Uutinen 6.9.2022

Työeläkemaksun hoitokustannuksen hinnoittelu muuttuu ensi vuonna - Ilmarisen asiakkaana hyödyt tehokkuudestamme

Eläkeyhtiöitä voi vertailla jatkossa myös hoitokustannuksen osalta. Ilmarisen erinomainen tehokkuus näkyy asiakkaillemme pienempinä työeläkemaksuina.

Työeläkemaksuun sisältyvä hoitokustannus määräytyy ensi vuoden alusta yhtiökohtaisesti. Hoitokustannus on se osa maksua, jolla katetaan eläkeyhtiön toiminnasta, eli vakuutusten ja eläkkeiden hoitamisesta aiheutuneet kustannukset. Hoitokustannus on ollut vuonna 2022 keskimäärin 0,5 prosenttia palkkasummasta, eli sen vaikutus koko työeläkemaksuun on varsin maltillinen.

Tehokkuus laskee vakuutuksen hintaa

Ilmarinen on parantanut kustannustehokkuuttaan systemaattisesti useiden vuosien ajan, ja olemme viimeisimpien tulostietojen mukaan tehokkain eläkeyhtiö*. Tehokkuuden ansiosta asiakkaamme saavat hoitokustannuksen edulliseen hintaan.

Ilmarisessa perittävän hoitokustannuksen määrään vaikuttavat asiakasyrityksen palkkasumma ja vakuutettujen työntekijöiden lukumäärä. Hoitokustannus on aina ajantasainen ja heti oikeantasoinen, eli vakuutusmaksuun ei tule jälkikäteen yllätyksiä. Hoitokustannus ei myöskään nouse asiakkuuden jatkuessa, vaan maksu on tasapuolinen kaikille asiakkaillemme.

Muutoksen taustalla on lakimuutos, joka tulee voimaan vuoden 2023 alusta. Muutoksella tavoitellaan parempaa kustannustehokkuutta sekä suurempaa läpinäkyvyyttä, kun maksu on heti oikean tasoinen.

Aiemmin hoitokustannus oli kaikilla työeläkeyhtiöillä sama ja mahdollinen ylijäämä palautettiin asiakkaille seuraavana vuonna osana asiakashyvityksiä. Kun jatkossa jokainen eläkeyhtiö perii hoitokustannusta vain tarvittavan määrän, ylijäämää ei enää synty.

Vahva vakavaraisuus tuottaa erinomaiset asiakashyvitykset

Ilmarisen asiakkaana hyödyt myös erinomaisista asiakashyvityksistämme, jotka alentavat työeläkevakuutuksen hintaa.

Asiakashyvitysten määrä perustuu jatkossa pelkästään vakavaraisuuteen. Yksi prosentti eläkeyhtiön vakavaraisuuspääomasta hyvitetään asiakkaille, ja hyvitykset alentavat seuraavan vuoden työeläkemaksua.

Asiakashyvitykset kertyvät uuden mallin mukaisesti vuodesta 2023, ja ne hyvitetään asiakkaiden maksuissa vuonna 2024. Ensi vuonna palautettavat asiakashyvitykset lasketaan vielä vanhan mallin mukaisesti.

Ilmarisen vahva vakavaraisuus on seurausta pitkäjänteisestä sijoitustoiminnasta ja hyvistä sijoitustuotoista, jotka ovat pitkällä aikavälillä alan parhaat.**

Hintaan voi vaikuttaa

Työeläkevakuutuksen hintaan vaikuttavat hoitokustannus, joka näkyy suoraan työeläkemaksussa, sekä asiakashyvitykset, jotka palautetaan asiakkaille seuraavana vuonna. Ilmarisen asiakkaana hyödyt jatkossakin tehokkuudestamme ja vakavaraisuudestamme – osa hyvästä tuloksestamme kuuluu asiakkaillemme, jotka ovat samalla omistajiamme.

*) Eläkeyhtiöiden osavuositulokset 30.6.2022
**) Eläkeyhtiöiden sijoitustuotot viimeiset 10 vuotta

Ajankohtaista

Lisää uutisia ja tiedotteita