Uutinen 30.5.2024

Yhtiökokouskaudella huomio erityisesti johdon palkitsemiseen

Työeläkeyhtiö Ilmarinen osallistui kevään yhtiökokouskaudella 109 kotimaiseen yhtiökokoukseen. – Kiinnitimme jälleen tällä yhtiökokouskaudella huomiota erityisesti palkitsemisraportteihin ja palkitsemispolitiikkoihin, Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen johtaja Karoliina Lindroos kertoo.

Ilmarinen sijoittaa noin 60 miljardin euron sijoitusvarallisuutta tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti, jotta varoja on myös tulevien eläkkeiden maksamiseen. Ilmarisen kaltaiselle institutionaaliselle sijoittajalle aktiivinen omistajuus on olennainen osa sijoitustoimintaa. Se näkyy käytännössä esimerkiksi kotimaisten yhtiöiden yhtiökokouksissa, joista valtaosa on tältä vuodelta nyt ohi.

– Olemme yhtiöihin usein yhteydessä esityslistan asiakohdista jo ennen kokousta ja käymme yhtiöiden kanssa keskustelua odotuksistamme. Edellisten vuosien tapaan myös tänä vuonna yhteydenotot liittyivät erityisesti palkitsemisraportteihin ja palkitsemispolitiikkoihin, Karoliina Lindroos kertoo.

Läpinäkyvyys palkitsemisessa lisääntynyt

On hyvää kehitystä, että palkitsemispolitiikka ja -raportti on nykyisin käsiteltävä yhtiökokouksessa, sillä se lisää johdon palkitsemiseen liittyvää läpinäkyvyyttä osakkeenomistajille:

  • Palkitsemispolitiikasta osakkeenomistajat saavat tietoa johdon palkitsemisen raameista.
  • Palkitsemisraportista osakkeenomistajat puolestaan saavat tietoa siitä, mistä johdon palkitseminen käytännössä muodostuu. Näin he voivat tarkastella sitä, onko palkitseminen linjassa osakkeenomistajien edun kanssa.

– Meille on tärkeää, että palkitsemisraportilla eritellään vähintään palkitsemisessa käytetyt mittarit ja näiden painoarvot. Hyvän palkitsemisjärjestelmän tunnusmerkkejä ovat selkeys, pitkäjänteisyys ja se, että järjestelmä palkitsee vain ansaitusta menestyksestä ja huomioi vastuullisuusnäkökohdat tarkoituksenmukaisesti, Lindroos sanoo.

Tällä yhtiökokouskaudella Ilmarisen edustajat osallistuivat kaikkien Ilmarisen omistamien yhtiöiden yhtiökokouksiin tai vähintään äänestivät ennakkoon: kotimaisiin yhtiökokouksiin osallistui Ilmarisen työntekijä, ulkomaisissa yhtiökokouksissa hyödynnettiin äänestyspalveluntarjoajaa.

Lue lisää:

Lisätietoja:

Karoliina Lindroos, vastuullisen sijoittamisen johtaja, Ilmarinen, p. 040 577 2203 karoliina.lindroos@ilmarinen.fi

Ajankohtaista

Tiedote 14.6.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku hidastui

Työntekijämäärä laski toukokuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä -3,0 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Seuratuista toimialoista eniten laskivat henkilöstövuokraus, rakentaminen sekä majoitus- ja ravitsemusala. Alueellisesti tarkasteltuna työntekijämäärä laski edelleen joka puolella Suomea.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärän lasku hidastui

Uutinen 10.6.2024

Ilmarinen näkyy Finanssialalle-Instagramissa

Ilmarisen kesätyöntekijät ylläpitävät tällä viikolla "Finanssialalle" Instagram-tiliä. Tarkoituksena on tehdä työskentelyä Ilmarisessa ja koko finanssialalla tunnetuksi.

Ilmarinen näkyy Finanssialalle-Instagramissa
Lisää uutisia ja tiedotteita