeläkevakuutuksen ostaminen on nyt helppoa ja nopeaa

Tiedote 14.6.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku hidastui

Työntekijämäärä laski toukokuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -3,0 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus, rakentaminen sekä majoitus- ja ravitsemusala. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski edelleen joka puolella Suomea.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku hidastui

Tiedote 15.5.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui edelleen

Työntekijämäärä laski huhtikuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -3,2 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus sekä rakentaminen. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski joka puolella Suomea.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui edelleen
Lisää uutisia ja tiedotteita