Uutinen 12.10.2022

Työeläkemaksut vuonna 2023

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat sopineet ehdotuksesta vuoden 2023 yksityisalojen työeläkevakuutusmaksuksi. Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa työeläkevakuutusmaksun perusteet työeläkevakuutusyhtiöiden hakemuksesta.

Ehdotuksen mukaan yksityisaloilla perittävä TyEL-työeläkemaksu vuonna 2023 on keskimäärin 24,84 prosenttia maksun perusteena olevasta palkasta. Varsinainen TyEL-maksu on 24,4 prosenttia, ja se säilyy samalla tasolla kuin vuonna 2022. Tämän lisäksi peritään yksityisen sektorin työnantajilta vuonna 2020 käytössä olleen tilapäisen työnantajamaksun alennuksen toinen takaisinmaksuerä (0,44 prosenttia).

Koronaepidemian vuoksi työnantajan maksua alennettiin tilapäisesti vuonna 2020. Alennuksen vaikutus kompensoidaan kokonaan vuosien 2022–2025 aikana.

Yrittäjien eläkemaksu säilyy samalla tasolla kuin vuonna 2022. Alle 53-vuotiailla ja yli 62-vuotiailla se on 24,10 prosenttia ja 53–62-vuotiailla 25,60 prosenttia vahvistetusta työtulosta. Vuoden 2020 tilapäinen alennus ei koskenut YEL-maksua.

Yllä mainitut luvut ovat keskimääräisiä vakuutusmaksuja. Kirjautumalla työnantajan palveluun näet yrityskohtaiset arviot sopimustyönantajan TyEL-maksusta ja maksuprosentista. Samalla saat haettua yhteenvedon työntekijäkohtaisista palkoista.

Pääset kirjautumaan työnantajan palveluun täältä».

Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa ensi vuoden työeläkemaksut marraskuussa.

Lue myös ETK:n tiedote (etk.fi)

 

 

Ajankohtaista

Uutinen 18.6.2024

Työeläkevakuutuksen ostaminen on nyt helppoa ja nopeaa

Verkkosivuiltamme voi nyt ostaa työeläkevakuutuksen entistä helpommin. Panostimme erityisesti saavutettavuuteen, käytettävyyteen ja selkeyteen, jotta vakuutushakemuksen täyttäminen olisi mahdollisimman sujuvaa.

Työeläkevakuutuksen ostaminen on nyt helppoa ja nopeaa

Tiedote 14.6.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku hidastui

Työntekijämäärä laski toukokuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -3,0 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus, rakentaminen sekä majoitus- ja ravitsemusala. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski edelleen joka puolella Suomea.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku hidastui

Tiedote 15.5.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui edelleen

Työntekijämäärä laski huhtikuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -3,2 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus sekä rakentaminen. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski joka puolella Suomea.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku voimistui edelleen
Lisää uutisia ja tiedotteita