Uutinen 28.6.2022

Ilmarinen, YIT ja HGR ovat perustaneet yhteisyrityksen Keilaniemen alueen kiinteistökehityshankkeita varten

Ilmarinen, YIT Oyj ja HGR Property Partners ovat perustaneet yhteisyrityksen nimeltään Keilaniemen Kiinteistökehitys Strike Ky, joka tulee kehittämään Keilaniemen merkittäviä kiinteistökehityshankkeita. Perustetun yhteisyrityksen omistukseen on siirretty kaikki HGR:n ja YIT:n yhteisyrityksen Regeneron sekä osa Ilmarisen Keilaniemen alueella sijaitsevista kehityshankkeista.

Striken ensimmäinen hanke, Keilaniemen kalliopysäköintilaitos, on käynnistetty yhteisyrityksen perustamisen yhteydessä. Yhteisyritys on allekirjoittanut YIT:n kanssa kalliopysäköintilaitosta koskevan KVR-urakkasopimuksen ja rakennustyöt aloitetaan elokuussa. Keilaniemen kalliopysäköintilaitos tulee palvelemaan sekä Keilaniemeä että viereistä Kivimiehen aluetta. Nyt rakennettavassa ensimmäisessä vaiheessa Keilaniemen kalliopysäköintilaitokseen tulee noin 1 600 autopaikkaa. Rakennustöiden arvioidaan valmistuvan 2026.

– Perustettu yhteisyritys tukee YIT:n uutta strategiaa. Sijoituksen lisäksi YIT:n rooli on toimia hankkeiden kokonaisvastuullisena urakoitsijana. On hienoa päästä aloittamaan rakennustyöt Striken ensimmäisen hankkeen, kalliopysäköintilaitoksen, parissa elokuussa, toteaa YIT:n Kiinteistökehitys-segmentin johtaja Ilkka Tomperi.

– Espoon Keilaniemi on Ilmariselle yksi keskeinen osamarkkina, johon kotimaisia kiinteistösijoituksia halutaan allokoida. Yhteisyrityksen myötä Ilmarinen on vahvemmin mukana Keilaniemen kehittämisessä ja pääsee sijoittamaan tuottavasti ja pitkäaikaisesti kehitysvaiheessa oleviin merkittävän kokoluokan hankkeisiin. Yhteisyritykseen Ilmarinen tuo osaamisensa vastuullisena rakennuttajana ja pitkäaikaisena kiinteistöomistajana, toteaa Ilmarisen kotimaisten kiinteistösijoitusten johtaja Tomi Aimonen

– HGR:n ja YIT:n yhteisyritys Regenero on näyttänyt aiemmissa Keilaniemen hankkeissaan omaavansa edellytykset onnistuneisiin kehitysprojekteihin ja luoda pitkäaikaisia ja korkean laatutason toimitiloja. Ilmarinen pitkäaikaisena sijoittajana Keilaniemen alueella tuo omaa osaamistaan kestävästä kiinteistökehittämisestä yhteisyritykseen ja parantaa samalla entisestään edellytyksiä luoda onnistuneita kiinteistökehityshankkeita alueella, toteaa HGR Property Partners Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari Helin.

Osapuolten kaupallisena neuvontajana toimi Advium Corporate Finance. Juridisena neuvonantajana toimi Avance Asianajotoimisto.

Lisätietoja antavat: 

  • Tomi Aimonen, kotimaisten kiinteistösijoitusten johtaja, Ilmarinen, p. +358 50 366 7501, tomi.aimonen@ilmarinen.fi
  • Kari Helin, hallituksen puheenjohtaja, HGR Property Partners Oy, p. +358 40 579 0570, kari.helin@hgrpp.fi
  • Ilkka Tomperi, YIT Oyj, johtaja, Kiinteistökehitys-segmentti, p. +358 44 743 7536, press@yit.fi

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Edistämme parempaa työelämää ja näin autamme asiakkaitamme menestymään. Kaikkiaan vastaamme noin 1,1 miljoonan ihmisen eläketurvasta. Eläkevastuiden katteena on yli 58 miljardin euron sijoitusvarallisuus, josta 4,3 miljardia euroa on sijoitettu kiinteistöihin Suomessa. Rakennutamme käyttäjien tarpeisiin mukautuvia, kestäviä ja vastuullisia kiinteistöjä toimitiloiksi ja kodeiksi. 

Tutustu Ilmarisen toimitiloihin

HGR Property Partners on vuonna 2005 perustettu kotimainen kiinteistökehitys- ja sijoitusyhtiö, joka on keskittynyt pääkaupunkiseudulla sijaitseviin merkittäviin kiinteistökohteisiin ja kehityshankkeisiin. Yhtiön kestävän arvon kehityshankkeet kasvattavat kaupunkien vetovoimaisuuttaa pitkäkestoisesti. Yhdistämme hankkeissamme monenlaisia käyttäjiä elinvoimaisen kaupunkitilan luomiseksi. Kaikkien osapuolten tarpeisiin räätälöidyllä toimintamallillamme on kauaskantoiset sekä menestyksekkäät vaikutukset. www.hgrpp.fi

YIT on suurin suomalainen ja merkittävä pohjoiseurooppalainen hankekehittäjä ja rakennusyhtiö. Jo 110 vuoden ajan olemme luoneet parempia elinympäristöjä asiakkaillemme: toimivia koteja kestävään asumiseen, julkisia ja kaupallisia rakennuksia tulevaisuuden tarpeisiin sekä infrastruktuuria ihmisten, yritysten ja yhteiskunnan sujuvampaan liikkumiseen. Työllistämme 5500 ammattilaista yhdeksässä maassa: Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Tšekissä, Slovakiassa ja Puolassa. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 2,7 miljardia euroa. YIT Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. www.yitgroup.com/fi

Ajankohtaista

Tiedote 15.2.2024

Ilmarisen tilinpäätös 2023: Sijoitustuotto oli 5,8 prosenttia ja kustannustehokkuus parani edelleen

Ilmarisen sijoitustuotto oli 5,8 prosenttia ja kustannustehokkuus parani edelleen, kun vakuutusmaksutulo kasvoi 4 prosenttia ja hoitokulut laskivat 5 prosenttia. Asiakkaamme hyötyvät suoraan tehokkuutemme parantumisesta: laskimme Ilmarisen työeläkevakuutusmaksun hoitokustannusosaa 20 prosentilla vuoden 2024 alusta.

Ilmarisen tilinpäätös 2023: Sijoitustuotto oli 5,8 prosenttia ja kustannustehokkuus parani edelleen

Uutinen 9.11.2023

Varaudutaan säästämällä sähköä

Vuosi sitten energian säästäminen, Astetta alemmas -kampanja ja Sähköjärjestelmän tuki -menettely olivat todella akuutteja, kun Euroopassa valmistauduttiin vakavaan sähköpulaan. Yhä edelleen energian säästäminen on tärkeää.

Varaudutaan säästämällä sähköä
Lisää uutisia ja tiedotteita